RUNDT PÅ SYDHAVSØERNE

Dodekalitten med turister

Sydhavsøerne gemmer på et hav af kulturelle perler. På disse kurser kommer du vidt omkring og oplever et bredt udvalg af dem. Klik på bjælken på det fag, du gerne vil læse mere om – så folder vi det ud for dig. 

Forår på Marielyst - kom maj, du søde milde

Når foråret for alvor rammer Danmark og maj måned varsler sin sødme, er Marielyst på Falster en perle at opholde sig i. På dette 2 ugers kursus samler vi alt, hvad der er godt ved at være på højskole med andre seniorer. Vi skal på udflugter i den nyudsprungne bøgeskov og besøge nogle af de flotteste kulturminder på Sydhavsøerne. Vi skal se ny og spændende kunst på museer og gallerier. Vi skal debattere og høre tankevækkende foredrag om aktuelle emner.

Der bliver også quiz, sjov og det bedste fra højskolesangbogen. Og for de morgenfriske er der solopgang og morgenbadning i Østersøen. Der bliver også tid til vandreture langs stranden eller tid til selvvalgt fordybelse med smykkefremstilling på værkstedet eller med fysisk selvforkælelse på vores samtidige fitness-kursus. Det hele garneres med masser af god mad og socialt samvær. Kort sagt en rig og varieret palet af det bedste Højskolen Marielyst har at byde på.
Kursusleder: Thomas Bjerre.

Datoer og priser

Hold 8
13 dage fra 28. april til 11. maj 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere

Højskole Classic: Sydhavsøerne

Højskole Classic er god gammeldags højskole, hvor vi byder på en pose blandede bolsjer inden for klassiske højskolediscipliner som fællessang og almene foredrag. På dette kursus får du i tilgift én på opleveren, når vi skal rundt på Sydhavsøerne. Kurset byder på tre udflugter. Heldagsudflugten går til Rødby, hvor vi skal se Femern byggeriet og videre til Maribo og besøge domkirken og gå en tur i den pittoreske gamle by. Derudover er der to halvdagsudflugter. Den ene tur går til Lollands smukkeste by Nysted og Fuglsang Kunstmuseum, mens den anden er en bytur til Nykøbing.
Kursusleder: Thomas Bjerre.

Datoer og priser

Hold 12
5 dage fra 10. juni til 15. juni 2024
Enkeltværelse: 5.600 kr.
Dobbeltværelse: 10.500 kr.
Dagskursist: 4.100 kr.

Læs mere

Naturperler på Lolland-Falster

Lolland og Falster rummer nogle af Danmarks mest spændende og særprægede naturområder og naturseværdigheder. Vi vil sammen studere et udpluk af dem nærmere. Vi skal bl.a. besøge højmosen Horreby Lyng, fuglereservatet Kalløgrå og fortidsmindeskoven Halskov Vænge. Undervisningen foregår især undervejs i felten, og der vil forekomme en del gåture, så medbring gode sko samt evt. regntøj. Tag også gerne egen kikkert og termokande med. De fleste dage tager vi madpakker med på vores ture ud til naturperlerne.
Lærer: Simon Vikstrøm.

Datoer og priser

Hold 22
6 dage fra 15. september til 21. september 2024
Enkeltværelse: 5.700 kr.
Dobbeltværelse: 10.600 kr.
Dagskursist: 4.100 kr.

Læs mere

Sensommer på Marielyst

Efter en sommer med varme dage og nætter, kan man godt gå og glæde sig til efterårets køligere temperaturer. Sensommeren og det tidlige efterår er et ideelt tidspunkt at tage på udflugt på Sydhavsøerne, da der heller ikke er så mange turister i området. Tre af dagene tager vi således på tur og oplever alt fra kulturelle fyrtårne som Dodekalitten, Fuglsang Kunstmuseum og Maribo Domkirke til naturperler som Maribosøerne, Naturpark Nakskov Fjord og Horreby Lyng. Hjemme på højskolen folder vi historien ud om øernes udvikling og ser på fremtiden, hvor Lolland om få år får fast forbindelse til Tyskland.
Kursusleder: Casper Dalboe.

Datoer og priser

Hold 20
6 dage fra 25. august til 31. august 2024
Enkeltværelse: 6.100 kr.
Dobbeltværelse: 11.400 kr.
Dagskursist: 4.800 kr.

Læs mere

Sydhavsøerne fra motorcykelsædet

Tag din motorcykel med på højskole og oplev glæden ved at køre i flok med andre motorcykelentusiaster. Sammen skal vi ud at se Sydhavsøerne fra motorcykelsædet, når sensommersolen viser omgivelserne fra deres allerbedste sider. Hver formiddag kører vi ud til et nyt hjørne af de pragtfulde sydhavsøer, hvor vi skal høre om øernes historie, geografi og kultur. Undervejs besøger vi motorcykelmuseer og -klubber og lægger vejen forbi private motorcykelsamlere i området.
Lærere: Jens Fogh og Per Pallesen.

Datoer og priser

Hold 19
5 dage fra 19. august til 24. august 2024
Enkeltværelse: 5.600 kr.
Dobbeltværelse: 10.600 kr.
Dagskursist: 4.100 kr.

Læs mere

Sydhavsøerne - før og nu

Sammen kigger vi tilbage, men mest frem på Sydhavsøerne. Vi skal på en heldagsudflugt med stop ved Nakskov Fjord, Peter Hansens Have og en tur til Rødby, hvor vi skal se Femern byggeriet – dvs. deres besøgscenter og en tur ud i tårnet, hvor man kan se ud over det store område langs vandet, hvor der arbejdes. Derudover skal vi også på en halvdagsudflugt til en af de røde kirker. Vi slutter turen på Krenkerup Gods, hvor vi får en kort introduktion til godsets bryggeri og smager deres øl. Hjemme på højskolen byder vi på spændende foredrag og gåture i nærområdet. De fleste foredrag får en Lolland-Falster-vinkel. Kurset er arrangeret i samarbejde med Danske Senior Agronomer.
Kursusleder: Thomas Bjerre.

Datoer og priser

Hold 13
5 dage fra 17. juni til 22. juni 2024
Enkeltværelse: 5.600 kr.
Dobbeltværelse: 10.500 kr.
Dagskursist: 4.100 kr.

Læs mere

Sydhavsøernes herregårde

54 herregårde pryder landskabet på Falster og Lolland. Nogle er mere kendte end andre, og hver især har de forskellige funktioner. På dette kursus dykker vi ned i historien bag den feudale levevis på Sydhavsøerne og tager på besøg på en række af herregårdene. Nogle af herregårdene er åbne for offentligheden, mens andre er private hjem – vi skal besøge alle slags.
Kursusleder: Casper Dalboe.

Datoer og priser

Hold 10
5 dage fra 20. maj til 25. maj 2024
Enkeltværelse: 5.600 kr.
Dobbeltværelse: 10.500 kr.
Dagskursist: 4.100 kr.

Læs mere

Sydhavsøernes seværdigheder

Sydhavsøernes seværdigheder er en rejse værd. På kurset byder vi på 3 udflugtsdage rundt på øerne. På den ene udflugt følger vi Falsters vestkyst fra Hasselø på Sydfalster med stop i havnene i Nykøbing og Guldborg, hvor vi får frokost og herfra videre til Gåbense havn med kig til byggeriet af den nye Storstrømsbro. Hjemturen følger Falsters østkyst via Stubbekøbing med stop på Hesnæs havn og ved Corselitze. Den anden udflugt går til Lolland med stop på Pederstrup gods med Reventlow museet. Vi får frokost på restaurant Fjorden i Nakskov og skal se den ikoniske badebro ved Hestehovedet. Herfra videre til Kragenæs med spadseretur til Dodekalitten. Den sidste udflugt går til Fuglsang kunstmuseum og herregård. Når vi ikke er på udflugt, er der foredrag om bl.a. Sydhavsøerne og masser af højskolesang og udendørsaktiviteter.
Kursusleder: Thomas Bjerre.

Datoer og priser

Hold 17
5 dage fra 5. august til 10. august 2024
Enkeltværelse: 5.600 kr.
Dobbeltværelse: 10.500 kr.
Dagskursist: 4.100 kr.

Læs mere

Oversigt over alle vores kurser

Vil du gerne på højskole, men er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Vi har samlet alle vores kommende hold på én side, så du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilke fag vi tilbyder.

Bevægelse - for krop & sind

Friluftsliv & naturoplevelser

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2, 4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

Telefonen er åben alle

hverdage 9:30 til 12:30.

 

CVR-nr.26139058

Få tilsendt 2024-kataloget gratis

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbreve med gode tilbud og nyt om livet på højskolen.