Hold 2024-08: 2 ugers kursus med 4 valgfag d. 28/4 – 11/5

6.200,00 kr.14.800,00 kr.

 

2 ugers kursus med valgfag som du følger i begge uger på hverdage i tidsrummet kl. 10 – 15

Herunder vælger du valgfag og værelse og du har mulighed for at tilkøbe vores bustransport til/fra højskolen med stop Sjælør, Høje Taastrup og Køge Nord (380,- retur).

Pris i enkeltværelse 8200,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 14.800,-

Pris som dagskursist 6200,- (du deltager i alt, men har ikke et værelse og overnatning)

Se bustider HER.

0,00 kr.Beskrivelse

Vælg mellem:

Fitness for krop og sind

Giv dit “hele jeg” den opmærksomhed, du fortjener, når vi sammen sætter fokus på både krop og sind. Vi skal både have pulsen op og bringe hjerne og krop i ro. Kurset byder på to dage med et mix af dans og bevægelse samt masser af grin og to dage med gåture på mindst 6 km i lokalområdet og i den kuperede Hamborgskov, som ligger smukt ved Guldborgsund. Derudover er der tre mindfulness-dage med udgangspunkt i henholdsvis musik, kunst og natur, hvor du kommer helt ned i gear og finder ro. Sidst, men ikke mindst, er der en dag med behagelig yoga og en dag med afslappende gong. Vi har alt udstyr til yoga, men husk behageligt tøj og sko til både aktiviteter indendørs og udendørs samt en lille rygsæk. Kursusleder: Jannie Lehmann. Lærere: Anne Marie Beck, mindfulness. Tine Laulund, dans og bevægelse. Lone Friis, yoga. Dorte Storm, gong.

Fuglestemmekursus

Det er igen blevet tid til at lære fuglenes stemmer at kende, for nu er alle fuglene vendt tilbage fra de sydlige himmelstrøg. Vi begynder selvfølgelig med de stemmer, der er nemmest at lære, og så tilsætter vi de lidt sværere som krydderi senere i forløbet. Du vil også blive præsenteret for metoder til selv at komme videre med fuglestemmerne, så fat mod, hvis du er bange for ikke at nå at lære så mange stemmer at kende på selve kurset. Undervejs bliver du også præsenteret for andre emner inden for fugleverdenen. Meget af undervisningen foregår udendørs, så vidt vejret tillader det. Lærer: Simon Vikstrøm

Forår på Marielyst: Kom maj, du søde milde

Når foråret for alvor rammer Danmark og maj måned varsler sin sødme, er Marielyst på Falster en perle at opholde sig i. På dette 2 ugers kursus samler vi alt, hvad der er godt ved at være på højskole med andre seniorer. Vi skal på udflugter i den nyudsprungne bøgeskov og besøge nogle af de flotteste kulturminder på Sydhavsøerne. Vi skal se ny og spændende kunst på museer og gallerier. Vi skal debattere og høre tankevækkende foredrag om aktuelle emner. Der bliver også quiz, sjov og det bedste fra højskolesangbogen. Og for de morgenfriske er der solopgang og morgenbadning i Østersøen. Der bliver også tid til vandreture langs stranden eller tid til selvvalgt fordybelse med smykkefremstilling på værkstedet eller med fysisk selvforkælelse på vores samtidige fitness-kursus. Det hele garneres med masser af god mad og socialt samvær. Kort sagt en rig og varieret palet af det bedste Højskolen Marielyst har at byde på. Kursusleder: Thomas Bjerre.

Smykkeværksted med metal

/ UDSOLGT, men skriv dig gerne op på vores venteliste
På kurset får du en introduktion til at udvikle dit eget formsprog, inden vi kaster os ud i smykkefremstilling i et væld af forskellige materialer. Du lærer håndværksteknikker som at lodde og nitte materialerne sammen og bearbejde metaller med klassiske sølv- og guldsmedeteknikker. Vi bruger primært materialer som gammelt jern, kobber, messing og dekorativt skrot. Det gør vi ikke kun for at producere smykker bæredygtigt, men også fordi der ofte opstår en spontan kreativitet i arbejdet, når man bruger genbrugsmetaller og skrotdimser. Vi har dog også sølv på hylderne, så genbrug er ikke et krav. Du kan også medbringe egne smykker som du kan re-designe. Max. 12 deltagere.  Lærer: Mikkel Thomas Christensen samt en hjælpelærer.

Du finder programmet for hele holdet her

Vi har tidligere udbudt valgfaget “Lev med Klimaet” på dette hold, men må aflyse pga. for få deltagere.

 

Det sker der også:

Morgenmotion alle hverdage fra kl. 7.30 – 8.00, så medbring tøj du kan bevæge dig i.

Efter eftermiddagskaffen er der fælles foredrag, gåture eller andet på tværs af valgfagene.

Onsdag d. 1. maj er der festmiddag om aftenen med en lækker 3 retters menu.

Lørdag d. 4. maj er der en heldagsudflugt i bus og efterfølgende velkomstreception for Malene og Jesper kl. 15-17

Søndag d. 5. maj er der Søndagssalon med refugiegæst samt tekstil- og billedkunstner Gina Hedegaard Nielsen om eftermiddagen.

Mandag d. 6. maj er der foredrag med Line Baun Danielsen.

Torsdag d. 9. maj (Kr. Himmelfartsdag) er der koncert med De 3. kgl. sopraner.