Folkekøkken og foredrag: Niels Krause-Kjær

Mandag, 26. februar 2018 - 18:30

DR-vært og journalist Niels Krause Kjær holder foredrag med overskriften "Kan man overhovedet stole på en politiker?"

Ved hjælp af anekdoter, tal og løse påstande forsøger Niels Krause-Kjær at besvare spørgsmålet. Det tager ham mindst en time, og der er bestemt basis for at diskutere bagefter. For kan man stole på en journalist?

Folkekøkken og foredrag kl. 18.30: 200 kr.

Foredrag alene kl. 19.30: 100 kr.

Billetter kan købes hos LOF Guldborgsund, på højskolen og på www.billetto.dk.

Relativitetsteori og gravitationsbølger

Tirsdag, 27. februar 2018 - 19:00

Livestreamet foredrag fra Aarhus Universitet.

Foredrag ved professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

Hør om de gravitationsbølger som Einstein forudsagde med sin relativitetsteori for 100 år siden, som for første gang blev målt i 2015 og som blev hædret med Nobelprisen i fysik i 2017. Hør også eksempler på hvor eksotisk vores Univers i virkeligheden er.

Nobelprisen i fysik 2017 gik til tre fysikere som stod bag de første målinger af de såkaldte gravitationsbølger i efteråret 2015. Gravitationsbølgers eksistens blev forudsagt af Einstein allerede i 1916 – baseret på hans relativitetsteori – men var indtil 2015 kun målt indirekte.

Men hvad er gravitationsbølger, hvorfor blev Nobelprisen uddelt med de indledende ord ”en begivenhed der rystede verden”, hvorfor er det en markant begivenhed i astrofysikkens historie og hvad kan vi lære gennem observationer af disse bølger?

For at svare på disse spørgsmål, vil du først blive ført ind i fysikkens beskrivelser af bølger, elektromagnetisme og  relativitetsteori – for at ende ud med at høre eksempler på hvor eksotisk det Univers som vi lever i, i virkeligheden er.

Gratis entré

Forårskoncert "Klaverskolen Trille"

Torsdag, 1. marts 2018 - 19:30

Klaverskolen Trille holder forårskoncert.

Klaverskolen Trille er en privat klaverskole fra Nykøbing Falster. Koncerten tilrettelægges af pianist og klaverpædagog, Aase R. Sløgedal.

I Klaverskolen Trille undervises der både i solospil, firhændigspil, klaverspil med endnu flere hænder og klaverspil sammen med andre instrumenter. Desuden er der flere af eleverne der er rigtig gode sangere og som kan akkompagnere sig selv eller andre. Ved koncerten spilles et blandet, lettere klassisk/rytmisk  program.

Entré 40,- som betales ved indgangen, som åbner kl. 19.00.

John - sanger af folket

Fredag, 2. marts 2018 - 19:30

Musikalsk foredrag om John Mogensen med Peter Søvad og Jan Borre.

Kom og syng med på Johns mange gode sange.

Billetter á 50 kr. ved døren fra kl. 19.00.

Klassisk guitarkoncert: Carsten Grøndahl

Søndag, 4. marts 2018 - 19:30

Guitaren er rigtig god at bruge til fællessang. Den er også rigtig god at spille klassisk musik på, fordi den er så udtruksfuld og har så mange klangfarver. Det sidste vil Carsten Grøndahl gerne vise jer! Carsten spiller på en klassisk guitar med 11 strenge. Han spiller især musik af J. S. Bach, fordi det er Carstens yndlingskomponist. Men der vil også være en afdeling med sydamerikansk musik som Carsten spiller på 6 strenget guitar. Og til slut en afdeling med spansk guitarmusik. Carsten er uddannet på musikkonservatorierne i Aalborg, Malmö og København. Han har udgivet en række kritikerroste CD´er og han spiller koncerter over hele verden.

Entré 75,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00

TOVE!

Mandag, 5. marts 2018 - 19:30

Musikalsk foredrag om Tove Ditlevsen med Tinggaard Trio:

Gitte Tinggaard - sang

Peter Søvad - bas

Jan Borre - guitar og klaver

Billetter á 50 kr. sælges ved døren fra kl. 19.00.

Koncert med Aktiv Fritids Seniororkester

Torsdag, 8. marts 2018 - 19:30

Orkesteret spiller evergreens, swingnumre og der er masser af mulighed for at synge med, når Aktiv Fritids Seniororkester fylder højskolens koncertsal med festlige musiknumre.
Orkesteret ledes af Palle Danielsen.

Entré 50,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00.

Folkekøkken og foredrag: Ditte Young

Mandag, 12. marts 2018 - 18:30

Dyretelepatør og clairyovant Ditte Young holder foredrag med titlen Vi ses i himlen - om dyr, spiritualitet og himlen.

Folkekøkken og foredrag kl. 18.30: 200 kr.

Foredrag alene kl. 19.30: 100 kr.

Billetter kan købes hos LOF Guldborgsund, på højskolen og på www.billetto.dk.

Foredrag: Dansk film i 120 år

Tirsdag, 13. marts 2018 - 19:30

Dansk film i 120 år – historien om en kæmpe succes. Foredrag v/ Hans Jørgen Møller.

I filmens barndom var Danmark en stormagt og en verdenssucces. Og gennem tiderne har dansk film tilkæmpet sig langt mere opmærksomhed, end vores lands størrelse berettiger.
Arr. i samarbejde med Sydfalster Folkeuniversitet.

Entré 75,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00.

Incl. kaffe/te/kage i pausen.

Messias i kammermusikalsk opsætning

Torsdag, 15. marts 2018 - 19:30

Fanefjord kammerkor er et kammerkor på 9 sangere, og på nær et sporadisk besøg af en fløjte og en guitar er der tale om en ren á cappella opførelse.
Aftenens koncert er et ”intimt” og tekstnært møde med Händels populære og elskede værk med fokus på de to sidste dele. Fanefjord Kammerensemble er en udbygning af den 20 år gamle Vokalkvartet FirPressen og består af,
Elsebeth Banke og Kathrine Rose - sopran, Anne Nielsen, Lene Rasmussen og Lene Kock - alt, Frans Jacoby og Peter Hansen - tenor, Franz Hoyos og Carsten Nøhr Larsen - bas.
For den musikalske ledelse og bearbejdning står musikeren, korlederen og sangpædagogen Frans Jacoby.
Entré 75,- kr. som betales ved indgangen, som åbner kl. 19.00.