Arrangementer

Foredrag om øl-brygning med øl-smagning

Tirsdag, 21. august 2018 - 19:30

Foredrag om øl-brygning incl. ølsmagning ved Væggerløse Håndbryg, Martin Iversen.

Entré 75,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00.

Foredrag om vin incl. vinsmagning

Torsdag, 23. august 2018 - 19:30

Foredrag om vine og dansk vinproduktion incl. vinsmagning v/ Henrik Ploug fra Østergaard Vin i Stokkemarke.

Entré 75,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00

Morskab med morale

Mandag, 27. august 2018 - 19:30

En underholdende fortælleforestilling, hvor historiefortælleren Per Hammerich, med hatten på sned og et glimt i øjet, tryller den ene fantastiske historie efter den anden ud af den magiske fortællerring. Publikum bliver på fantasiens vinger ført fra mytologi til nutid og fremtid - fra himmel til helvede – fra latter til gys. Alt sammen tilsat sang og hvide løgne i en farverig underholdende vifte af oplevelser, hvor tilhørernes fantasi sættes i gang, så de med stor fornøjelse skaber deres egne billeder igen og igen i historiernes magiske univers.

Entré 100,- kr. som betales ved døren fra kl. 19.00.

Fortællinger for voksne

Mandag, 3. september 2018 - 19:30

En aften med Pernille Stockfleth.

Som medlem af både ”Vigga og Brohovederne” og ”BestTellers” er Pernille Stockfleth i den absolutte elite blandt historiefortællere. Hun er optaget af moderne fortællekunst, af den lille rids i lakken, og hendes historier har altid substans; en kerne af noget som giver stof til eftertanke. Hun mestrer både det urkomiske og det meget alvorlige, og er optaget af hele tiden at udvikle og dygtiggøre sig. Denne aften fortæller Pernille om Knud Rasmussen og Ernest Shakleton.  Hendes fortælleforestilling hedder: ”For Satan hvor er her koldt – Jeg længes mod isen”. Det er den voldsomt spændende historie om de to mænds liv og bedrifter.

Entré 75,- kr. som betales ved døren.

Helle Danum Jazz Trio

Torsdag, 6. september 2018 - 19:30

Helle Danum Jazz trio er en vokalbaseret trio med den gode melodi i højsæde. Trioen spiller ørehængende jazz, leveret med stor passion og nærvær. Helle Danums smukke vokal understøttes smukt af 2 erfarende musikere - guitaristen Per Mjöbäck og kontrabasisten Tim Kristensen. Repertoiret byder på sange med inspiration hentet fra sangere som Ella Fitzgerald, Billie Holiday og Frank Sinatra m.fl. Man vil endvidere blive præsenteret for kendte pop numre og danske evergreens i jazzede versioner. Kom og tilbring nogle timer i hyggeligt selskab med Helle Danum Jazz Trio.

Entré 75,- som betales ved indgangen

Folkekøkken og Foredrag: Gensyn med hippieruten

Mandag, 10. september 2018 - 19:30

Foredrag med Thomas Ubbesen. 

Som 21-årig stillede han sig i 1977 op ved Friheden Station i Hvidovre, stak tommelfingeren frem og begav sig ud på det, der blev kendt som hippieruten til Nepal uden idé om, hvordan det skulle ende – og næsten uden penge. 40 år efter har den nu 61-årige DR-journalist og forfatter med den gamle dagbog fra dengang i rygsækken gennemrejst den samme rute på tommelfingeren og med lokalbusser og tog og har - med slutdestination i Himalaya -  genoplevet Europa, Mellemøsten og Indien i et nyt årtusind, i en tid, hvor verden på godt og ondt har ændret sig på utallige måder, en tid med mindre magi men med mange flere mennesker, større grådighed, flere lukkede grænser og færre illusioner og visioner.

Det har han skrevet bogen ”Gensyn med Hippieruten – i egne fodspor efter 40 år” om. Een medrivende beretning om rejsen dengang og nu, om en vild og psykedelisk verden, der kun eksisterede i et kort glimt, og som nok aldrig kommer igen, og om oplevelser, refleksioner og møder med mennesker i dag, hvor det hele er betydeligt mindre magisk og meget mere kaotisk og frygtindgydende derude.


Med baggrund i et langt journalistlivs rejser til brændpunkter over hele verden giver Thomas Ubbesen sit personlige bud på, hvordan verden har udviklet sig i de år, der er gået.  ”Gensyn med Hippieruten” er Thomas Ubbesens tredje bog efter ”Udsendt” og ”Good Luck, Habibi”. Den udkommer på Gyldendal til juni.

Folkekøkken og Foredrag kl. 18.30: 175,- kr.

Foredrag kl. 19.30: 100,- kr.
Billetter kan købes på billetto.dk (gebyr på 13,- til 19,- kr.), på højskolen og LOF i Nykøbing. 
Der er et begrænset antal billetter til middagen.

Folkekøkken og Talkshow: Bjarne Corydon

Mandag, 17. september 2018 - 19:30

Mød tidligere finansminister og nuværende chefredaktør for Dagbladet Børsen, Bjarne Corydon. Manden, der ønsker at gøre op med lejrtænkning, vedkender sig konkurrencestaten og skabte begrebet "nødvendighedens politik". Af hans modstandere døbt "corydonismen". 

På højskolens scene udfordres han på sine synspunkter og skift fra politik til medier af højskolens forstander, Christian Schou.

Folkekøkken og Talkshow kl. 18.30: 175,- kr.

Talkshow kl. 19.30: 100,- kr.

Billetter kan købes på billetto.dk (gebyr på 13,- til 19,- kr.), på højskolen og LOF i Nykøbing. 
Der er et begrænset antal billetter til middagen.

Kind of Brazil - back to basis

Tirsdag, 18. september 2018 - 19:30

Kind of Brazil er et nostalgisk møde mellem brasilianske og skandinaviske musikere fra den ”gamle skole”, hvor den nordiske tone, jazz og MPB (Música Popular Brasileira) har sine rødder. I denne unikke konstellation har Maria Hiort Petersen samlet et stærkt hold fra begge verdener til at fortolke hendes musik, som indspilles live på turne i Skandinavien og Brasilien.

Maria Hiorth Petersen (akustisk guitar/vokal), Brasilien, Marcus Suzano (percussion), Brasilien, Palle Danielsson (doble bas), Sverige, Ben Besiakov (piano/keyboard), Danmark og Mikkel Nordsø (akustisk og elektrisk guitar), Danmark.

Entré 175,- kr. billetter kan købes på billetto.dk (gebyr ca. 18,-) og ved indgangen, hvis der er flere ledige pladser.

Koncert med "Det Hvide Kor"

Torsdag, 20. september 2018 - 19:30

Koncert med "Det Hvide Kor" fra Nykøbing F. Sygehus - med sange og fællessange. Jette Jensen vil undervejs fortælle om, hvordan Det hvide kor opstod og om Viktor Cornelins, som startede Det hvide kor.

Entré 50,- kr. som betales ved døren fra kl. 19.00.

Irsk koncert med Maries Mænd

Fredag, 21. september 2018 - 19:30

Højskolens musikalske lærere Peter Søvad (bas), Kåre Lind (fløjte), Simon Vikstrøm (violin) og Jan Borre (guitar mm.) spiller denne aften op til ægte irsk stemning med masser af god irsk folkemusik.

Entré 75,- som betales ved indgangen fra kl. 19.00

Sider