Arrangementer

Foredrag: Fra Italien til Skagen

Tirsdag, 23. oktober 2018 - 19:30

Foredrag ved museumsinspektør Tine Nielsen Fabienke, Fuglsang Kunstmuseum.

Arr. i samarbejde med Sydfalster Folkeuniversitet.

Entré 75,- kr. incl. kaffe/te og kage i pausen. Betales ved indgangen fra kl. 19.00.

Folkekøkken og Foredrag: Tilbage til 1968 med Arne Würgler

Torsdag, 25. oktober 2018 - 19:30

Arne Würgler var med i forreste række fra allerførste dag, da ungdomsoprøret nåede Danmark i 1968. Som han selv fortæller:

Vi ønskede et nyt og aldrig før set kærligt samfund. Fri for hverdagens grå trivialitet og ligegyldige forbrug. Der skulle være plads til drømmene - og ikke mindst musikken. På en lastvogn blev Burnin Red Ivanhoe d. 21 marts kl. 15 1968 kørt ind i Studiegården i det indre København. Vi satte strøm til forstærkerne og stak den en. Vi var fire mand, saxofon, guitar, bas og trommer.

I anledning af jubilæet og 60 år som udøvende musiker har jeg lavet et musikforedrag, hvor jeg fortæller historien om 68´ernes oprør med pandebånd, kollektiv og fri kærlighed, EF afstemning, 70´ernes store demonstrationer og krise, klassekamp og kærlighed på det indre og ydre plan. 

Lad os sammen genopleve vores fælles historie med massere af musik og humor. Super-relevant i vores splittede og svære samtid, med folk på flugt og uden større visioner og sande værdier. 
Folkekøkken og Foredrag kl. 18.30: 175,- kr.

Foredrag kl. 19.30: 100,- kr.
Billetter kan købes på billetto.dk (gebyr 13,- til 19,- kr.), på højskolen og LOF i Nykøbing. 
Der er et begrænset antal billetter til middagen.

EU-debat: Europa i opbrud

Tirsdag, 30. oktober 2018 - 19:30

Hvor er Europa og EU-samarbejdet på vej hen, nu hvor briterne er på vej ud?
Venstres mand i Europaparlamentet, Morten Løkkegaard lægger op til debat.

Der går dårligt en dag i øjeblikket uden at radio og TV fortæller, hvor svært det bliver for briterne at klare sig uden EU, når de næste år vender Europa ryggen. Men måske mere interessant set fra Danmark er, hvad det kommer til at betyde for dansk erhvervsliv, at det britiske marked ikke længere er en del af EU’s indre marked. Danmark meldte sig i sin tid ind i EU’s forgænger, EF fordi Storbritannien gjorde. Skal vi så også følge briterne ud igen? Kan EU overhovedet fungere uden et af Europas største lande?

Alt dette vil Venstres mand i Europaparlamentet, Morten Løkkegaard prøve at give sine bud på, når han tirsdag 30. oktober kl. 19:30 lægger op til debat om fremtiden for EU på Højskolen Marielyst.

Morten Løkkegaard har siddet i Europaparlamentet siden 2009 og er sit partis spidskandidat til maj, når der igen er valg til Europaparlamentet. I hans sind er der ingen tvivl om, at Danmark skal være med i kernen af EU. Stod det til ham, var de traktatfæstede danske forbehold over for EU for længst sendt på historiens mødding.

Aftenen er arrangeret i samarbejdet med LOF Guldborgsund.

Gratis adgang for alle, der vil diskutere EU’s fremtid og hvor Danmark skal placere sig i forhold til EU.

Beethoven, Schubert og Goethe

Fredag, 2. november 2018 - 19:30

KAMMERMUSIK OG SANGE FRA DEN TIDLIGE ROMANTIK MED TRIOEN CORDE DI GIOIA

Den romantiske bevægelse var et titanisk forsøg på at storme himlen. Følelser og individualisme var nu det fremherskende, i den overbevisning, at følelser kan nå længere end oplysningstidens rene, klare tanke.

Ved Corde di Gioias koncert kan man høre nogle af Ludwig van Beethovens og Franz Schuberts mindre værker: Satser fra trioer og sonater og Lieder. En del af sangene har tekst af J. W. von Goethe.

Corde di Gioia fortæller om tidsperioden og introducerer musikken og digtene med særlig fokus på tidens sans for humor. Trioen består af sopran Maria Johannsen og hendes døtre Anna (cello, klaver) og Giuly (violin og klaver).

Entré 75,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00

Verden under Trump! Hvad pokker sker der?

Mandag, 5. november 2018 - 19:30

Foredragsaften med David Trads

Under Donald Trump er det Vesten, som har givet os enestående fred, velstand og succes siden Anden Verdenskrig, ved at falde fra hinanden. Præsidenten melder USA ud af det meste og sår tvivl om resten – for under Trump er det altid og hele ideen America First! Trump er flintrende ligeglad med USA’s stærkeste allierede i Europa og Nordamerika. Han elsker derimod USA’s traditionelle fjender som Nordkorea og Rusland. Præsidenten er tydeligt mere fascineret af ’stærke mænd’ i diktaturer end af demokratiske ledere.

Hvad pokker sker der? Hvorfor handler Trump, som han gør? Og, måske allervigtigst: Hvad kan Europa og Danmark gøre for at hindre, at det hele falder sammen?

David Trads leverer i sit skarpe, indsigtsfulde, engagerende og underholdende foredrag det store historiske og aktuelle overblik. Trads, en af landets mest benyttede analytikere af USA og Trump på tv, radio og i aviser, har boet i USA i en årrække, både i de største byer og de mindste flækker. Journalist og forfatter. I dag blandt andet tilknyttet Politiken som klummeskribent og TV2 som kommentator.

Entré 100,-

Billetter kan købes på billetto.dk og ved døren fra kl. 19.00, hvis der er flere ledige pladser.

Nordiske stemninger - visekoncert med Michael Abel

Torsdag, 8. november 2018 - 19:30

I Norden har vi en fantastisk viseskat, som der er al mulig grund til at passe på og få til at vokse. Der bliver ved koncerten øst af denne skat - ofte med viser af Frank Jæger, Halfdan Rasmussen, Evert Taube og Nils Ferlin, men også med sange af nulevende nordiske sangskrivere.

Michael Abel er ganske vist ikke ikke uddannet musiker. Han har - "tværtimod" vil nogen sige - i mere end 40 år arbejdet i advokatbranchen som familierets- og forsvarsadvokat. Han har dog hele tiden været udøvende musiker med en særlig interesse for danske og nordiske viser og i den henseende har han uddannet sig i Sverige på Den Nordiske Viseskole.

Entré 50,- som betales ved indgangen, døren til koncerthuset åbner kl. 19.00.

Foredrag: Silkevejen - fra Beijing til Istanbul

Tirsdag, 13. november 2018 - 19:30

Foredrag ved eventyrer, forfatter og foredragsholder Lene Kohlhoff Rasmussen.

Arr. i samarbejde med Sydfalster Folkeuniversitet.

Entré 75,- kr. incl. kaffe/te og kage i pausen. Betales ved indgangen fra kl. 19.00.

Folkekøkken og Foredrag: Leonora Christina Skov

Tirsdag, 20. november 2018 - 19:30

Leonora Christina Skov er for alvor brudt igennem til det store publikum med sin erindringsroman, "Den, der lever stille", der udkom i januar i år. Og det er den roman – og historien bag den – som aftenens foredrag handler om.

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om at vokse op som den ensomme Christina i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og genskabe sig selv som forfatteren Leonora, der til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst over.

I foredraget fortæller Leonora om den voldsomme skriveproces, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om faktiske mennesker, om at miste det hele og finde sig selv, og om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden. Et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen.

Leonora er mag.art. i litteraturvidenskab og har tidligere udgivet romanerne Hvor intet bryder vinden (2015), Førsteelskeren (2012), Silhuet af en synder (2010), Champagnepigen (2007) og Rygsvømmeren (2003).

Hun bor på Frederiksberg, men rejser ud i verden og skriver fire-fem måneder om året.

Folkekøkken og Foredrag kl. 18.30: 175,- kr.

Foredrag kl. 19.30: 100,- kr.

Billetter kan købes på billetto.dk (gebyr på 13,- og 19,- kr.), på højskolen og LOF i Nykøbing. 
Der er et begrænset antal billetter til middagen.

Sangforedrag om Højskolesang

Torsdag, 22. november 2018 - 19:30

”Dedikeret til højskolen”

Et sangforedrag om sange, der er skrevet til jubilæer og indvielser af de forskellige danske højskoler med Anne Kirstine Feilberg (kirkesanger, cand. mag. dansk) og Erling Jan Sørensen, (musiker).

Arr. i samarbejde med Nykøbing F. Aftenskole.

Entré 50,- incl. kaffe og kage. Betales ved indgangen.

FirPressens julekoncert

Søndag, 25. november 2018 - 19:30

Vokalkvartetten FirPressen er klar med et varieret og sprødt klingende juleprogram. Gammelt og nyt, kendt og ukendt, sjov og alvor, alt sammen i lækker vokal indpakning.

FirPressen er sopranen Elsebeth Banke, alten Anne Nielsen, tenoren Frans Jacoby og bassen Franz Hoyos.

Entré 75,- kr. som betales ved indgangen fra kl. 19.00.

Sider