FRILUFTSLIV & NATUROPLEVELSER

Kursister med Simon i naturen

Vil du ud i naturen, har vi kurser til lands, til vands og næsten i luften. Nedenfor har vi samlet vores aktuelle kurser til dig, der gerne vil bevæge dig i naturen, mens du oplever noget. Klik på bjælken på det fag, du gerne vil læse mere om – så folder vi det ud for dig. 

Efterårets fugletræk

Falster er berømt som destination for fugletræk om efteråret. Over havet ses både ænder, gæs, terner, kjover og vadefugle og over land småfugle, drosler, duer og rovfugle. Især fjeldvåge kan visse år optræde i stort antal, og rød glente er kendt for at komme glidende i lav højde forbi Gedser Odde. Du får rig lejlighed til at se dem alle på de mange ture i felten. Vi skal også forbi fuglestationen ved Gedser til ringmærkning. Er du glad for at kigge på fugle, vil du gerne forstå mekanismerne bag fuglenes træk og lære fuglene at kende i flugten, er dette kursus som skræddersyet til dig.
Lærer: Simon Vikstrøm.

Datoer og priser

Hold 24
13 dage fra 29. september til 12. oktober 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere

Fuglestemmer

Det er igen blevet tid til at lære fuglenes stemmer at kende, for nu er alle fuglene vendt tilbage fra de sydlige himmelstrøg. Vi begynder selvfølgelig med de stemmer, der er nemmest at lære, og så tilsætter vi de lidt sværere som krydderi senere i forløbet. Du vil også blive præsenteret for metoder til selv at komme videre med fuglestemmerne, så fat mod, hvis du er bange for ikke at nå at lære så mange stemmer at kende på selve kurset. Undervejs bliver du også præsenteret for andre emner inden for fugleverdenen. Meget af undervisningen foregår udendørs, så vidt vejret tillader det.
Lærer: Simon Vikstrøm.

Datoer og priser

Hold 8
13 dage fra 28. april til 11. maj 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere

Golf - Falster rundt

Falster byder på tre gode golfbaner (Marielyst, Nykøbing F. og Virket). Er du rutineret golfspiller med DGU-kort, kommer du til at prøve dem alle. Hver dag tager vi afsted til en af banerne, hvor du spiller banen igennem i selskab med skolens golflærer. For nybegyndere er der om formiddagen undervisning af en kompetent instruktør på golfbanen i Marielyst, mens du om eftermiddagen har mulighed for at spille på klubbens pay- og playbane. Medbring eget golfsæt. Det er også muligt at leje et golfsæt. Oplys handicap ved tilmelding.
Lærer: Jan Borre.

Datoer og priser

Hold 13
5 dage fra 17. juni til 22. juni 2024
Enkeltværelse: 6.600 kr.
Dobbeltværelse: 12.500 kr.
Dagskursist: 5.100 kr.

Læs mere

Lær at ro kajak

Nyd stilheden og naturen, mens kajakken stille og rolig glider gennem vandet. Der er bare noget helt specielt over at være på vandet, og kajakroning er perfekt for dig, der gerne vil opleve omgivelserne fra vandsiden. Kurset er en blanding af teori og praksis med tre dage på vandet i Guldborgsund og to undervisningsdage med teori på højskolen. Vi arbejder bl.a. med manøvreringsøvelser, lege og teknisk træning. Sikkerhed er en topprioritet, og redningsøvelser indgår derfor som en naturlig del af træningen. Efter endt kursus modtager du et kursusbevis.
Lærer: Søren Kastrup fra Hasselø Kajak.

Datoer og priser

Hold 12
5 dage fra 10. juni til 15. juni 2024
Enkeltværelse: 6.600 kr.
Dobbeltværelse: 12.500 kr.
Dagskursist: 5.100 kr.

Læs mere

Løvspring & Fugletræk

Kom med ud i naturen og nyd forårets løvspring. Vi sidder på første parket, når naturen igen folder sig ud og viser sig fra sin bedste side med sit væld af blomster, sommerfugle og andre dyr, der igen kommer til syne efter den mørke tid. Fuglene vil være et kapitel for sig, da de på denne tid er på træk til vores nabolande mod nord. Vi vil også lære fuglene at kende ved feltstudier samt lære stemmerne at kende på dem, der bliver hos os. Samlet set skal vi derfor sætte navn på alt, hvad der rør sig omkring os i naturen netop nu. Det foregår så vidt muligt udendørs, i den grad vejret tillader det.
Lærer: Simon Vikstrøm.

Datoer og priser

Hold 6
13 dage fra 7. april til 20. april 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere

Sydhavsøerne på cykel

Oplev Sydhavsøerne fra din cykel, når Simon Vikstrøm i førertrøjen fortæller om de spændende natur- og kulturseværdigheder, vi møder på vejen. Vi cykler i et roligt tempo mellem 30 og 40 km dagligt. Nogle dage cykler vi ud fra højskolen og hjem samme dag, mens vi andre dage stiller cyklerne et sikkert sted og bliver kørt i bus hjem sidst på eftermiddagen og hen til den pågældende destination næste morgen. På den måde oplever vi sjældent det samme landskab, og hver cykeltur byder på nye, smukke omgivelser og oplevelser. Medbring egen cykel og eget udstyr. Elcykler er velkomne, men det er trædecyklerne, der sætter tempoet. Kører du med vores bus til skolen fra hovedstadsområdet, er det muligt at få cyklen med i bussen. Bemærk at kurset afholdes af flere omgange på henholdsvis 6 dage og 13 dage.
Lærer: Simon Vikstrøm.

Datoer og priser

Vælg imellem følgende hold:

Hold 11
13 dage fra 26. maj til 8. juni 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere (Hold 11)

Hold 18
6 dage fra 11. august til 17. august 2024
Enkeltværelse: 5.700 kr.
Dobbeltværelse: 10.600 kr.
Dagskursist: 4.100 kr.

Læs mere (Hold 18)

Vandring i vandkanten

Tag med ud at vandre og oplev blandt andet Falsters legendariske kystskov mod Østersøen, hvor den nyudsprungne bøgeskov ”spejler sin top i bølgen blå”. Vi skal også runde Gedser Odde til fods og se Farøbroen nedefra. Guide på turene er Thomas Bjerre, der tidligere har gået Falster rundt langs kysten. Vi har udvalgt de smukkeste 5 bidder af turen og kører afsted i bus til dagens etape, som er på 10-12 km med indlagte pauser til kaffe og madpakker. Undervejs hører vi om de historiske seværdigheder og landskabets geografi. Holdet er ikke velegnet for rollatorer, da stierne visse steder er ret ujævne. Medbring rygsæk, regntøj, vandflaske og godt humør.
Lærer: Thomas Bjerre.

Datoer og priser

Hold 10
5 dage fra 20. maj til 25. maj 2024
Enkeltværelse: 5.600 kr.
Dobbeltværelse: 10.500 kr.
Dagskursist: 4.100 kr.

Læs mere

Vandring på fem sydhavsøer

Kridt skoene og tag med på vandretur på fem af Sydhavsøerne: Askø (plus Lilleø), Fejø, Femø, Lolland og Falster. Vi skal opleve de smukke og forskelligartede landskaber, som de fem øer byder på og indsnuse den særlige ø-atmosfære. Undervejs møder vi mennesker, der af forskellige årsager har valgt at bosætte sig på en lille ø. Vi hører deres historier og får indblik i de specielle vilkår, man som øbo lever under. Dagsturene er på mellem 10 og 16 kilometer. Medbring rygsæk, regntøj, vandflaske og godt humør.
Lærer: Jan Borre

Datoer og priser

Hold 18
6 dage fra 11. august til 17. august 2024
Enkeltværelse: 5.700 kr.
Dobbeltværelse: 10.600 kr.
Dagskursist: 4.100 kr.

Læs mere

Oversigt over alle vores kurser

Vil du gerne på højskole, men er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Vi har samlet alle vores kommende hold på én side, så du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilke fag vi tilbyder.

Bevægelse - for krop & sind

Rundt på Sydhavsøerne

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2, 4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

Telefonen er åben alle

hverdage 9:30 til 12:30.

 

CVR-nr.26139058

Få tilsendt 2024-kataloget gratis

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbreve med gode tilbud og nyt om livet på højskolen.