BEVÆGELSE – FOR KROP & SIND

Kursister der dyrker yoga

Leder du efter højskolekurser, hvor du får rørt kroppen og måske samtidig kælet for sindet? Nedenfor har vi samlet vores aktuelle kurser til dig, der gerne vil noget med bevægelse, primært indendørs. Klik på bjælken på det fag, du gerne vil læse mere om – så folder vi det ud for dig. 

Fitness for krop og sind

Giv dit “hele jeg” den opmærksomhed, du fortjener, når vi sammen sætter fokus på både krop og sind. Vi skal både have pulsen op og bringe hjerne og krop i ro. Kurset byder på to dage med et mix af dans og bevægelse samt masser af grin og to dage med gåture på mindst 6 km i lokalområdet og i den kuperede Hamborgskov, som ligger smukt ved Guldborgsund. Derudover er der tre mindfulness-dage med udgangspunkt i henholdsvis musik, kunst og natur, hvor du kommer helt ned i gear og finder ro. Sidst, men ikke mindst, er der en dag med behagelig yoga og en dag med afslappende gong. Vi har alt udstyr til yoga, men husk behageligt tøj og sko til både aktiviteter indendørs og udendørs samt en lille rygsæk.
Kursusleder: Jannie Lehmann. Lærere: Anne Marie Beck, mindfulness. Tine Laulund, dans og bevægelse. Lone Friis, yoga. Dorte Storm, gong.

Datoer og priser

Hold 8
13 dage fra 28. april til 11. maj 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere

Folkemusik & folkedans

Folkedans og folkemusik har tidligere fyldt meget på Højskolen Marielyst – og i 2024 sætter vi igen folkedans og folkemusik på programmet. Et kursus, som både er for dig, der vil spille folkemusik, og dig, der vil danse folkedans.

Nybegyndere og øvede folkedansere

De danseglade kommer i hænderne på Henrik Larsen, kendt i folkedanse-kredse som Henrik fra Stevns. Han vil instruere i en bred vifte af folkedanse – og sørger for, at både nybegyndere og erfarne dansere føler sig hjemme i dansene og bliver udfordret.

Spil folkemusik på eget instrument

Vil du spille folkemusik, skal du medbringe dit eget instrument. Skolens faste lærere har alle stor kærlighed til folkemusik og glæder sig til at danne små og større orkestergrupperinger, som kan udforske folkemusikkens mange forskellige udtryk og skabe en fest af lystige toner og rytmer.

Højdepunkt med musik og dans

De danseglade og de musicerende arbejder sig ugen igennem frem mod højdepunktet, som er sidste dag, hvor de to dele af holdet skal vise hinanden, hvad de kan. På sidstedagen skal musikerne nemlig levere musikken live, når folkedanserne giver opvisning af de mange danse, de har indstuderet i ugens løb.
Kursusledere: Jan Borre og Henrik Larsen.

Datoer og priser

Hold 25
5 dage fra 14. oktober til 19. oktober 2024
Enkeltværelse: 5.200 kr.
Dobbeltværelse: 9.700 kr.
Dagskursist: 3.650 kr.

Læs mere

Hjernetræning - med mindfulness og musik

Hjernen er ikke en muskel, men vil du holde den frisk, skal du træne den. På kurset laver vi øvelser, der aktiverer så mange hjerneceller som muligt. Det er fjerde gang, vi holder dette populære kursus, som bruger mindfulness og musik til at styrke din hjerne. Mindfulness kan fremme din koncentration, tålmodighed og dit nærvær, mens musik og en mere opmærksom lytten hjælper på fordybelse og tilstedeværelse. Du vil også blive præsenteret for nye perspektiver og nye måder at bruge hjernen på. Undervisningen veksler mellem oplæg, dialog og øvelser.
Lærere: Anne Marie Beck og Michala Østergaard-Nielsen.

Datoer og priser

Hold 19
5 dage fra 19. august til 24. august 2024
Enkeltværelse: 5.600 kr.
Dobbeltværelse: 10.600 kr.
Dagskursist: 4.100 kr.

Læs mere

Seniordans

Elsker du at danse, men mangler du en partner at danse med? Så skulle du prøve seniordans! Her danser man ikke mand og dame men rød og blå, hvilket gør seniordans populært hos kvinder og mænd uden fast dansepartner. Eneste forudsætning for at danse med er, at du elsker at bevæge dig til musik. Der findes et hav af seniordanse, og vi skal danse rigtig mange af dem. Nogle af dansene tager udgangspunkt i kendte standard- eller folkedanse, og andre er nye danse udviklet særligt til seniordans.
Lærer: Astrid Johansen.

Datoer og priser

Hold 11
13 dage fra 26. maj til 8. juni 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere

Yoga

Vil du kræse om både krop og sind, er yoga ideelt. I Hatha yoga arbejder vi med at få kontrol over vores krop og åndedræt gennem yogaens mange klassiske øvelser. Yogaøvelserne gør dig smidig og styrker dine muskler, led, organer og dit bindevæv, mens åndedrætsøvelserne tilfører kroppen ny energi og giver dig en oplevelse af nærvær, indre ro og balance. Undervisningen er bygget op i faser, således at din krop indstiller sig på yoga. Vi slutter af med en dejlig omgang afspænding, så øvelserne kan få lov til at forplante sig i krop og sind.
Lærer: Lone Friis.

Datoer og priser

Vælg imellem følgende hold:

Hold 9
5 dage fra 13. maj til 18. maj 2024
Enkeltværelse: 5.200 kr.
Dobbeltværelse: 9.700 kr.
Dagskursist: 3.650 kr.

Læs mere (Hold 9)

 

Hold 18
6 dage fra 11. august til 17. august 2024
Enkeltværelse: 5.700 kr.
Dobbeltværelse: 10.600 kr.
Dagskursist: 4.100 kr.

Læs mere (Hold 18)


Hold 28

5 dage fra 11. november til 16. november 2024
Enkeltværelse: 5.200 kr.
Dobbeltværelse: 9.700 kr.
Dagskursist: 3.650 kr.

Læs mere (Hold 28)

Oversigt over alle vores kurser

Vil du gerne på højskole, men er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Vi har samlet alle vores kommende hold på én side, så du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilke fag vi tilbyder.

Friluftsliv & naturoplevelser

Rundt på Sydhavsøerne

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2, 4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

Telefonen er åben alle

hverdage 9:30 til 12:30.

 

CVR-nr.26139058

Få tilsendt 2024-kataloget gratis

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbreve med gode tilbud og nyt om livet på højskolen.