KURSER TIL ÅRSTIDEN

kursister på stranden

Vil du på kursus i højsommeren eller holde jul og/eller nytår på højskolen? Nedenfor har vi samlet vores aktuelle kurser til dig, der gerne vil højskolelivet i de helt særlige perioder. Klik på bjælken på det højskoleophold, du gerne vil læse mere om – så folder vi det ud for dig. 

Forår på Marielyst - kom maj, du søde milde

Når foråret for alvor rammer Danmark og maj måned varsler sin sødme, er Marielyst på Falster en perle at opholde sig i. På dette 2 ugers kursus samler vi alt, hvad der er godt ved at være på højskole med andre seniorer. Vi skal på udflugter i den nyudsprungne bøgeskov og besøge nogle af de flotteste kulturminder på Sydhavsøerne. Vi skal se ny og spændende kunst på museer og gallerier. Vi skal debattere og høre tankevækkende foredrag om aktuelle emner.

Der bliver også quiz, sjov og det bedste fra højskolesangbogen. Og for de morgenfriske er der solopgang og morgenbadning i Østersøen. Der bliver også tid til vandreture langs stranden eller tid til selvvalgt fordybelse med smykkefremstilling på værkstedet eller med fysisk selvforkælelse på vores samtidige fitness-kursus. Det hele garneres med masser af god mad og socialt samvær. Kort sagt en rig og varieret palet af det bedste Højskolen Marielyst har at byde på.
Kursusleder: Thomas Bjerre.

Datoer og priser

Hold 8
13 dage fra 28. april til 11. maj 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere

 

Jul og nytår på Marielyst

Er du i tvivl, om du skal vælge at holde jul eller nytår på Marielyst? Løsningen er enkel: Tag begge dele og få både julehyggen og nytårsfestlighederne med! Udover at du er sikret to skønne uger i godt selskab med forkælelse til både gane og sind, får du en anselig rabat ved at bestille begge ophold på én gang. Du beholder naturligvis samme værelse i begge uger. Erfaringsmæssigt ved vi, at rigtig mange vælger både jul og nytår på Marielyst. Vil du sikre dig en plads, gælder det derfor om at melde dig hurtigt til.

Jul på Marielyst

På juleholdet har vi bl.a. julegudstjeneste, nyder en skøn julemiddag, danser om træet juleaften og spiser en lækker julefrokost 2. juledag.

Nytår på Marielyst

Vi fejrer nytårsaften på traditionel vis med regentens nytårstale, bobler, tre retters festmenu, 90-års fødselsdag og fyrværkeri.

Datoer og priser

Hold 33
13 dage fra 21. december 2024 til 3. januar 2025
Enkeltværelse: 11.100 kr.
Dobbeltværelse: 20.600 kr.
Dagskursist: 9.100 kr.

Læs mere

Jul på Marielyst

Jul på Marielyst er et af vores mest populære hold. Her står det meste i julens tegn. Vi har julegudstjeneste, danser om træet juleaften og nyder sammen en lækker julefrokost 2. juledag. Vi byder på masser af gløgg og hyggeligt samvær og lytter til julens historier – både de kirkelige og de mange folkeeventyr, som hører sig julen til. Skolen genlyder som altid af (jule)musik og sang. Hele højskolens personale deltager og er opsatte på at kræse ekstra om dig her i højtiden, så vi alle mærker den ægte julestemning på den gamle gård.

Datoer og priser

Hold 31
6 dage fra 21. december til 27. december 2024
Enkeltværelse: 6.600 kr.
Dobbeltværelse: 12.400 kr.
Dagskursist: 5.000 kr.

Læs mere

Nytår på Marielyst

Sig farvel til det gamle år og goddag til det nye i selskab med andre kursister og højskolens personale i idylliske Marielyst. Vi fejrer selve nytårsaften på traditionel vis med regentens nytårstale, bobler, treretters festmenu, 90-års fødselsdag og fyrværkeri. I dagene op til varmer vi op med masser af tilbageblik på året, der gik. Efter nytårsaften ser vi frem mod det nye år, og hvad vi kan forvente af det. Under hele forløbet byder skolens lærere på foredrag om alverdens emner og masser af syng-med-arrangementer.

Datoer og priser

Hold 32
6 dage fra 28. december 2024 til 3. januar 2025
Enkeltværelse: 6.600 kr.
Dobbeltværelse: 12.400 kr.
Dagskursist: 5.000 kr.

Læs mere

Nytårskur på Marielyst: Højskole classic

Et nyt år er skudt i gang, og for mange giver det anledning til at tænke over ens egen levevis og gøre status. Mange vil gerne starte året lidt sundere. Måske ønsker du også at ændre en smule på din tilværelse? Nytårskuren er god gammeldags højskole, hvor vi byder på en pose blandede bolsjer inden for klassiske højskolediscipliner som fællessang, almene foredrag (om fx demens, som rammer mange seniorer) og refleksion over tilværelsen, tilsat masser af bevægelse med yoga, dans og raske gåture. Om torsdagen skal vi på en heldagsudflugt med tre stop på Falster og Lolland og frokost ude på restaurant.
Kursusleder: Jannie Lehmann.

Datoer og priser

Hold 2
5 dage fra 19. februar til 24. februar 2024
Enkeltværelse: 5.200 kr.
Dobbeltværelse: 9.700 kr.
Dagskursist: 3.650 kr.

Læs mere

Sommer på Marielyst - højskole classic

Spændende udflugter. Delikat sommermad. Inspirerende foredrag. Skøn sang og musik. Og overflod af samvær med hyggelige samtaler og befriende grin. På sommerhøjskoleopholdene får du alt det bedste fra højskolen. Er vejret til det, byder vi også på et hav af udendørsaktiviteter – lige fra morgensvømning i Østersøen til spil i parken og gode traveture i nærområdet. Alt i alt kan du forvente to dejlige uger i de skønneste omgivelser med incitament til et fortsat aktivt seniorliv. Af erfaring ved vi, at hurtig tilmelding
tilrådes.

Datoer og priser

Vælg imellem følgende hold:

Hold 14
13 dage fra 23. juni til 6. juli 2024
Enkeltværelse: 8.700 kr.
Dobbeltværelse: 15.800 kr.
Dagskursist: 6.700 kr.

Læs mere

 

Hold 15
13 dage fra 7. juli til 20. juli 2024
Enkeltværelse: 8.700 kr.
Dobbeltværelse: 15.800 kr.
Dagskursist: 6.700 kr.

Læs mere

Sommer på Marielyst - med Seniorfestivalen

Spændende udflugt. Delikat sommermad. Inspirerende foredrag. Festmiddag. Skøn sang og musik. Og overflod af samvær med hyggelige samtaler og befriende grin. På sommerhøjskoleopholdene får du alt det bedste fra højskolen! Er vejret til det, byder vi på et hav af udendørsaktiviteter – lige fra morgensvømning i Østersøen til spil i parken og traveture i nærområdet.

Du får festivalen med!

Dette kursus er næsten som vores to andre sommerkurser, men med én stor forskel; 2 dage deltager du i Seniorfestivalen med masser af koncerter, talks, foredrag, dans og debatter. Derfor er kurset også 400 kr. dyrere pr. person end de to andre sommerhold og er højskolens absolut mest populære hold, så hurtig tilmelding tilrådes.

Læs mere om festivalen

Datoer og priser

Hold 16
13 dage fra 21. juli til 3. august 2024
Enkeltværelse: 9.100 kr.
Dobbeltværelse: 16.600 kr.

Læs mere

 

Varm op til jul - med tur til Rostock

Vil du være klar til jul? Lære en håndfuld julesange? Få styr på julepynten? Eller skal den fysiske form have et nøk op, så du er klar til turene rundt om juletræet? Kom med til en hyggelig juleuge, hvor du hver dag vælger en af tre gennemgående undervisningsaktiviteter: Dans, kor og julesysler. Næste dag kan du prøve en af de andre aktiviteter. På danseholdet er fokus på bevægelse, rytme og trin, ikke pardans. Til kor indøver vi 2-3 sange. Julesyslerne foregår i vores kreative værksted, hvor vi disker op med forskellige julesysler til hjemmet og borddækningen. En af dagene tager vi på udflugt til Rostock, som huser Nordtysklands største julemarked.

Datoer og priser

2024: Hold 30
5 dage fra 2. december til 7. december 2024
Enkeltværelse: 5.200 kr.
Dobbeltværelse: 9.700 kr.
Dagskursist: 3.650 kr.

Læs mere

Oversigt over alle vores kurser

Vil du gerne på højskole, men er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Vi har samlet alle vores kommende hold på én side, så du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilke fag vi tilbyder.

Bevægelse - for krop & sind

Friluftsliv & naturoplevelser

Rundt på Sydhavsøerne

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2, 4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

Telefonen er åben alle

hverdage 9:30 til 12:30.

 

CVR-nr.26139058

Få tilsendt 2024-kataloget gratis

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbreve med gode tilbud og nyt om livet på højskolen.