MUSIK & SANG

Kursister der dyrker yoga

Er du på udkig efter højskolekurser, hvor musik eller sang er omdrejningspunktet? Nedenfor har vi samlet vores aktuelle kurser til dig, der gerne vil fordybe dig i musikkens eller sangens verden. Klik på bjælken på det fag, du gerne vil læse mere om – så folder vi det ud for dig. 

60'ernes musik

Tag med på en rejse gennem 60’ernes musik med Peter Søvad som musikhistorisk rejsefører. Vi kommer naturligvis til at høre om The Beatles og The Rolling Stones, men vi kommer også rundt om andre markante kunstnere fra tressere som Elvis Presley, Bob Dylan, The Kinks m.fl. Undervejs skal vi høre om baggrunden for 60’ernes musikboom af jazz, blues og folkemusik, og så tager vi på et spændende strejftog gennem 60’ernes samfund: Hvad var det egentlig for et årti, musikken blev til i? Som kursist er du meget velkommen til selv at fortælle om dine musikalske 60’er-erfaringer, så vi kan få en god dialog om, hvad vi synes, var godt og skidt – og ikke mindst hvorfor.
Lærer: Peter Søvad.

Datoer og priser

Hold 24
13 dage fra 29. september til 12. oktober 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere

Folkemusik & folkedans

Folkedans og folkemusik har tidligere fyldt meget på Højskolen Marielyst – og i 2024 sætter vi igen folkedans og folkemusik på programmet. Et kursus, som både er for dig, der vil spille folkemusik, og dig, der vil danse folkedans.

Nybegyndere og øvede folkedansere

De danseglade kommer i hænderne på Henrik Larsen, kendt i folkedanse-kredse som Henrik fra Stevns. Han vil instruere i en bred vifte af folkedanse – og sørger for, at både nybegyndere og erfarne dansere føler sig hjemme i dansene og bliver udfordret.

Spil folkemusik på eget instrument

Vil du spille folkemusik, skal du medbringe dit eget instrument. Skolens faste lærere har alle stor kærlighed til folkemusik og glæder sig til at danne små og større orkestergrupperinger, som kan udforske folkemusikkens mange forskellige udtryk og skabe en fest af lystige toner og rytmer.

Højdepunkt med musik og dans

De danseglade og de musicerende arbejder sig ugen igennem frem mod højdepunktet, som er sidste dag, hvor de to dele af holdet skal vise hinanden, hvad de kan. På sidstedagen skal musikerne nemlig levere musikken live, når folkedanserne giver opvisning af de mange danse, de har indstuderet i ugens løb.
Kursusledere: Jan Borre og Henrik Larsen.

Datoer og priser

Hold 25
5 dage fra 14. oktober til 19. oktober 2024
Enkeltværels: 5.200 kr.
Dobbeltværelse: 9.700 kr.
Dagskursist: 3.650 kr.

Læs mere

Højskolesang dagen lang

Den ny højskolesangbog har rundet sin 3-års fødselsdag, og det må derfor være på høje tid, at vi graver et spadestik dybere i bogen. Vi ser bl.a. på, hvilke nye sange der har slået an, og hvilke sange vi hver især på holdet har lyst til at præsentere for hinanden som vores favoritter. Der bliver tid til at fordybe sig i teksterne, nye og gamle melodier samt i digterne og komponisterne – hvem er de ”nye” sangskrivere i klassen, og hvem står bag musikken?
Søndag den 14. april inviterer vi alle sangglade korsangere fra Sydhavsøerne til maraton-sangarrangement sammen med os fra morgen til aften.
Lærer: Thomas Bjerre.

Datoer og priser

Hold 6
13 dage fra 7. april til 20. april 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere

Lyt til og se på klassisk musik

Klassisk musik kan noget særligt, og det er også derfor, at vi gentager kurset med nye musikstykker år efter år. På kurset bliver du præsenteret for et bredt udvalg af kendte og mindre kendte værker og komponister fra den klassiske musiks verden. Værkerne, der primært er fra barokken, wienerklassikken og den romantiske periode, bliver vist på storskærm, så vi både hører musikken og ser musikerne fremføre den. For hvert værk bliver du præsenteret for komponist, orkester og dirigent, og undervejs vil der være rig lejlighed til at diskutere værkerne.
Lærer: Simon Vikstrøm.

Datoer og priser

Vælg imellem følgende hold:

Hold 4
13 dage fra 3. marts til 16. marts 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere (Hold 4)

 

Hold 27
13 dage fra 27. oktober til 9. november 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere (Hold 27)

Musik på Marielyst

Er du vild med musik, men kan du ikke vælge, hvad du helst vil fordybe dig i inden for genren? Så er kurset Musik på Marielyst lige noget for dig. På kurset handler alt om musik, og hver formiddag kan du frit vælge mellem tre ”værksteder”: Du kan høre og se klassisk musik med Simon Vikstrøm, synge fællessang sammen med Thomas Bjerre, eller du kan spille folkemusik på dit eget instrument med Jan Borre og Kåre Lind. Først på eftermiddagen er der mulighed for korsang eller at besøge Troubadourens værksted, hvor du skriver dine egne tekster eller musikstykker sammen med Mikkel Thomas Christensen. Sidst på eftermiddagen og om aftenen byder kurset på foredrag om kendte musikere samt en række koncerter.
Lærere: Simon Vikstrøm, Thomas Bjerre, Jan Borre, Kåre Lind og Mikkel Thomas Christensen

Datoer og priser

Hold 29
13 dage fra 17. november til 30. november 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere

Operakursus med to forestillinger i Berlin

Er du inkarneret operafan? Eller har du endnu din første opera til gode? Uanset dine hidtidige erfaringer med opera får du her en intens uge i operaens verden, afsluttende med en rejse til Berlin, hvor vi skal opleve to operaer.

Oplev Mozarts Tryllefløjten

Fredag d. 22. marts skal vi i Deutsche Oper og overvære en af alletiders mest elskede operaer: Mozarts Tryllefløjten. Det er en opera i to akter, hvor librettoen er skrevet af Emanuel Schikaneder, og musikken er komponeret af Mozart i 1791. Tryllefløjten er en klassisk fortælling om to elskende, der må igennem hårde prøvelser, inden de endelig kan falde i hinandens arme for evigt.

Spar Dame af Pjotr Tjajkovskilj

Lørdag d. 23. marts skal vi også i Deutsche Oper og overvære en helt anderledes opera: Nemlig Spar Dame af Pjotr Tjajkovskilj. Det er en opera i tre akter, hvor librettoen er skrevet af komponistens bror Modest og bygger på novellen af samme navn af den russiske nationaldigter, Aleksandr Pusjkin. Spar dame er en opera med alt, hvad der skal til af begær og bedrag, når det gælder kærlighedens og kortspillets kringelkroge.

Rejsen ligger på kursets tre sidste dage (fredag, lørdag og søndag) – og inkluderer naturligvis en spændende byrundtur i Berlin, hvor vi kommer forbi regeringskvarteret, Charlottenburg, Kurfürstendamm, Gedächtniskirche, de nordiske ambassader, Kulturforum, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, Karl-Marx-Allee, Alexanderplatz og hovedalleen Unter den Linden.

Guide på rejsen til Berlin er operasangeren Morten Schønberg. Det er også Morten, som hjemme på højskolen onsdag og torsdag giver en grundig gennemgang af de to operaer, vi skal opleve i Berlin.

Bred indføring i operaens verden

Mandag og tirsdag er det mangeårig musikformidler og Det Kongelige Teaters faste konferencier ved Kongelig Sommeropera, Katrine Nyland Sørensen, som står for undervisningen, og som giver en bred indføring i operaens verden. Kurset er derfor uhyre velegnet til dig, som kun har snuset til opera, men aldrig givet sig tid til for alvor at blive ført ind i dens forunderlige og betagende verden.

Pas på – det kan blive en livslang passion! Alt er inkluderet i prisen, undtagen drikkevarer, aftensmad fredag og frokost lørdag.

Kursusleder: Morten Schønberg

Datoer og priser

Hold 5A
7 dage fra 17. marts til 24. marts 2024
Enkeltværelse: 11.900 kr.
Dobbeltværelse: 21.600 kr.
Dagskursist: 10.300 kr. (uden værelse på højskolen og med enkeltværelse på rejsen)

Læs mere

Rytmisk kor

En tilbagevendende succes på Højskolen Marielyst er årets kor-kursus, hvor vi knokler, sveder, griner og indøver et repertoire, som vi synger for resten af højskolen på kursets sidste dag. Vi kommer til at synge 1-, 2- og 3-stemmige sange. Bl.a. Sebastians Fuld af nattens stjerner, Tøsedrengenes Bruge og bruges, The Beatles’ Hey Jude samt I Still Haven’t Found What I’m Looking For med U2. Ændringer kan forekomme! Vi synger efter tekster og noder med tekst. Det er ikke nødvendigt at kunne synge efter noder – det lærer vi undervejs. Kom og nyd et par aktive uger sammen med andre sangglade mennesker. Alle kan være med!
Lærere: Jan Borre og Peter Søvad.

Datoer og priser

Hold 4
13 dage fra 3. marts til 16. marts 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere

Rytmisk sammenspil

Tag dit instrument med på højskolen og bliv en del af de små og større orkestergrupperinger, vi danner på kurset. Vi skal primært spille musik fra Beatles’ repertoire, og vi sørger for at tilpasse ambitionsniveauet til dine og de andre deltageres evner. Så kom glad – uanset om du er en virtuos på dit instrument eller stadig har meget at lære. I indøvningen af numre arbejder vi med begreber som dynamik, swing, klangflader, og hvordan man underbygger fortællingen og stemningen i sangen. Sidste dag slutter vi af med at give koncert.
Lærer: Mikkel Thomas Christensen.

Datoer og priser

Hold 7
6 dage fra 21. april til 27. april 2024
Enkeltværelse: 5.700 kr.
Dobbeltværelse: 10.600 kr.
Dagskursist: 4.100 kr.

Læs mere

Sang for sangbesværede

At få at vide, at man er dårlig til at synge, kan være ødelæggende for sanglysten og selvværdet. Føler du dig sangbesværet, men elsker at synge, skal du bestemt ikke lade dig stoppe – heller ikke selvom du måske ikke rigtig tør synge foran andre. Husk, de fleste har det sikkert ligesom dig. Kom i stedet og syng med os, når vi synger 1- og 2-stemmige satser, fortrinsvis på dansk – enkelte numre på andre sprog (fx engelsk) kan dog snige sig ind. Oplev glæden ved at synge sammen med andre sangglade og sangbesværede seniorer, når vi trodser sortseerne og kaster os ud i fællessang.
Lærer: Peter Søvad.

Datoer og priser

Hold 27
13 dage fra 27. oktober til 9. november 2024
Enkeltværelse: 8.200 kr.
Dobbeltværelse: 14.800 kr.
Dagskursist: 6.200 kr.

Læs mere

Oversigt over alle vores kurser

Vil du gerne på højskole, men er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Vi har samlet alle vores kommende hold på én side, så du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilke fag vi tilbyder.

Bevægelse - for krop & sind

Friluftsliv & naturoplevelser

Rundt på Sydhavsøerne

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2, 4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

Telefonen er åben alle

hverdage 9:30 til 12:30.

 

CVR-nr.26139058

Få tilsendt 2024-kataloget gratis

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbreve med gode tilbud og nyt om livet på højskolen.