Hold 2024-04: 2 ugers kursus med 4 valgfag d. 3/3 – 16/3

kr. 6,200.00kr. 14,800.00

 

2 ugers kursus med valgfag som du følger i begge uger på hverdage i tidsrummet kl. 10 – 15

Herunder vælger du valgfag og værelse og du har mulighed for at tilkøbe vores bustransport til/fra højskolen med stop Sjælør, Høje Taastrup og Køge Nord (380,- retur).

Pris i enkeltværelse 8200,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 14.800,-

Pris som dagskursist 6200,- (du deltager i alt, men har ikke et værelse og overnatning)

Se bustider HER.

kr. 0.00Beskrivelse

Vælg et af nedenstående valgfag:

Lyt til og se på klassisk musik 

Klassisk musik kan noget særligt, og det er også derfor, at vi gentager kurset med nye musikstykker år efter år. På kurset bliver du præsenteret for et bredt udvalg af kendte og mindre kendte værker og komponister fra den klassiske musiks verden. Værkerne, der primært er fra barokken, wienerklassikken og den romantiske periode, bliver vist på storskærm, så vi både hører musikken og ser musikerne fremføre den. For hvert værk bliver du præsenteret for komponist, orkester og dirigent, og undervejs vil der være rig lejlighed til at diskutere værkerne. Lærer: Simon Vikstrøm.

Rytmisk kor

En tilbagevendende succes på Højskolen Marielyst er årets kor-kursus, hvor vi knokler, sveder, griner og indøver et repertoire, som vi synger for resten af højskolen på kursets sidste dag.  Vi kommer til at synge 1-, 2- og 3-stemmige sange. Bl.a. Sebastians Fuld af nattens stjerner, Tøsedrengenes Bruge og bruges, The Beatles’ Hey Jude samt I Still Haven’t Found What I’m Looking For med U2. Ændringer kan forekomme! Vi synger efter tekster og noder med tekst. Det er ikke nødvendigt at kunne synge efter noder – det lærer vi undervejs.  Kom og nyd et par aktive uger sammen med andre sangglade mennesker. Alle kan være med! Lærere: Jan Borre og Peter Søvad.

Få gang i skriveriet

Selvom du hverken er forfatter eller journalist, kan du sagtens lære at skrive levende tekster. Kniber det med at finde motivationen, er kurset en oplagt mulighed for at komme i gang – hvad enten du vil nedskrive dine memoirer eller drømmer om at skrive en roman. Vil du fx gerne skrive dine erindringer ned, men kniber det med at finde hoved og hale i minderne, får du hjælp til at finde dem frem fra glemslen og flytte tankerne fra hovedet til ord på papiret. Uanset hvad der hindrer dig i at skrive, har holdets lærer masser af gode råd til, hvordan du får gang i skriveriet – han har sågar udgivet en bog med alle sine nyttige tips. Lærer: Hans Chr. Andersen.

Akrylmaling

Vil du gerne lære at male, eller vil du gerne have tid til rigtig at fordybe dig i din passion? Alle kan være med, når vi beskæftiger os med de grundlæggende teknikker inden for akrylmaling, lige fra farvelære og komposition til opstillinger. Kurset henvender sig nemlig til både uøvede og øvede og giver dig en introduktion til akrylmaleri – og til maleri som sådan. Vi arbejder både med naturalistisk og ekspressivt maleri. Undervejs lærer du forskellige maleteknikker og kommer til at lege med farver, som du aldrig har gjort det før. Lærer: Kåre Lind.

 

Det sker der også:

Morgenmotion alle hverdage fra kl. 7.30 – 8.00, så medbring tøj du kan bevæge dig i.

Efter eftermiddagskaffen er der fælles foredrag, gåture eller andet på tværs af valgfagene.

Onsdag d. 6. marts er der festmiddag om aftenen med en lækker 3 retters menu.

Lørdag d. 10. marts er der en heldagsudflugt i bus.