Hold 2024-27: 2 uger med 4 valgfag d. 27/10 – 9/11

6.200,00 kr.14.800,00 kr.

 

2 ugers kursus med valgfag som du følger på hverdage i tidsrummet kl. 10 – 15

Herunder vælger du valgfag og værelse og du har mulighed for at tilkøbe vores bustransport til/fra højskolen med stop Sjælør, Høje Taastrup og Køge Nord (380,- retur).

Pris i enkeltværelse 8200,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 14.800,-

Pris som dagskursist 6200,- (du deltager i alt, men har ikke et værelse og overnatning)

Se bustider HER.

0,00 kr.Beskrivelse

Vælg mellem:

Sang for sangbesværede

At få at vide, at man er dårlig til at synge, kan være ødelæggende for sanglysten og selvværdet. Føler du dig sangbesværet, men elsker at synge, skal du bestemt ikke lade dig stoppe – heller ikke selvom du måske ikke rigtig tør synge foran andre. Husk, de fleste har det sikkert ligesom dig. Kom i stedet og syng med os, når vi synger 1- og 2-stemmige satser, fortrinsvis på dansk – enkelte numre på andre sprog (fx engelsk) kan dog snige sig ind. Oplev glæden ved at synge sammen med andre sangglade og sangbesværede seniorer, når vi trodser sortseerne og kaster os ud i fællessang. Lærer: Peter Søvad.

De glemtes historie

Slår man op i historiebøger og encyklopædier handler det meste om konger, krige og traktater – så hvor blev alt det andet af? På dette historiekursus får du alt det med, der næsten ikke findes i historiebøgerne: Kvinderne, de fattige, de slavegjorte, de skæve og de overnaturlige – for bare at nævne nogle få. Kurset består af oplæg og et historieværksted, hvor vi med udgangspunkt i de oprindelige historiske kilder udleder vores egne sandheder. Hvad har historikerne glemt? Og måske bevidst udeladt? Endelig lægger kurset også op til samtale og debat: Skal vi til at skrive historien helt om, eller er det nok at lægge passager til? Lærer: Casper Dalboe.

Lyt til og se på klassisk musik

Klassisk musik kan noget særligt, og derfor gentager vi kurset med nye musikstykker år efter år. På kurset bliver du præsenteret for et bredt udvalg af kendte og mindre kendte værker og komponister fra den klassiske musiks verden. Værkerne, der primært er fra barokken, wienerklassikken og den romantiske periode, bliver vist på storskærm, så vi både hører musikken og ser musikerne fremføre den. For hvert værk bliver du præsenteret for komponist, orkester og dirigent, og undervejs vil der være rig lejlighed til at diskutere værkerne.
Vi fokuserer på følgende emner, der hvert især udfylder 1-2 dages undervisning: Berømte dirigenter, store symfonier, programmusik, kammermusik og koncerter for orkester og soloinstrument.
Lærer: Simon Vikstrøm.

Akvarelmaling / ÉN PLADS TILBAGE

Akvarelmaling er for alle, der vil male akvareller – begyndere såvel som rutinerede. Du får indføring i de vigtigste akvarelteknikker og rig mulighed for at eksperimentere. Vi maler vådt på tørt, vådt i vådt og bruger penslen på forskellige måder. I løbet af kurset kommer du til at arbejde med bland-teknik med fedtpastel, og du får mulighed for at male akvarel-croquis efter en levende model. Lærer: Kåre Lind.

 

Det sker der også :

Morgenmotion alle hverdage fra kl. 7.30 – 8.00, så medbring tøj du kan bevæge dig i.

Efter eftermiddagskaffen er der fælles foredrag, gåture eller andet på tværs af valgfagene.

Onsdag d. 30. oktober er der festmiddag om aftenen med en lækker 3 retters menu.

Lørdag d. 2. november er der en heldagsudflugt.

Søndag d. 3. november er der Søndagssalon med refugiegæst og billedkunstner Christina Jonsson om eftermiddagen.