Hold 2024-27: 2 uger med 4 valgfag d. 27/10 – 9/11

6.200,00 kr.14.800,00 kr.

 

2 ugers kursus med valgfag som du følger på hverdage i tidsrummet kl. 10 – 15

Herunder vælger du valgfag og værelse og du har mulighed for at tilkøbe vores bustransport til/fra højskolen med stop Sjælør, Høje Taastrup og Køge Nord (380,- retur).

Pris i enkeltværelse 8200,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 14.800,-

Pris som dagskursist 6200,- (du deltager i alt, men har ikke et værelse og overnatning)

Se bustider HER.

0,00 kr.Beskrivelse

Vælg mellem:

Sang for sangbesværede

Det kan være ødelæggende for sanglysten og selvværdet at få at vide, at man er dårlig til at synge. Føler du dig sangbesværet, men elsker at synge, skal du bestemt ikke lade dig stoppe – heller ikke selvom du måske ikke rigtig tør synge foran andre. Husk, de fleste har det sikkert ligesom dig. Kom i stedet og syng med os, når vi synger 1- og 2-stemmige satser, fortrinsvis på dansk – enkelte numre på andre sprog (fx engelsk) kan dog snige sig ind. Oplev glæden ved at synge sammen med andre sangglade og sangbesværede seniorer, når vi trodser sortseerne og kaster os ud i fællessang. Lærer: Peter Søvad.

Undskyld!

Vi lever i en tid med mange undskyldninger: De officielle fra statsledere og politikere og de personlige i familier og venskaber. Vi undersøger, hvorfor det er så vigtigt at få sin glemte historie gravet frem og fortalt og få anerkendt, at der er sket en uretfærdighed, også på det personlige plan. Vi blotlægger undskyldningens anatomi og finder ud af, hvorfor det ikke altid hjælper at sige undskyld. Hvad er det, der går galt, når man ikke lykkes med at få den tilgivelse, som var meningen med undskyldningen?
Lærer: Casper Dalboe.

Lyt til og se på klassisk musik

Klassisk musik kan være bevægende, oplivende, dramatisk, følsomt, inspirerende og meget, meget mere. Derfor er der komponeret klassisk musik til stort og småt og næsten enhver af livets store og små begivenheder: til film, kunst, bryllupper, begravelser osv. På kurset bliver du præsenteret for både kendte og mindre kendte værker og komponister fra den klassiske musiks verden, primært fra barokken, wienerklassikken og romantikken. Værkerne bliver vist på storskærm, så vi ser musikere og dirigent, samtidig med at vi hører musikken..
Vi fokuserer på følgende emner, der hver især udfylder en-to dages undervisning: Berømte dirigenter, store symfonier, programmusik, kammermusik og koncerter for orkester og soloinstrument.
Lærer: Simon Vikstrøm.

Akvarelmaling / ÉN PLADS TILBAGE

Akvarelmaling er for alle, der vil male akvareller – begyndere såvel som rutinerede. Du får indføring i de vigtigste akvarelteknikker og rig mulighed for at eksperimentere. Vi maler vådt på tørt, vådt i vådt og bruger penslen på forskellige måder. I løbet af kurset kommer du til at arbejde med bland-teknik med fedtpastel, og du får mulighed for at male akvarel-croquis efter en levende model. Lærer: Kåre Lind.

 

Det sker der også :

Morgenmotion alle hverdage fra kl. 7.30 – 8.00, så medbring tøj du kan bevæge dig i.

Efter eftermiddagskaffen er der fælles foredrag, gåture eller andet på tværs af valgfagene.

Onsdag d. 30. oktober er der festmiddag om aftenen med en lækker treretters menu.

Lørdag d. 2. november er der en heldagsudflugt.

Søndag d. 3. november er der Søndagssalon med refugiegæst og billedkunstner Christina Jonsson om eftermiddagen.

Mandag d. 4. oktober er der Folkekøkken & Foredrag med dokumentaristen Peter Øvig om undskyldninger og anerkendelse.