Hold 2024-07: 1 uges kursus med 4 valgfag d. 21/4 – 27/4

4.100,00 kr.10.600,00 kr.

 

1 uges kursus med valgfag som du følger hele ugen på hverdage i tidsrummet kl. 10 – 15

Herunder vælger du valgfag og værelse og du har mulighed for at tilkøbe vores bustransport til/fra højskolen med stop Sjælør, Høje Taastrup og Køge Nord (380,- retur).

Pris i enkeltværelse 5700,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 10.600,-

Pris som dagskursist 4100,- (du deltager i alt, men har ikke et værelse og overnatning)

Se bustider HER.

0,00 kr.Beskrivelse

Vælg mellem:

Litteratursalon

Et kursus for dig, der elsker at læse. Vi skal diskutere nyere kendte værker, og vi skal udforske, hvad det er, som gør en bog uforglemmelig for én læser, men absolut ufordøjelig for en anden. Det gør vi ved at se på forskellige litterære tilgange og måder at læse på, fx psykologisk, sociologisk, biografisk, kritisk eller kunstteoretisk læsning. Men vi skal også på bogjagt i højskolens skatkammer, skolens fine, lille bibliotek og diskutere: Hvorfor valgte du dén bog? Hvad tror du, der er det gode ved den? Hvad vil du gerne have ud af den? De nyere værker, vi sætter til diskussion, er: Maren Uthaugs 11%, Glenn Bechs Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet og Stine Pilgårds Meter i sekundet. Lærer: Michael Eigtved.

Rytmisk sammenspil

/ 1 PLADS TILBAGE
Tag dit instrument med på højskolen og bliv en del af de små og større orkestergrupperinger, vi danner på kurset. Vi skal primært spille musik fra Beatles’ repertoire, og vi sørger for at tilpasse ambitionsniveauet til dine og de andre deltageres evner. Så kom glad – uanset om du er en virtuos på dit instrument eller stadig har meget at lære. I indøvningen af numre arbejder vi med begreber som dynamik, swing, klangflader, og hvordan man underbygger fortællingen og stemningen i sangen. Sidste dag slutter vi af med at give koncert. Lærer: Mikkel Thomas Christensen.

Quiz dig glad

Er du vild med at quizze i alt fra jeopardy til kunstquiz og krydsord? Og kunne du tænke dig at dyste mod andre quizglade, skarpe seniorer? Så er du kommet til det rette sted. På kurset sætter vi hukommelsen på overarbejde og dyster på paratviden en hel uge i træk. Vi giver os i kast med et væld af forskellige, sjove måder at quizze på, hvoraf langt de fleste udfolder sig hold mod hold. Holdene blandes tilfældigt hver dag, og præmierne er få og små, men hæderen og æren ved at være på det vindende hold er umistelig. Lærer: Thomas Bjerre.

Fra foto til maleri

/UDSOLGT
Kunstnere har til alle tider ladet sig inspirere af andres billeder, og det er også det, vi gør på dette kursus. Her lærer du at male efter et medbragt foto (som print eller på computer) og give det sit eget udtryk som maleri, hvad enten du maler med akryl eller akvarel. Vil du bearbejde fotoet først på computer, får du også hjælp til det. Er du ny i malerkunstens verden, lærer du grundlæggende maleteknikker. Er du derimod inde i basisteknikkerne, får du tips og ideer til at få malerierne til at stråle. Medbring gerne egne farver og lærreder. Ellers har vi. Lærer: Jan Borre.

Det sker der også:

Morgenmotion alle hverdage fra kl. 7.30 – 8.00, så medbring tøj du kan bevæge dig i.

Efter eftermiddagskaffen er der fælles foredrag, gåture eller andet på tværs af valgfagene.

Onsdag d. 24. april er der festmiddag om aftenen med en lækker 3 retters menu.

Torsdag d. 25. april er der en halvdagsudflugt i bus.

Torsdag d. 25. april er der koncert med Danny Wickmann.