Hold 2024-06: 2 ugers kursus med 4 valgfag d. 7/4 – 20/4

6.200,00 kr.14.800,00 kr.

 

2 ugers kursus med valgfag som du følger i begge uger på hverdage i tidsrummet kl. 10 – 15

Herunder vælger du valgfag og værelse og du har mulighed for at tilkøbe vores bustransport til/fra højskolen med stop Sjælør, Høje Taastrup og Køge Nord (380,- retur).

Pris i enkeltværelse 8200,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 14.800,-

Pris som dagskursist 6200,- (du deltager i alt, men har ikke et værelse og overnatning)

Se bustider HER.

0,00 kr.Beskrivelse

Vælg mellem:

Højskolesang dagen lang

Den ny højskolesangbog har rundet sin 3-års fødselsdag, og det må derfor være på høje tid, at vi graver et spadestik dybere i bogen. Vi ser bl.a. på, hvilke nye sange der har slået an, og hvilke sange vi hver især på holdet har lyst til at præsentere for hinanden som vores favoritter. Der bliver tid til at fordybe sig i teksterne, nye og gamle melodier samt i digterne og komponisterne – hvem er de “nye” sangskrivere i klassen, og hvem står bag musikken? Søndag den 14. april inviterer vi alle sangglade korsangere fra Sydhavsøerne til maraton-sangarrangement sammen med os fra morgen til aften. Lærer: Thomas Bjerre.

Løvspring og fugletræk

Kom med ud i naturen og nyd forårets løvspring. Vi sidder på første parket, når naturen igen folder sig ud og viser sig fra sin bedste side med sit væld af blomster, sommerfugle og andre dyr, der igen kommer til syne efter den mørke tid. Fuglene vil være et kapitel for sig, da de på denne tid er på træk til vores nabolande mod nord. Vi vil også lære fuglene at kende ved feltstudier samt lære stemmerne at kende på dem, der bliver hos os. Samlet set skal vi derfor sætte navn på alt, hvad der rør sig omkring os i naturen netop nu. Det foregår så vidt muligt udendørs, i den grad vejret tillader det. Lærer: Simon Vikstrøm.

Religion og folketro

Mange mennesker er af den opfattelse, at religion og Gud indtil for ganske kort tid siden fyldte meget for de fleste mennesker. Samtidig er opfattelsen, at vi netop nu befinder os på et mere oplyst og rationelt niveau. Vi tager fat i begge ender af spektret af den lidt for indgroede sandhed: Fyldte religion virkelig så meget for fortidens mennesker? Og er vi virkelig så rationelle i dag, som vi går og tror?  Vi ser på, om mennesket grundlæggende er et religiøst dyr, hvem Jesus i grunden var, hvordan Martin Luthers drømmesamfund så ud, og hvor grænsen går – og tidligere har gået – mellem religion og folketro. Hvem ved – måske får vi også svar på om nisser, elvere og trolde findes i virkeligheden? Lærer: Casper Dalboe.

Papirværksted

Papir kan meget mere, end de fleste tror. Kom og fordyb dig i at arbejde med papir som kreativt materiale. Vi skal lave papir, vi skal klippe i papir, og vi skal forme papir. Det bliver til crepepapirblomster, stilistiske klippede billeder og hjemmelavet papir med struktur og fyld. Du møder tre undervisere i forløbet: Kåre Lind, der er ferm og fantasifuld med saksen, Anne Green, der laver skønne og smukke blomster i crepepapir, og Jannie Lehmann, der laver pulp og æsker. Medbring gerne limpistol, hvis du har en og en lille skarp saks. Har du papir i skufferne hjemme, så medbring også gerne det – ellers vi har en del på lager i højskolens kreative værksted. Kursusleder: Jannie Lehmann.

 

Det sker der også:

På dette kursus møder du det nye forstanderpar Malene Bjerre og Jesper Lorentz Bertelsen, der tiltræder d. 1. april 2024.

Morgenmotion alle hverdage fra kl. 7.30 – 8.00, så medbring tøj du kan bevæge dig i.

Efter eftermiddagskaffen er der fælles foredrag, gåture eller andet på tværs af valgfagene.

Onsdag d. 10. april er der festmiddag om aftenen med en lækker 3 retters menu.

Lørdag d. 13. april er der en heldagsudflugt i bus.

Søndag den 14. april inviterer vi alle sangglade korsangere fra Sydhavsøerne til maraton-sangarrangement sammen med os fra morgen til aften.

Mandag den 15. april er der foredrag med Poul Erik Skammelsen

Torsdag den 18. april er der koncert med Lars Grand