Højskoleliv

Sådan er en typisk dag på højskolen

Den typiske dag, der her er skitseret, er grundstammen i et kursusforløb. Weekenderne og enkelte andre dage har ikke temaundervisning, men derimod tilbud om løse foredrag eller andre arrangementer.

Morgenmotion kl. 7.30 / PT CORONA-LUKKET

Stort set alle hverdage kl. 7.30 – 8.00 tilbyder skolen motion for alle. Et gymnastikprogram, hvor vi arbejder kroppen igennem og får pulsen op og lidt sved på panden. Alle kan være med.
Medbring tøj til motion du kan bevæge dig i. Morgenmotionen foregår i vores store koncertsal og der er lidt at drikke både før og efter motionen.

Morgensamling i koncerthuset kl. 9.00 – 9.45

Alle samles i den smukke koncertsal til fælles morgensang, vigtige informationer samt dagens inspiration. Der er altid et par musikere på scenen og ofte kigger højskolens musikalske venner forbi og deltager med deres instrument.

Obligatorisk undervisning kl. 10.00 – 12.00

Om formiddagen er der undervisning i de obligatoriske valgfag, som er hovedtemaerne i det enkelte kursus. Man vælger sig ind på ET af fagene, som man så følger resten af kurset. Her har den enkelte lærer tilrettelagt et samlet forløb. Klassisk højskole, Strejftog, sommer og jul/nytår har vi dog ikke valgfag.

På visse hold fortsætter den obligatoriske undervisning med en ekstra lektion kl. 14:15 på enkelte dage.

Undervisning og åbent værksted kl. 14.15 – 17.15

Om eftermiddagen er vores kreative værksted åbent på langt de fleste hold. Her er lærerne klar til at tage imod.

Sideløbende er der tilbud om foredrag, udflugter, fælles spil eller f.eks. vandreture.

Om eftermiddagen vælger den enkelte kursist det tilbud, som han/hun er mest inspireret til den dag.

Aftenarrangement kl. 19.30 – ca. 21.00

Der er altid et aftenarrangement på skolen. Det kan være en koncert, et foredrag med en af vores lærere, et foredrag i samarbejde med Folkeuniversitet eller LOF og en gang imellem er der filmforevisning. Det kan også være fællessang i vores hyggelige spisestue. Derudover har du mulighed for at mødes med dine medkursister i vores dagligstue eller gårdhave til aftenkaffen eller spille billard eller nogle af de andre spil vi råder over f.eks. også til brug i højskolens park.

Til nogle arrangementer åbner vi koncerthuset for lokalbefolkningen, de betaler entré og ankommer fra kl. 19.00.

Ca. 1 måned før kursusstart modtager du det helt detaljerede kursusprogram fra kl. 7.30 – 21.00. 

Hvis du vil følge med i hverdagen på højskolen er det muligt, hvis du har en Facebook-konto. Søg på Højskolen Marielyst og vælg den offentlige gruppe. Her anmoder du om at blive medlem. Der kommer stort set dagligt billeder i gruppen taget af os, der arbejder på højskolen og jer, der er på kursus. 

Klik HER – der er alle vores kurser.

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2

4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

CVR-nr.26139058

FÅ 2021-KATALOGET TILSENDT MED POSTEN