Revykøbing kalder: Dyk ned i revyhistorien og oplev årets revy i Nykøbing Falster

Klik her for at tilmelde dig kurset

Hold 14 fra mandag 19. til lørdag 24. juni

Vi danskere bryster os gerne af at være mindre selvhøjtidelige og mere humoristiske end andre folkeslag.

På dette kursus dykker vi ned i humorens væsen og studerer, hvordan den danske humor kommer til udtryk i sommerrevyerne – den unikke danske humorgenre: Fra kongerøgelse til politikerlede, fra hverdagspjat til højstemt visekunst.

Lærere på kurset er Michael Eigtved, lektor på Københavns universitet og tidl. direktør for Revymuseet og Kåre Lind, mag.art med speciale i humor. De vil føre os gennem revyhistorien fra revyen opstår i 1800-tallet og frem til i dag – og med præsentation af de bedste numre, som er blevet stående for eftertiden.

Vi skal naturligvis også se årets Nykøbing Falster Revy og som engang gjorde Nykøbing kendt som Revykøbing.  Revyen er Danmarks 2. største revy, som årligt besøges af mere end 25.000 glade mennesker. Med et indhold som går langt ud over scenekanten har revyen siden begyndelsen i 1912 høstet et væld af priser og anerkendelser. Nykøbing Falster Revyen er flere gange blevet kåret som årets revy. I nyere tid har revyen vundet prisen som “Årets Revy” i 2013, 2014, 2019 & 2022 og revyens direktør og kapelmester Mickey Pless har vundet prisen som “Årets Revykomponist” i 2007, 2011 & 2018.

Medvirkende i årets revy er Rasmus Krogsgaard, Karen-Marie Lillelund, Troels Malling, Lisbeth Kjærulff, Bente Eskesen og Mickey Pless i spidsen for sit 5-mands swingende revyorkester.

Revyturen sker torsdag aften og samme dag om formiddagen får vi besøg af Mickey Pless, som vil fortælle os om, hvordan årets revy er blevet til og give os et ærligt indblik i alle de overvejelser, man gør sig som revydirektør, når man sætter en revy sammen.

Revybillet og transport til teatret er inkluderet i kursusprisen.

Men kurset er meget mere end revy

Hver morgen er der mulighed for et friskt morgenbad i Østersøen fra badebroen kl. 7.00 med fælles afgang fra receptionen.

Tilbud om morgenmotion alle hverdage kl. 7.30 – 8.00

Morgensamling hver dag kl. 9:00 med fællessang og aktuelle mini-foredrag.

Onsdag aften byder vi på en 3 retters festmiddag med musikalsk underholdning.

Torsdag eftermiddag er der halvdagsudflugt til et spændende sted på Sydhavsøerne.

Fredag aften er det Sankt Hans aften og den fejrer vi først på højskolen og fra kl. 20:30 på Marielyst strand med stort bål og båltaler af Kaspar og Lambang, kendt fra TV2-serien “Sommerdrømme”.

Ankomst

sker om mandagen mellem kl. 11 og 12 og afrejse foregår lørdag efter morgenmaden. 

Pris

Kurset koster 5300 kr. på enkeltværelse og 9900 kr. for to personer på dobbeltværelse.

Du kan også deltage som dagskursist – her er prisen 3750 kr.

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2, 4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

Telefonen er åben alle

hverdage 9:30 til 12:30.

CVR-nr.26139058

FÅ 2023-KATALOGET TILSENDT MED POSTEN