Hold 2024-21: 2 ugers kursus med 4 valgfag d. 1/9 – 14/9

6.200,00 kr.14.800,00 kr.

 

2 ugers kursus med valgfag som du følger på hverdage typisk i tidsrummet kl. 10 – 15

Herunder vælger du valgfag og værelse og du har mulighed for at tilkøbe vores bustransport til/fra højskolen med stop Sjælør, Høje Taastrup og Køge Nord (380,- retur).

Pris i enkeltværelse 8200,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 14.800,-

Pris som dagskursist 6200,- (du deltager i alt, men har ikke et værelse og overnatning)

Se bustider HER.

0,00 kr.



Beskrivelse

Vælg mellem:

Tilbage til middelalderen

Middelalderen har ry for at være mørk, beskidt og fuld af død. En tid, hvor de fleste ikke havde noget at skulle have sagt – men var det nu også sådan? Vi dykker ned i riddernes, kongernes, fattiglemmernes, bøndernes og munkenes Danmark og ser efter. Lolland, Falster og Sydsjælland var i middelalderen et decideret magtcentrum i Nordeuropa. Det drager vi fordel af på dette kursus, hvor vi både skal på ekskursioner til Middelaldercenteret i Sundby, Domkirken og klosterruinerne i Maribo, den gamle middelalderby Nysted, samt Gåsetårnet og Borgcenteret i Vordingborg. Lærer: Casper Dalboe.

 

Få gang i skriveriet

/ UDSOLGT, men skriv dig gerne op på vores venteliste
Selvom du hverken er forfatter eller journalist, kan du sagtens lære at skrive levende tekster. Kniber det med at finde motivationen, er kurset en oplagt mulighed for at komme i gang – hvad enten du vil nedskrive dine memoirer eller drømmer om at skrive en roman. Vil du fx gerne skrive dine erindringer ned, men kniber det med at finde hoved og hale i minderne, får du hjælp til at finde dem frem fra glemslen og flytte tankerne fra hovedet til ord på papiret. Uanset hvad der hindrer dig i at skrive, har holdets lærer masser af gode råd til, hvordan du får gang i skriveriet – han har sågar udgivet en bog med alle sine nyttige tips. Lærer: Hans Chr. Andersen.

 

Slægtsforskning

/ Få pladser tilbage
Har du ofte spekuleret på, hvor du nedstammer fra? Her får du redskaberne til at blive detektiv i dit eget liv – hvad enten du ønsker at kortlægge dine forfædre eller leder efter nulevende slægtninge. Du lærer, hvordan du søger oplysninger i diverse kilder, kommer videre fra en oplysning til den næste, og hvordan du organiserer de fundne informationer. Undervejs får du konkret hjælp til din personlige søgning. For at udforske de bonderødder, langt de fleste af os er rundet af generationer tilbage, tager vi på en udflugt til Frilandsmuseet i Maribo. Lærer: Torben Albret Kristensen.

 

Smykkeværksted med metal og glas

/ UDSOLGT, men skriv dig gerne på venteliste
Du får en introduktion til at udvikle dit eget formsprog, inden vi kaster os ud i smykkefremstilling i et væld af forskellige materialer. Du lærer håndværksteknikker som at lodde og nitte materialerne sammen og bearbejde metaller med klassiske sølv- og guldsmedeteknikker. Vi bruger primært materialer som gammelt jern, kobber, messing og dekorativt skrot. Det gør vi ikke kun for at producere smykker bæredygtigt, men også fordi der ofte opstår en spontan kreativitet i arbejdet, når man bruger genbrugsmetaller og skrotdimser. Vi har dog også sølv på hylderne, så genbrug er ikke et krav. Vi får besøg af en gæstelærer i tre dage, som vil starte kurset med en workshop i glas-fusing. Du kan arbejder derfor både med metaller og glas. Lærer: Mikkel Thomas Christensen samt en hjælpelærer.

 

Det sker der også :

Morgenmotion alle hverdage fra kl. 7.30 – 8.00, så medbring tøj du kan bevæge dig i.

Efter eftermiddagskaffen er der typisk fælles foredrag, gåture eller andet på tværs af valgfagene.

Onsdag d. 4. september er der festmiddag om aftenen med en lækker 3 retters menu.

Lørdag d. 7. september er der en heldagsudflugt.

Søndag. d. 8. september er der Søndagssalon med refugiegæst og  børnebogsforfatter Lene Møller Jørgensen.