Livsforstørrende højskole
Højskolen Marielyst bygger på Grundtvigs ideer om folkelig oplysning, hvor livsglæde, fællesskab og personlig udvikling står i centrum. Vi tror på, at livet handler om kvaliteten af vores relationer og det, vi oplever sammen, og ikke nødvendigvis om længden af det.
Hos os arbejder vi for at gøre livet større, rigere og mere meningsfuldt, uanset alder. Vi forsøger at tilrettelægge kurserne, så kursisterne bliver udfordret både fysisk, mentalt og åndeligt og fastholder en nysgerrighed på verden og på sig selv. De skal opleve, at alder ikke nødvendigvis er en begrænsning; uanset hvor gamle vi bliver, har vi stadig mulighed for at udforske nye interesser, opdage nye sider af os selv og styrke de bånd, der binder os sammen som mennesker.
Vi lægger vægt på, at vi på højskolen i fællesskab får fælles oplevelser og viden om verden, bliver udfordret fysisk og kan udfolde os kreativt. Det er vores mål at skabe et rum, hvor vi sammen skaber et rigt og fuldt liv, hvor ingen sætter sig selv på mental pension, men tværtimod søger at få det hele med. Vi tænker det som en livsforstørrende højskole, der hele tiden insisterer på, at der stadig er noget at hente i livet.
Du kan læse alle skolens vedtægter HER
Vedtægter vedtaget af bestyrelsen
Vedtægterne er lagt på hjemmesiden den 22. januar 2020 og er vedtaget af bestyrelsen den 28/8 2019. Vedtagelsen er sket efter reglerne i vedtægterne fra november 2012, som 2019-vedtægterne erstatter.
Højskolens formål er ifølge vedtægternes §1 stk. 2 at drive en højskole for seniorer inden for rammerne af de gældende regler om folkehøjskoler.
Højskolens værdigrundlag
Højskolens værdigrundlag er ifølge vedtægternes §1 stk. 3:
Højskolen Marielyst bygger på den danske kulturarv og driver højskole i den grundtvigske højskoletradition med dens bekendelse til det folkelige og dens betoning af frihed for den enkelte i et fællesskab præget af frivilligt samvær og fordomsfri dialog.
Vi tror på, at et aktivt og engageret liv er forudsætningen for høj livskvalitet. Højskolens tilbud / aktiviteter / undervisning og kursusophold skal derfor, set som en helhed, give den enkelte kursist inspiration, viden og mod til at fortsætte et aktivt, engageret liv langt op i årerne.
Det skal ske ved at udbyde kortere kurser inden for en meget bred palette af fag og emner, og som i sin praktiske organisering og pædagogiske tilgang er målrettet landets seniorer.
Tillæg til højskolens vedtægter
Bestyrelsen har tillige vedtaget et tillæg til højskolens vedtægter og som er en uddybning af højskolens formål.
Højskolens virksomhed tilrettelægges ud fra følgende værdier:
- Højskolen vægter værdier som god undervisning med flere samtidige valgmuligheder for de enkelte kursister.
- Der undervises både i boglige og kreative fag samt fysiske aktiviteter.
- Kursisterne møder velforberedte og kvalificerede lærere / foredragsholdere, der kan skabe nysgerrighed og motivere til livslang læring.
- Højskolens lærere / foredragsholdere præsenterer en bred folkelig og almendannende, veltilrettelagt undervisning, der bibringer kursisterne ny viden samt lægger op til debatskabende virksomhed. Der gås ikke på kompromis med fagligheden. Formidlingsformen tager hensyn til kursisterne forskellige niveauer, ønsker og behov.
- Højskolen er stedet, hvor der skabes muligheder for et godt socialt samvær, tryghed, selvstændighed og fællesskab. Kursisterne møder et engageret personale i gode fysiske rammer, der kan tilgodese en bred gruppe af kursister fra forskellige samfundslag og med evt. fysiske begrænsninger.
- Højskolen vægter et miljø, der giver kursisterne arbejdsglæde. De oplever en positiv afsmittende atmosfære, der medvirker til at skabe et godt forhold kursisterne imellem.
- Højskolen lægger vægt på at skolens tilbud / aktiviteter / undervisning og kursusopholdet som helhed giver inspiration til fortsat foretagsomhed hos den enkelte kursist, så man kan arbejde videre, når man kommer hjem (selvvirksomhed).
- Højskolen lægger stor vægt på, at kursisterne efter afsluttet kursusophold rejser glade, tændte og opløftede hjem, fyldt med energi med mod på livet og lyst til at deltage i de hjemlige lokale undervisnings- og aktivitetstilbud, så hverdagen bliver til glæde for den enkelte og dens omgivelser. Samt at de igen har lyst til at tage på højskole.
Kontakt
Højskolen Marielyst
Bøtøvej 2, 4873 Væggerløse
Mail: kontor@hsmarielyst.dk
Telefon: 54 13 63 61
Telefonen er åben alle
hverdage 9:30 til 12:30.