DATOER

fra søndag 22. oktober

til lørdag  4. november

________________________

PRISER:

Enkeltværelse: 7600 kr.

Dobbeltværelse: 13600 kr.

Dagskursist: 5600 kr.

Prisen dækker kost, logi, undervisning, øvrige aktiviteter og udflugt. 

Sang for sangbesværede

13 dages kursus oktober/november 2023

At få at vide, at man er dårlig til at synge, kan være ødelæggende for sanglysten og selvværdet. Føler du dig sangbesværet men elsker at synge, er dette kursus helt sikkert noget for dig – også selvom du måske ikke rigtig tør. Vi synger 1- og 2-stemmige satser, fortrinsvis på dansk, men enkelte numre på andre sprog (fx engelsk) kan snige sig ind. Kom og oplev glæden ved at synge sammen med andre sangglade og sangbesværede seniorer, når vi trodser sortseerne og kaster os ud i fællessang.

Undervisningen i sang fylder tre lektioner de fleste dage, dog undtaget første onsdag og i weekenden.

I tilgift til sangundervisningen får du alt det som kendetegner et højskoleophold: Morgensamlinger med sang og inspirende mini-foredrag af skolens lærerkreds, foredrag om alt mellem himmel og jord om eftermiddagen og lystige aftenarrangementer med masser af sang og musik. Om eftermiddagen er der også mulighed for at arbejde selvstændigt på skolens store kreative værksted. Det hele garneres med masser af dejligt samvær med andre seniorer og skønne måltider morgen, middag og aften. Onsdag i den første uge kan du glæde dig til en fornem festmiddag med musikalsk underholdning af skolens lærere, der alle er udøvende musikere. Lørdag midt på kurset er der en heldagsudflugt med bus til et hjørne eller to af Sydhavsøerne. 

Kurset foregår samtidig med tre andre kurser (Europæisk idehistorie, Kirker og Kalkmalerier og Filtning) og hvad der foregår før kl. 10 og efter kl. 15 er fælles for kurserne. Onsdag i den første uge er der foredrag og aktiviteter fælles for kurserne hele dagen.

Sådan forløber en dag på højskolen på kurset:

07:30:     Morgengymnastik

08:00:     Morgenmad

09:00:     Morgensamling

10:00:     Undervisning i det valgte fag/tema

12:30:     Middag med to retters mad

14:15:     Fortsat undervisning i det valgte fag/tema

15:00:     Eftermiddagskaffe med kage

15:30:     Foredrag/yoga/gåtur/værksted – det varierer hen over ugen.

18:00:     Aftensmad

19:30:     Foredrag, fællessang, koncert eller film af variende varighed

20:30:     Aftenkaffe med lidt sødt

Lærer på kurset:

Peter Søvad

Peter Søvad

Konservatorieuddannet kontrabassist

Peter har spillet musik, talt om musik og instrueret i musik hele sit liv. Han startede dog sin erhvervskarriere som bibliotekar, men fandt hurtigt ud af, at det var et vildspor og blevet i stedet uddannet kontrabassist fra Det Jyske Musikkonservatorum. Når han ikke underviser på højskolen, turnerer han land og rige rundt med kontrabassen i mange forskellige musikkonstellationer. 

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2, 4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

Telefonen er åben alle

hverdage 9:30 til 12:30.

 

CVR-nr.26139058

FÅ 2021-KATALOGET TILSENDT MED POSTEN