Hold 2021-20: Seniordans – Akvarelmaling – Naturvandringer – Lær at flyve drone – Slægtsforskning d. 29/8 – 11/9

DKK 5,000.00DKK 12,400.00

 

Hold 20 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 7.000,- – UDSOLGT

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.400,- – UDSOLGT

Pris som dagskursist 5.000,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

Hold 20 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

SENIORDANS – UDSOLGT

I seniordans ser man stort på, hvordan man traditionelt danser – og har opfundet sine egne danse, hvor man ikke danser mand og dame, men i stedet rød og blå. Derfor er seniordans populært hos kvinder og mænd uden fast dansepartner. På kurset skubber vi stolene til side i højskolens koncerthus og danser til kendte og iørefaldende melodier. Somme tider tager dansene udgangspunkt i kendte standard- eller folkedanse. Andre gange er der tale om spændende nye danse, der er udviklet særligt til seniordans. Alle kan deltage – eneste forudsætning er glæden ved at røre sig til musik. Vi danser som regel 2 timer formiddag, mens den øvrige tid er helliget foredrag, udflugter, musik og sang. Instruktørerne kommer fra Dansk Senior Dans. Instruktører: Lene Damkjær og Margit Jakobsen.

 

AKVARELMALING – UDSOLGT

Et kursus for alle, der gerne vil male akvarel, nybegyndere som rutinerede. Du får indføring i de vigtigste akvarelteknikker. Du får lov til at eksperimentere. Vi maler vådt på tørt, vådt i vådt og bruger penslen på forskellige måder. Du kommer til at arbejde med bland-teknik med fedtpastel, og du får mulighed for at male akvarel-croquis efter levende model. Lærer: Kåre Lind.

 

NATURVANDRING

Kurset er for dig, der gerne vil opleve Sydhavsøernes smukkeste natur til fods på overskuelige etaper. Dagsetaperne er på 10-12 km i et let terræn og for det meste ad gode stier og veje, i både skov og åbent terræn. Undervejs vil turlederen fortælle om kultur og natur på den strækning, vi tilbagelægger. Vi medbringer madpakke på de fleste af turene, som smøres af os selv om morgenen. Medbring rygsæk, regntøj, vandflaske og godt humør. Lærer: Simon Vikstrøm.

 

DRONER

En drone er herligt legetøj for seniorer, der ønsker at se verden ovenfra. Derfor har vi udviklet et begynderkursus til dig, der gerne vil lære at styre en drone.  Efter 2 uger kan du tage hjem med et Dronebevis, der giver dig lov til at flyve med en drone på op til 1,5 kg. Kurset består både af teori og praktisk træning. Og i tilgift bliver du også klogere på, hvad du skal gå ud og købe af drone bagefter, hvis du bliver bidt af legen. Har du allerede en drone, tager du den med. Ellers har højskolen droner til træningsbrug. Lærer: Henning Mussegaard.

 

SLÆGTSFORSKNING – UDSOLGT

Jo ældre man bliver, jo tydeligere bliver det for de fleste, hvad de er rundet af. På kurset får du redskaberne til at blive detektiv i dit eget liv – hvad enten du ønsker at finde så mange oplysninger om dine aner som muligt, eller om du leder efter nulevende slægtninge ud fra en fælles forfader. På kurset lærer du, hvordan du kan søge oplysninger i diverse kilder, hvordan du kommer fra en oplysning videre til den næste, og hvordan du organiserer de fundne informationer. Du får også konkret hjælp til din personlige søgning. Kurset har plads til max. 12 kursister. Lærer: Torben Albret Kristensen.

 

Det sker der også:

Onsdag d. 1. september er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Lørdag d. 4. september er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på Sydhavsøerne