Tag på højskole i den mørke tid og mærk lyset!

På vores hold med vores start 6. februar kan du få afløb for din kreativitet på vores smykkeværksted, blive skarp til at bruge din iPad, klog på klassisk musik eller grine af filmhistoriens store komedier

 

Mange seniorer vil forståeligt nok helst på højskole i sommerperioden, når aftenerne er lyse og lange og solen skinner velsignet fra en blå himmel. Men i virkeligheden får man meget mere for pengene i den mørke tid! For godt nok går solen allerede ned ved 17-tiden i februar måned, men indenfor på højskolen hos os er der masser af lys og liv til langt ud på aftenen.

Tag en rask beslutning og tag på højskole fra søndag 6. februar til lørdag 19. februar for kun 7200 kr. med fuld forplejning og enkeltværelse med eget bad og toilet.

Du kommer til en højskole, hvor vi vægter det sociale samvær mellem kursisterne højt – og hvor vi altid byder på masser af sang og musik med vores musikalske lærerstab, der alle behersker mindst et instrument.

På kurset kan du vælge mellem 4 fag:

  • Film og komik
  • Klassisk musik
  • Bliv dus med din iPad
  • Smykkeværksted

Her kommer beskrivelser af de fire kurser – og under beskrivelserne kan du downloade det konkrete program for holdet, hvor du finder en detaljeret plan time for time alle dagene.

BLIV DUS MED DIN iPAD

Tablets, de små tynde tavle-computere, har vundet stor udbredelse de sidste 5 år. De kan det samme som større computere og er tit nemmere at komme i gang med end computere. Der er mange forskellige tablets på markedet, men på dette kursus arbejder vi med iPad fra Apple – og lærer fra bunden, hvordan man bruger den til både stort og småt. En iPad er også velegnet til at føre video-samtaler på – det har mange forsøgt sig med under de to corona-nedlukninger i 2020 og 2021. På kurset lærer du, hvordan du kan video-chatte med programmerne FaceTime, Messenger og Skype. Medbring din egen iPad til kurset. Max. 12 deltagere. Lærer: Jan Borre.

SMYKKER

Slip din trang til at pynte dig med flotte smykker løs – og fremstil dem selv på dette kursus. Du får en kort introduktion til at udvikle dit eget formsprog, inden vi kaster os ud i smykke-fremstilling i et væld af forskellige materialer. Du vil også lære håndværksteknikker som at lodde og nitte materialerne sammen og bearbejde metallerne med klassiske sølv- og guldsmedeteknikker. Vi bruger primært materialer som er fundet på skrotpladsen: Messing, jern, glas, plastic plus sten og træ, som vi finder i naturen. Lærer: Mikkel Thomas Christensen.

LYT, SE OG LÆR KLASSISK MUSIK

Vores kurser med klassisk musik er stærkt efterspurgte i de mørke måneder, og derfor gennemfører vi dette kursus både i februar og i november. På kurset bliver du præsenteret for et bredt udvalg af både kendte og mindre kendte værker og komponister fra den klassiske musiks verden. Værkerne bliver alle vist på storskærm, så vi både hører musikken og ser musikerne opføre den. Værkerne er primært fra barokken, wienerklassikken og den romantiske periode. For hvert værk vil komponist, orkester og dirigent blive præsenteret, og der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs og diskutere værkerne og fremførelsen af dem. Lærer: Simon Vikstrøm.

FILM: DEN SVÆRE KOMEDIE

Højskolens traditionsrige filmhold handler i år om de sjove film. Om filmkomedier. Både ældre og klassiske, men også de helt moderne. Både danske og udenlandske film. På holdet vil der være afstemning om den bedste film, og undervejs vil der blive diskuteret filmenes og holddeltagernes forskellige sans for humor. Vi skal tæt på, hvorfor nogle skriger uhæmmet af grin over noget, som andre blot trækker på skuldrene af og siger ”tøhø, morsomt” til. Vi får også besøg af en gæst fra filmens verden samt af en standupkomiker! Lærer: Kåre Lind.

Find det konkrete program for holdet her

 

Klik her for pris og tilmelding

Hold 2 fra 6/2 til 19/2 2022

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2, 4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

Telefonen er åben alle

hverdage 9:30 til 12:30.

 

CVR-nr.26139058

FÅ 2022-KATALOGET TILSENDT MED POSTEN