Tag på et 2-ugers højskolekursus fra 23. april til 6. maj og fordyb dig i enten kirker og kalkmalerier, skrivekunst, evolutionens gåder eller udfold dig kunstnerisk med metoder fra den berømte Bauhaus-skole

Tag til skønne Marielyst på Falster, når foråret for alvor viser sig fra sin milde side i slutningen af april og starten af maj. Fra 23. april til 6. maj byder Højskolen Marielyst på et 2-ugers kursus (13 overnatninger) med fire valgfag plus alt det, som en højskole kan: Inspirerende morgensamlinger med sang og musik, spændende udflugt, skønne måltider og overdådig festmiddag og ikke mindst: Masser af hyggeligt samvær med andre voksne mennesker, der søger det samme som dig.

Gennem hele kurset følger du et af de fire valgfag de fleste hverdage i tre lektioner – og når de er overstået, kan du vælge mellem at høre overraskende foredrag, gå på åbent værksted eller få rørt kroppen med raske gåture langs det glitrende hav, som ligger kun 300 meter fra højskolen. Hver aften er der fællessang, koncerter eller foredrag.

 

Vælg et af følgende valgfag gennem hele kurset:

KIRKER OG KALKMALERIER PÅ SYDHAVSØERNE
Sydhavsøerne byder på en overdådighed af historiske kirkebygninger – flere af dem udsmykket med nogle af de bedst restaurerede kalkmalerier fra Danmarks katolske fortid. Kom med tilbage til fordums tid, hvor du bliver præsenteret for en blanding af lokal kirkehistorie og højdepunkter fra verdens kirkekulturarv. Ud fra besøg i en række af de mest spændende kirker og ved hjælp af foredrag og fotos, forsøger vi sammen at genfinde det globale i det lokale ud fra historien, der knytter sig til store og små kirker på Sydhavsøerne.

Lærer: Thomas Bjerre, cand. polyt

 FÅ GANG I SKRIVERIET
Selvom du hverken er forfatter eller journalist, kan du sagtens lære at skrive levende tekster. Kniber det med at finde motivationen, er kurset en oplagt mulighed for at komme i gang – hvad enten du vil nedskrive dine memoirer, eller drømmer om at skrive en roman. Du får hjælp til at finde erindringer frem fra glemslen og flytte tankerne fra hovedet til ord på papiret. Uanset hvad der hindrer dig i at skrive, har holdets lærer masser af gode råd til, hvordan du får gang i skriveriet – han har sågar udgivet en bog med alle sine nyttige tips.

Lærer: Hans Chr. Andersen, journalist og forfatter

EVOLUTION: HVOR KOMMER VI FRA?
Har du for alvor forstået, hvordan videnskaben mener, livets opståen og udvikling hænger sammen? På kurset starter vi med teorierne om, hvordan det første liv og de encellede organismer på jorden er opstået. Hvordan kunne der opstå liv i et ugæstfrit og stinkende urhav og hvordan kunne dette bringe os videre til udviklingen af flercellede organismer herunder det plante- og dyreliv, som de fleste erkender som egentlig liv i dag? Dette fører os frem de mere avancerede livsformer som flercellede planter, insekter og hvirveldyr, herunder mennesket.

Formen er oplæg om de forskellige elementer på foredragsform, samt efterfølgende samtale og debat, som ikke kan undgå at berøre selve meningen med livet. For at sætte ovennævnte i en større sammenhæng planlægges også enkelte ekskursioner til naturlokaliteter i nærområdet, ligesom relevante film vil blive inddraget i undervisningen.

Lærer: Simon Vikstrøm, cand. scient

KUNSTSKOLE A LA BAUHAUS
Bauhaus var en berømt kunstskole i Tyskland fra 1919-1933. På dette male- og kunsthåndværk-kursus vil vi lave de samme øvelser, som de gjorde på Bauhaus-skolen. Vi vil øve os i at forstå farve og form ”der Bauhaus weg”. Karakteristisk for skolen var, at man lavede øvelser møntet både på kunst- og kunsthåndværk. Det skal vi også. For maleriets vedkommende arbejder vi i akryl, kul, blyant og tusch. Det er tredje gang, vi afholder kurset og denne gang er der tilføjet nye øvelser møntet på skulptur, kunsthåndværk og arkitektur.

Lærere: Mikkel Thomas Christensen, arkitekt og Kåre Lind, mag.art

 

Hver dag begynder med tre kvarters morgensamling kl. 9:00 og valgfagene løber fra kl. 10 til 15, afbrudt af middag kl. 12:30. Når eftermiddagskaffen er fortæret kl. 15:30, er der frit valg mellem foredrag eller åbent værksted. Hver aften er der enten foredrag, koncert, eller fællessang

Pluk fra kursets foredragsprogram

  • Lars Lilholt – 70 år og still going on
    Musikalsk foredrag af Jan Borre, musiklærer på højskolen
  • Lavt stofskifte – en folkesygdom
    Foredrag af journalist og forfatter Helle Sydendal
  • Husmor og skribøse: Breve mellem Tove Ditlevsen og Ester Nagel
    Foredrag af forsker Susanne Knudsen
  • Jordens 5 tidligere masseudryddelser – og den mulige sjette
    Foredrag af dr.scient. Knud Heller
  • Farvel til store bededag – portræt af dansk politik lige nu
    Foredrag af Christian Schou, højskolens forstander
  • Da Europa mistede sin uskyld
    I anledning af befrielsesaftenen i dag holder historikeren Casper Dalboe foredrag om 1. + 2. verdenskrig.

Andre aktiviteter på kurset:

  • Morgenmotion hver dag kl. 7:30
  • Åbent værksted de fleste eftermiddage kl. 15:30. 
  • 3 retters festmiddag den første onsdag aften
  • Heldagsudflugt i bus om lørdagen til Frilandsmuseet i Maribo og Peter Hansens Have der rummer Nordeuropas største privatejede plantesamlinger
  • Workshop om tro og klimaproblemerne med 4 unge gymnasieelever
  • Koncert med Det Voxne Kammerkor

Klik her for pris og tilmelding

Hold 8 fra 23. april til 6. maj 2023

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2, 4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

Telefonen er åben alle

hverdage 9:30 til 12:30.

 

CVR-nr.26139058

Få gratis tilsendt 2023-kataloget