De fysiske rammer

Fra firlænget bondegård over badehotel til højskole

Højskolen ligger på Sydfalster 12 km fra Nykøbing F. og kun 300 meter fra Østersøen ved en af Danmarks bedste badestrande. Det er en gammel firlænget bindingsværksgård, der danner den smukke grundstamme i højskolen.

I 1906 blev gården bygget om til sommerpensionat – og fra 1971 har der været højskole på Marielyst.

I 70’erne blev der bygget fire værelsesfløje på, så skolen i alt har 60 værelser, alle har eget bad og toilet. I alt har vi plads til 84 overnattende kursister.

Højskolens koncerthus har en fabelagtig akustik og en fantastisk udsigt gennem det store vindues-parti, der går fra gulv til loft. Salen bliver også brugt til motion, film og dans. Der er plads til 240 siddende gæster i salen.

Derudover har vi meget rummelige kreative værksteder med et væld af tilbud om eftermiddagen, IT-lokale, 3 undervisningslokaler med plads til fra 20 til 50 personer samt hyggelige opholdsstuer og caféområder.

Vi har et bibliotek, hvor du altid kan finde den nyeste danske litteratur. Vi har petanquebane, kroflbane, billardbord, kongespil og stave til stavgang til fri afbenyttelse. Der er også et motionsrum med forskellige motionsredskaber.

Hele skolen er i ét plan under samme tag, og der er teleslynge i de relevante undervisningslokaler.

Som kursist er det muligt at leje diverse tilbehør til værelset ex. badestol, bademåtte og forlængerledning. Når du tjekker ind bliver du spurgt, om du har brug for tilbehør og hvis du har det, får du en bestillingsseddel, hvor du sætter krydser. Oldfruerne ekspederer din bestilling mandag formiddag, dagen efter ankomst, du betaler for tilbehør på højskolens kontor.

Omkring højskolen er parken og køkkenhaven og mellem værelsesfløjene er gårdhaver med stauder, blomster og stedsegrønne træer.

Det er muligt at leje dele af højskolen til arrangementer, konferencer og møder. Det er også muligt at besøge højskolen f.eks. som en del af en hel- eller halvdagsudflugt i din forening eller klub. Kontakt Jannie på mail: jlm@hsmarielyst.dk.

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2

4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

Man., tirs. og tors.: 10–12 og 13–15

Fredag: 10-12 og 13-14

CVR-nr.26139058