De fysiske rammer

Fra firlænget bondegård over badehotel til højskole

Højskolen ligger på Sydfalster 12 km fra Nykøbing F. og kun 300 meter fra Østersøen ved en af Danmarks bedste badestrande. Det er en gammel firlænget bindingsværksgård på lidt over 1000 m2, der danner den smukke grundstamme i højskolen.

I 1906 blev gården bygget om til sommerpensionat – og fra 1971 har der været højskole for seniorer på Marielyst.

I 70’erne blev der bygget fire værelsesfløje på, så skolen i alt har 60 værelser, alle har eget bad og toilet. I alt har vi plads til 84 overnattende kursister – her til højre øverst er en billedkarrusel, hvor billederne skifter og hvor du bl.a. kan se et af værelserne.

Højskolens koncerthus stod klar til brug i 2007 og er på 395 m2 og har en fabelagtig akustik og en fantastisk udsigt gennem det store vindues-parti, der går fra gulv til loft. Salen bliver også brugt til motion, film og dans. Der er plads til 270 siddende gæster i salen. Vi invitere ofte lokalområdet indenfor til aftenarrangementer

Derudover har vi meget rummelige kreative værksteder med et væld af tilbud om eftermiddagen på alle 2 ugers kurser, IT-lokale, 3 undervisningslokaler med plads til fra 20 til 50 personer samt hyggelige opholdsstuer og caféområder.

Vi har et bibliotek, hvor du altid kan finde den nyeste danske litteratur samt læse i de 4 aviser vi får dagligt. Vi har petanquebane, kroflbane, billardbord, kongespil og stave til stavgang til fri afbenyttelse. Der er også et motionsrum med forskellige motionsredskaber.

Lige overfor højskolen er Marielyst Torv med restauranter, caféer og værtshuse og det er også her du finder Turistinformationen. De udlejer ex. cykler, hvis du vil en tur ud på egen hånd i nærområdet. Omkring torvet er der diverse butikker og meget tæt på højskolen finder du også supermarkeder.

Hele skolen er i ét plan og under samme tag, og der er teleslynge i de relevante undervisningslokaler.

Som kursist er det muligt at leje diverse tilbehør til værelset ex. badestol, bademåtte, ekstra håndklæder og forlængerledning. Når du tjekker ind bliver du spurgt, om du har brug for tilbehør og hvis du har det, får du en bestillingsseddel, hvor du sætter krydser. Oldfruerne ekspederer din bestilling mandag formiddag, dagen efter ankomst, du betaler for tilbehør på højskolens kontor.

Hvis du får brug for at vaske dit tøj, er det også muligt i vores vaskerum om eftermiddagen mod en beskeden betaling.

Omkring højskolen er parken på lidt over 1,2ha , hvor vi har træskulpturer omkring højskolens sø. I køkkenhaven finder du krydderurter og spiselige blomster og mellem værelsesfløjene er gårdhaver med stauder, blomster og stedsegrønne træer.

Al rygning foregår udendørs. Vi har en fin pavillion i gårdhaven mellem blå og grøn værelsesfløj med borde og stole og vi har askebægere ved alle indgange til højskolen.

Det er muligt at leje dele af højskolen til arrangementer, konferencer og møder. Det er også muligt at besøge højskolen f.eks. som en del af en hel- eller halvdagsudflugt i din forening eller klub. Kontakt Jannie på mail: jlm@hsmarielyst.dk.

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2, 4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

Telefonen er åben alle

hverdage 9:30 til 12:30.

 

CVR-nr.26139058

FÅ 2022-KATALOGET TILSENDT MED POSTEN