Højskolens personale

Mød skolens nye forstanderpar

Her er vi, Jesper og Malene, nyslåede forstandere på Højskolen Marielyst. Flyttebilen fra Holbæk svingede ind foran forstanderboligen på Cypresvej den første april, og lige efter påske startede vi op med det første hold kursister.

Vi er i fuld gang med at lære det hele at kende, og vi fryder os hver dag over den fantastiske skole vi er landet på.

Sammen med vores dygtige personale er vi i gang med at planlægge det kommende højskole-år, og vi glæder os til at sætte vores præg på tiden fremover – i behørig respekt for den historie og de mange traditioner der knytter sig til skolen. Hold øje med vores Facebookside Højskolen Marielyst, hvor vi løbende fortæller om hvad vi har gang i og hvad der kommer til at ske.

Vi glæder os til at se dig på Højskolen Marielyst

De afgående og de kommende forstandere samt formanden for bestyrelsen

Mød lærerne

Portræt af Christian Schou

Jesper Lorentz Bertelsen

Foredrag og morgensamlinger

Jesper er forstander og kommer fra et job som leder af bibliotek og kulturhuse. Han har været 20 år i Dansk Røde Kors som konsulent, delegat og souschef i National Afdeling.

Mail: jlb@hsmarielyst.dk

Portræt af Jannie Lehmann

Malene Bjerre

Foredrag og morgensamlinger

Malene er forstander sammen med Jesper. Hun er tidligere lektor fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har arbejdet med sprog, formidling og kommunikation.

Mail: mb@hsmarielyst.dk

Portræt af Kåre Lind

Kåre Lind

Underviser i humor, litteratur og billedkunst og spiller blokfløjte

Kåre er uddannet cand. mag i litteratur med speciale i humor. Han samarbejder med billedkunstnere, forfattere og musikere fra hele landet. På Kåres kunstkurser er der mulighed for at blive undervist både i teori, men bestemt også i praksis.

Simon Vikstrøm

Simon Vikstrøm

Underviser i ornitologi og botanik, har cykel- og vandrekurser og spiller violin

Simon er cand. scient i biologi og højskolens naturfagslærer. Simons kurser foregår såvel indendørs, som ude i Falsters og Lollands smukke natur. Simon står desuden for en stor del af skolens vandreture og rejsekurser.

Portræt af Jan Borre

Jan Borre

Underviser i IT, foto, golf, musik, kunst og samfundsfag – spiller på mange forskellige instrumenter

Jan er uddannet billedkunst- og musiklærer. Han har gennem 20 år været lærer på efterskoler, inden han kom til højskolen, hvor han slår sine folder i mange sammenhænge. Især de musikalske.

 

Portræt af Thomas Bjerre

Thomas Bjerre

Underviser i sang, kulturhistorie og samfundsfag og spiller klaver

Thomas er uddannet civilingeniør og har tidligere arbejdet som gymnasielærer. Han har en fortid i Miljøministeriet og har haft sin gang på forskellige høj- og efterskoler i Danmark.

Mikkel Thomas Christensen

Mikkel Thomas Christensen

Underviser bl.a. i kreative fag og spiller guitar samt skriver sange

Mikkel er uddannet arkitekt. Han har undervist på gymnasie og er god til at skabe ting med hænderne han har fx været bådbygger. Mikkel udgiver musik som Mikkel Thomas og er sangskriver, sanger og guitarist.

Portræt af Peter Søvad

Peter Søvad

Underviser i musik og historie som timelærer og spiller bas samt klaver

Peter er uddannet bibliotekar og kontrabassist. Han er historiefortæller med liv og lyst og har arbejdet 20 år som højskolelærer i Nordjylland før han kom til Marielyst. Han arbejder også som musiker, sanger, fortæller og foredragsholder.

Portræt af Casper Dalboe

Casper Dalboe

Underviser i historiske emner som timelærer

Casper er uddannet historiker med sidefag i statskundskab fra Københavns Universitet. Han interesserer sig for mange aspekter af historien. Derudover er Casper fritidslandmand.

Portræt af Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen

Underviser i kurset “Få gang i skriveriet” som timelærer og holder foredrag

Hans Christian (HC) er uddannet jounalist med øje for sprog og fortælling. Han har bl.a. arbejdet for forskellige dagblade og været leder i DR. HC har udgivet flere bøger, hvoraf vi sælger nogle i højskolens kiosk.

Portræt af Lone Friis

Lone Friis

Underviser i hatha yoga som timelærer

Lone er uddannet yogalærer fra Dansk Yoga i Valby – en toårige uddannelse, hvor der bl.a. bliver lagt vægt på læren om skelet, muskler, ledbevægelser og anatomi, åndedræt og bindevævets betydning.

Portræt af Tine Laulund

Tine Laulund

Underviser i motion, laver foredrag mv. som timelærer

Tine er uddannet massør og bevægelsespædagog på Gotvedinstituttet. Hun står bl.a. for morgengymnastikken på højskolen. Derudover underviser Tine i afrikansk dans.

Portræt af Torben Albret Kristensen

Torben Albret Kristensen

Underviser slægtsforskning som timelærer

Torben er uddannet cand.mag. i historie med speciale i slægtsforskning. Han underviser også på aftenskoler og holder foredrag over hele Danmark.

Portræt af Ann-Louise Lorentzen

Ann-Louise Lorentzen

Underviser i filtning som timelærer

Ann-Louise er uddannet pædagog og har musikken som den helt store interesse bl.a. som sanger.

Mød den øvrige administration

Portræt af Tina

Tina Flor

Administration og økonomi

Tina sidder med højskolens økonomi og regnskab. Hun administerer også medlemsskaber af højskolens skolekreds samt vores bookingssystemet. Det kan også være Tina, du får fat i, når du ringer til højskolens kontor.

Portræt af Marianne Pedersen

Marianne Pedersen

Administration

Det er ofte Marianne, du får fat i, når du ringer til højskolen. Marianne sørger for at tildele værelser og alt det andet praktiske i forbindelse med dit højskoleophold. Det er også Marianne, der håndterer løn og personaleadministration.

Portræt af Mette Rygaard Poulsen

Mette Rygaard Poulsen

PR, kommunikation og Seniorfestivalen

Mette står for skolens kommunikation og markedsføring. Derudover er hun tovholder på Seniorfestivalen i tæt samarbejde med forstanderparret samt de øvrige samarbejdspartnere.

Mail: mr@hsmarielyst.dk
Tlf.: 5416 1987

Portræt af Erik Skafte

Erik Skafte

Administration og IT

Erik har mange års erfaring indenfor IT – og har undervist på aftenskolerne på Falster. Han assisterer ved undervisningen i slægtsforskning samt varetager en række administrative opgaver udover it-opgaver.

Mød køkkenpersonalet

Portræt af Jesper Ravn

Jesper Ravn

Køkkenchef og kok

Jesper er uddannet slagter og kok. Han har bl.a. haft lederstillinger i køkkenet på forskellige læringsinstitutioner heriblandt Herlufsholm Kostskole. Ud over at tilberede måltiderne i samarbejde med køkkenpersonalet, står Jesper står for indkøb, vagtplan og udarbejdelse af menuen.

Portræt af Helle Andersen

Helle Andersen

Ernæringsassistent

Helle er uddannet ernæringsassistent og en af de garvede i køkkenet, da hun har været her siden 2001. Tidligere har hun været i køkkenet på det dengang SiD Energicenter i Sundby. Sammen med køkkenchefen og de andre i køkkenet, står hun for den daglige drift og tilberedning af måltiderne.

Portræt af Pernille Løje

Pernille Michelle Løje Hansen

Ernæringsassistent

Pernille er uddannet ernæringsassistent og har tidligere arbejdet på et plejehjem, bosted og i kantine. Hun er ligesom de andre i køkkenet en del af den daglige drift og står ligeledes for tilberedning af måltiderne.

Portræt af Lone Nielsen

Lone Anita Nielsen

Ernæringsassistent

Lone er uddannet ernæringsassistent og har tidligere arbejdet hos Slagter Stig i Stege. Derudover har hun 25 års erfaring inden for branchen, hvor hun har arbejdet i køkkenet på et plejehjem. I højskolens køkken er hun med i den daglige drift og står for tilberedning af måltiderne.

Mette Dvinge

Mette Dvinge

Ernæringsassistent

Mette er uddannet ernæringsassistent og har været seks år i køkkenet på CELF i Nykøbing F. Hun er især god til bagværk. Ligesom de andre i køkkenet bidrager hun i den daglige drift og står for tilberedning af måltiderne.

Portræt af Lukas Lynggaard Sørensen

Lukas Lynggaard Sørensen

Kokkeelev

Lukas er skolens kokkeelev og har derfor hænderne i lidt af det hele. Når han ikke kokkerer i køkkenet, er han på skole på CELF i Nykøbing F. Lukas er færdiguddannet som kok i januar 2025.

Portræt af Chanette Larsen

Chanette Larsen

Køkkenassistent

Chanette er uddannet køkkenassistent. Hun hjælper til i køkkenet, hvor der er behov. Hun sørger bl.a. også for, at spisestuen fremstår indbydende og klar til måltiderne. Chanette er desuden med til køkkenets marmeladeproduktion.

Portræt af Jeanette Tornager

Jeanette Tornager

Køkkenmedhjælper

Jeanette kommer oprindelig fra detailhandlen, hvor hun i mange år lokalt har drevet butik. På højskolen går hun til hånde, hvor der er behov for det og er både med til forarbejdning af råvarerne og tager sig af opvasken.

Portræt af Annette Tiemroth

Annette Tiemroth

Køkkenmedhjælper

Annette går til hånde i køkkenet, hvor der er behov. Det være sig grøntsager, der skal klargøres eller fade, der skal anrettes. Derudover sørger hun for opvasken.

Portræt af Nicolai Nielsen

Nicolai Nielsen

Køkkenmedhjælper

Nicolai hjælper til, hvor der er behov for det. Han er her ofte til festmiddagene, hvor han er med til klargøring, forberedelse af fødevarer samt hjælper til med servering og opvask.

Mød oldfruerne og pedellerne

Portræt af Dorte Eskerod

Dorte Eskerod Tausen

Oldfrue, kiosk, rengøring

Dorte er uddannet kontorassistent. Hun står for rengøring af fællesarealerne og bestilling af sengelinned, duge etc. Derudover passer Dorte skolens kiosk, som gerne har åbent et par gange om ugen.

Portræt af Fie Petersen

Fie Petersen

Oldfrue, kiosk, rengøring

Fie står ligeledes for at skolens fællesarealer er rene og pæne samt sørger for bestilling af duge, linned etc. Hun passer kiosken sammen med Dorte.

Merete

Merete Mariussen

Oldfrue, kiosk, rengøring

Merete assisterer Dorte og Fie med rengøring af skolens fællesarealer.

Portræt af Torben Nielsen

Torben Nielsen

Pedel

Torben er uddannet tømrer og landmand. Han sørger for at skolen er i god stand både inde og ude. Torben tilser bl.a. skolens værelser, hvis der er sprunget en pære, vandhanen drypper o.lign. I de lyse måneder har han travlt med at holde højskolens park, så den er indbydende og velholdt.

Leif Paasch

Leif Paarch

Pedel

Leif er uddannet tømrer. Han er deltidsansat og hjælper Torben med vedligeholdelse af skolen.

Portræt af Hans Nielsen

Hans Nielsen

Pedelmedhjælper

Hans hjælper Torben, når og hvor der er behov. Han har hænderne skruet godt på og har i mange år arbejdet som pladesmed.

 

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2, 4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

Telefonen er åben alle

hverdage 9:30 til 12:30.

 

CVR-nr.26139058

Få tilsendt 2024-kataloget gratis

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbreve med gode tilbud og nyt om livet på højskolen.