Homoseksualitet fra antikkens verden til nutidens SoMe-kultur

Nyt kursus for seniorer om at være homoseksuel – før og nu

Det er ikke mange år siden, at bøsser og lesbiske måtte skjule deres seksualitet. Homoseksuelle danske seniorer har næsten alle måtte kæmpe mod omverdenens intolerance og fordømmelse. Heldigvis er det ikke sådan længere. Hvordan homoseksualiteten kom ud i lyset og blev accepteret, er temaet for dette nye 1-uges kursus på Højskolen Marielyst.

Måske er du selv homoseksuel, måske er du biseksuel, måske kender du en, som er det, eller måske er du bare interesseret i at vide mere om homo-kultur og om dette at elske en person af eget køn.

Gennem litteratur, avisartikler, film og musik spejler vi på dette kursus homoseksualitet fra antikkens verden til nutidens SoMe-kultur. Vi læser tekster af forfattere som Herman Bang, Henning Beck og Niels Henning Falk Jensby, der i 2016 modtog BogForums debutantpris for den voldsomme og stærkt erotiske roman ”Techno”. Vi ser film, reklamer og lytter til musik.

Vi ser på homoseksualitet som begreb i Danmark, om sædelighedsfejden, om Den Grimme Lov i begyndelsen af 1960’erne, om prostitution, aids, de første homovielser, queer-kultur og tiden med internettet.

Kunsten og kulturen er udgangspunktet for en fælles samtale og dialog om det at være homoseksuel før og nu. Kurset henvender sig til alle uanset seksuel orientering.

Kursusleder og underviser er journalist og forfatter Ole Blegvad, der selv er homoseksuel og på 26. år bor med sin mand.

 

Klik her for tilmelding

Hold 20 fra 13/9 til 20/9 2020

JA TAK! Jeg vil være medlem af skolekredsen

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2

4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

CVR-nr.26139058

FÅ 2021-KATALOGET TILSENDT MED POSTEN