Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Folkekøkken & Foredrag: Jørgen de Mylius

3. juni kl. 18:00 - 21:30

DK150 – DK300
Portræt af Jørgen de Mylius

Hør Jørgen de Mylius fortælle om sit imponerende virke igennem 60 år og om, hvordan musikken i den grad har har beriget hans liv.

Det er efterhånden over 60 år siden, at Jørgen de Mylius sparkede døren ind hos DR og fik popmusik ud i æteren. I foredraget Tak for al musikken kigger han tilbage på en lang karriere og viser billeder undervejs. Her er fortællinger om starten på DR med programmer som Efter skoletid og Top20, hvor popmusikken var så ildeset, at Jørgen de Mylius i en periode selv købte plader, som DR ikke ville have i deres arkiv, fordi de ikke mente det var noget for den danske befolkning.

Beretninger fra Melodi Grand Prix

Aftenen byder naturligvis også på beretninger fra tiden på TV, hvor Jørgen de Mylius har spillet en stor rolle både på skærmen og som tilrettelægger af utallige programmer. “Mylle” fortæller bl.a. anekdoter fra Melodi Grand Prix, hvor han i 1978 fik værtsdebut og efterfølgende medvirkede som vært og tilrettelægger af 11 danske Melodi Grand Prix’er (og 21 gange deltog som kommentator ved Eurovision). Der bliver også røverhistorier om programmer som Eldorado, Superchancen, Hit med sangen m.fl.

Fra Beatles til Schwarzenegger

Med et mangeårigt journalistisk virke med særlig fokus på populærmusikken, har Jørgen de Mylius mødt et væld af danske kunstnere og udenlandske superstjerner som Beatles, Rolling Stones, Julio Iglesias, Tom Jones og Cliff Richard samt en del af Hollywoods største stjerner som bl.a. Kevin Costner, Walther Matthau og Arnold Schwarzenegger. Måske falder der også en anekdote (eller fem) af fra nogle af disse møder.

Med Jørgen de Mylius imponerende virke igennem 60 år venter der publikum masser af spændende historier, hvor “Mylle” fortæller om, hvordan musikken i den grad har har beriget hans liv, og hvilken betydning den har haft, og dermed gjort Mylius til den, han er. De over 60 professionelle år startede lige så forunderligt som forløbet har været. Inde i varmen det ene øjeblik, ude i kulden det næste. Men altid med en tro på, at der var nogen, der ville have udbytte af det, Jørgen de Mylius lavede.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med LOF Lolland Falster.

Billetter

Spisningen til Folkekøkken & Foredrag foregår på Højskolen Marielyst kl. 18.00 og foredraget kl. 19.30.

Billetter til både spisning og foredrag koster 300 kr. (+ gebyr). Deadline for billetkøb med spisning er kl. 12.00 på dagen. Vær opmærksom på, at spisningen foregår i bedste folkekøkkenstil, hvor man sidder til bords med andre.

Billetter til foredraget koster 150 kr. (+ gebyr). Er der resterende billetter, sælges de ved indgangen til Koncerthuset fra kl. 19.00.

KØB BILLET

 

Detaljer

Dato:
3. juni
Tidspunkt:
18:00 - 21:30
Pris:
DK150 – DK300
Begivenhed Tags:
, , , , , , , , , ,

Arrangør

LOF Lolland Falster

Sted

Højskolen Marielyst