Ofte stillede spørgsmål

Hvad tid åbner festivalpladsen? På siden her kan du få svar på ofte stillede spørgsmål som disse omkring Seniorfestivalen. Vi kommer løbende med input til siden efterhånden som tingene falder på plads og flere spørgsmål melder sig. 
Hvad koster billetterne?

1-dags billetterne koster 475 kr. + gebyr mens 2-dages billetterne koster 780 kr. + gebyr. Du kan købe din billet her

Kan jeg købe billet ved indgangen?

Skulle der mod forventning være flere billetter tilbage, sælges de ved indgangen på dagen.

Hvad kan jeg opleve på Seniorfestivalen?

Seniorfestivalen byder på godt og vel 50 arrangementer over de to dage. Du kan se dem alle her efterhånden som programmet falder på plads.

Hvor mange scener er der?

Der er fire scener på festivalen; Store scene som er en åben scene, der er placeret ved den største græsplæne, Lille scene, som er et stort lukket telt bag højskolen, danseteltet, som også er et lukket telt med dansegulv og Koncerthuset, som er højskolens flotte tilbygning inde på selve højskolen.

Hvor lang tid varer de forskellige arrangementer?

Alle arrangementer varer en time. Efter hvert arrangement er der en halv times pause, så der er tid til at ose, få noget at drikke og spise, komme videre til næste arrangement og nå på toilettet.

Hvad tid åbner festivalpladsen?

Festivalpladsen åbner kl. 9.00 begge dage og de første arrangementer starter kl. 10.00.

Kan jeg tage offentlig transport til Seniorfestivalen?

Ja, du kan tage buslinje 741 og 742 fra Nykøbing F. Station til Marielyst Torv Begge busruter stopper ved højskolen mange gange dagligt. Se bustiderne her

Må jeg have min hund med?

Nej, det er ikke tilladt at medbringe hunde på Seniorfestivalen, med mindre at der er tale om en servicehund (ved fysisk eller psykisk handicap). Husk at hunden skal bære sin orange vest, så der ikke er tvivl om, at der er tale om en servicehund.

Skal man være senior for at deltage?

Nej, det behøver man ikke. Festivalen er blot målrettet seniorer, men alle er velkommen.

Må der komme børn med til Seniorfestivalen?

Seniorfestivalen er primært for voksne mennesker og målrettet seniorer. Børn er dog velkommen ifølge med en voksen. Der er gratis adgang for børn under 12 år. Billetprisen for børn på 12 år eller ældre er samme pris som for voksne. Vær dog opmærksom på, at der kan være udsolgt i forsalg og der derfor ikke sælges billetter ved indgangen.

Er der siddepladser til alle til Seniorfestivalen?

Vil du være sikker på at få en siddeplads, er det en god idé at medbringe en festivalstol eller eventuelt et tæppe at sidde på, da der er sparsomt med siddepladser. Du kan også købe en festivalstol ved indgangen så længe lager haves.
Vær opmærksom på, at man ikke kan spærre pladser foran scenerne med stole eller tæpper, da alle skal have lige adgang til arrangementerne. Efterladte stole og tæpper vil blive fjernet.

Må jeg medbringe egen mad og egne drikkevarer?

Nej, det er ikke tilladt at medbringe egen mad og egne drikkevarer på festivalpladsen. Der vil være salg af mad og drikkevarer i boderne på pladsen.

Kan jeg købe mad og drikkevarer?

Ja, det kan du. Højskolen har bl.a. sin egen madbod og kaffebod på festivalpladsen. Du kan også købe frugt hos nogle af de lokale frugtavlere, som også er at finde på pladsen. Derudover kan du købe drikkevarer rundt omkring på pladsen.

Er der adgang til toiletter på festivalpladsen?

Ja, vi får opstillet toiletvogne i parken, så der er toiletter samt urinaler udenfor på festivalpladsen. Derudover er der tre toiletter til fri afbenyttelse i Koncerthuset.

Må man ryge til Seniorfestivalen?

Ja, du må gerne ryge udenfor på festivalpladsen. Vi opstiller spande med sand til skodderne.

Kan man komme ind og se højskolen?

Det er desværre ikke muligt at få en rundvisning på selve højskolen under festivalen. Der er kun adgang for de godt og vel 80 kursister, der har booket ophold på skolen, personalet samt de optrædende artister og højskolens frivillige hjælpere. Dog er der adgang til Koncerthuset, som udgør en af scenerne til festivalen.

Kan jeg hente mit armbånd inden festivalen starter?

Ligesom sidste år kan du hente dit festivalarmbånd før, festivalen starter. Mere om tidspunktet, når vi nærmer os festivalen.

Kan jeg gå ud fra festivalpladsen?

Ja, så snart du har fået dit armbånd på, kan du komme og gå fra festivalpladsen, som du synes.

Hvad kan jeg ellers opleve på festivalen?

Foruden det spækkede program med musik, talks, foredrag, debatter og dans kan du møde forskellige udstillere på festivalen. Standene er spredt rundt omkring i parken i fine pagodetelte.

Derudover kan du købe mad og drikkevarer i boderne og vognene på festivalpladsen.

Hvor kan jeg parkere henne?

Der er ikke parkering på selve festivalen, da højskolens parkeringsplads er inddraget til festivalplads. Da der vil være rigtig mange biler i området, opfordrer vi til, at du parkerer på Lupinparken, som ligger ca. 2,5 km. syd for festivalspladsen. I de to festivaldage vil Lupinparken på Lupinvej blive omdannet til parkeringsplads for festivalgæster. Herfra har vi indsat en shuttlebus, der kører om morrgen / formiddagen og igen om aftenen til og fra festivalpladsen. Det er gratis at parkere hele dagen lang. Du kan købe en partoutbillet til shuttlebussen til en dag eller begge dage – så kan du køre lige så meget, som du vil. Køb din billet til shuttlebussen HER

Er der handicapparkering?

Ja, vi har et begrænsede antal handicapparkeringspladser til rådighed bag højskolens Koncerthus på Cypresvej. HUSK at placere dit certificerede p-skilt synligt, hvis du parkerer der. Det er også muligt at blive sat af tæt på højskolen, mens en eventuel chauffør parkerer på i Lupinparken.

Kan jeg kører med højskolens bus fra Storkøbenhavn?

Vi arrangerer desværre ikke bustransport fra Storkøbenhavn til festivalen tur/retur i år. Der kører dog tog til Nykøbing F. Station og derfra kan du tage bussen, der stopper lige ved siden af Højskolen. Læs mere på www.rejseplanen.dk.

Er der taskeopbevaring?

Vi kan desværre ikke tilbyde opbevaring af tasker og lignende på festivalpladsen. Det er dog muligt at gå ud fra festivalpladsen, så du kan altid hente det, du mangler i bilen eller sommerhuset.

Jeg har ledsagerkort - kan jeg tage en hjælper med?

Ja, hvis du har brug for personlig assistance og har ledsagerkort, kan du tage en ledsager med til festivalen uden beregning. Du kan læse mere om, hvordan du booker ledsagerbilletter her. Ledsagerkortet skal fremvises ved indgangen.

Kontakt

Højskolen Marielyst

Bøtøvej 2, 4873 Væggerløse

Mail: kontor@hsmarielyst.dk

Telefon: 54 13 63 61

Telefonen er åben alle

hverdage 9:30 til 12:30.

 

CVR-nr.26139058

Få tilsendt 2024-kataloget gratis

Nyhedsbrev

Få vores nyhedsbreve med gode tilbud og nyt om livet på højskolen.