Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag: Inden i og uden på en krimi

23/09/2021 kl. 19:30 - 21:30

Gratis

Freya Anduin og Anne Gyrite Schütt tager publikum med ind i maskinrummet på en krimi til en snak om metoder, håndbøger, måden at tænke opklaring på, pressens forhold til kriminalstof for 100 år siden, fakta og fiktion – hvordan man skaber en historie og karakterer – indefra og udefra – som forfatter og som illustrator. Research, samarbejde, proces…

Foredragene tager afsæt i serien om Lendorph & la Cour og den forudgående research med skæve eksistenser, et opdagerpoliti, der kunne give Sherlock Homes baghjul, opfindsomme forbrydere osv. og forudsætter ikke kendskab til hverken bøgerne eller historie.

Freya Anduin er forfatter med en fortid som bl.a. avisredaktør, og skriver pt historiske krimier om Lendorph & la Cour, som udfordres af en broget skare af kriminelle i København anno 1910. Det er en verden, som er mere moderne, end de fleste tænker, og som har mange paralleller til nutiden.

Anne Gyrite Schütt fejrer 30-års jubilæum som billedkunstner i år. Hun arbejder i alle genrer, mestrer alle maleteknikker, har tegnet fra berømte danske retssager og var den første – og eneste – som Freya kontaktede om omslagsillustrationer. Anne og Freya har haft et sjovt og givende samarbejde, da begge er historienørder og vilde med starten af 1900-tallet.

Både Anne og Freya kan underholde med vid, bid og begejstring og holder meget af at få publikum til at bidrage med indblik og indspark, som fører mange veje videre.

Arrangementet er støttet af Kulturministeriets ‘Kunstneriske Sommeraktiviteter’.

Gratis entré fra kl. 19.00.

Detaljer

Dato:
23/09/2021
Tidspunkt:
19:30 - 21:30
Pris:
Gratis

Arrangør

Højskolen Marielyst