Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag: Karsten Vogel – En vild tid

17/10/2022 kl. 19:30 - 21:30

DK100
Musiker Kasten Vogel spiller saxofon

Mød en af syrerockens helt store personligheder, når musiker og komponist Karsten Vogel fortæller om en vild tid i musikkens verden.

Det tog fart midt i 60’erne og klingede ud midt i 70’erne. Genrer blandedes, kunstarterne mødtes, og der opstod unægtelig sød musik. Meget af det lever endnu. Hør hele historien om en vild tid i Karsten Vogels foredrag af samme navn. Undervejs viser Karsten Vogel billeder og deler sine erindringer.

Fra Burnin Red Ivanhoe til Frank Zappa

Her skal vi blandt andet høre historier om Burnin Red Ivanhoe, POEX 65, Otto Leisner, Peter Belli, Peter Ingemann, Freak Brothers, Secret Oyster, Frank Zappa og det, mange erindrer som en vild og i hvert fald meget kreativ tid – og lidt fra tiden, der fulgte. Fortællingerne blandes med et par stykker musik, hvor Karsten Vogel  virkeliggør visionerne på sine saxofoner.

Nedskriver erindringer fra mere end 50 år som musiker

Karsten Vogel er godt i gang med at nedskrive sine erindringer og betragtninger om musik og musikliv fra de mere end 50 år, han har været aktiv på den danske og den internationale scene som musiker, orkesterleder og komponist. Der er nok at tage af, og det bliver både nærværende, vedkommende og morsomt.

Om Karsten Vogel

Karsten Vogel (f.1943) musiker (saxofon), komponist og radiomedarbejder. Fra slutningen af 50’erne og til midt i 60’erne spillede Karsten Vogel ny jazz i forskellige grupper hvoraf flere i eget navn. Han skabte i 1967 den legendariske rockgruppe Burnin Red Ivanhoe og i 1972 Secret Oyster, der begge har opnået international anerkendelse. I 1977 skabte han det personlige projekt Birds of Beauty.

Fra 1980 optrådte han med skuespilleren Frits Helmuth frem til Helmuths død i 2004. Vogel har desuden virket som solist i mange sammenhænge. Senest har han genoptaget samarbejdet med Claus Bøhling i den succesfulde konstellation Bøhling/Vogel.

Programvært på DR

I 80’erne og 90’erne arbejdede Karsten Vogel i Danmarks Radio som programvært, konsulent og som chef for Diskoteket. Bedst kendt i denne sammenhæng er han for ”De ringer, vi spiller”.

Karsten Vogel har indspillet mere end 70 lp’er og cd’er og har spillet koncerter i hele Skandinavien, på Færøerne, i UK, Tyskland, Frankrig, USA, Indien, Island, Japan og Dubai.
Han har modtaget flere stipendier, herunder Statens Kunstfonds 3-årige komponist-stipendium og fra 2004 den livsvarige kunstnerydelse. Igennem alle årene har han desuden skrevet om og holdt foredrag om musik og relaterede emner.

Billetter

Billetter til foredraget koster 100 kr. + gebyr og kan købes her:

KØB BILLET

Sted

Højskolen Marielyst