Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Folkekøkken & Foredrag: Finn Nørbygaard

20. maj kl. 18:00 - 21:00

DK150 – DK300
Portræt af Finn Nørbygaard

Kom med til en underholdende aften, der byder på både grin og refleksion, når Finn Nørbygaard fortæller om sit begivenhedsrige liv.

Navnet Finn Nørbygaard ringer en klokke hos størstedelen af os. Måske særligt for komedierne med makkeren Jacob Haugaard i tidernes morgen. I sit foredrag Godt vi blev ældre…  er det dog også andre og måske mere alvorlige emner – som netop er en del af at blive ældre – der er omdrejningspunktet. Selvfølgelig leveret med Nørbygaards humor.

Overgangen fra arbejdsliv

På baggrund af hans bog Mine 12 veje til liv fortæller han om, hvordan seniorlivet ofte giver adgang til et væld af følelser som tidligere har ”ligget på lager”. Overgangen fra et arbejdsliv til et liv som pensionist åbner for mange op for en energiomlægning. Nemlig et skifte fra præstation til refleksion. Og deraf indsigt.

Et nedsat og forandret livstempo afføder for mange en overraskende følelse, nemlig følelsen af taknemmelighed. At man ikke i nævneværdig grad har haft denne følelse tidligere skyldes ikke utaknemmelighed, men at vi først nu har plads til at mærke efter. Taknemmelighed kræver ro for at kunne fylde i vores krop. Taknemmelighed er blot én af de følelser, der melder sig hos seniorer. Finn Nørbygaard fortæller også om nogle af de mange andre ”nye” følelser, som kan blive vakt til live i seniorlivet.

Humor er livgivende

I seniorlivet gælder det også mere end nogensinde, at uden humor går det slet ikke! En rød tråd igennem hele foredraget er da også, at noget at det mest livgivende for mennesker er humor. Evnen til reflektere over livets ”ups and downs” set fra en humoristisk vinkel, besidder Finn Nørbygaard i den grad. I sit foredrag fortæller han åbent og humoristisk om berømmelsens for- og bagsider, om succeserne og fiaskoerne, og mon ikke Stein Bagger og IT Factorys kollaps også får et par ord med på vejen?

Foredraget er arrangeret i samarbejde med LOF Lolland Falster.

Billetter

Spisningen til Folkekøkken & Foredrag foregår på Højskolen Marielyst kl. 18.00 og foredraget kl. 19.30.

Billetter til både spisning og foredrag koster 300 kr. (+ gebyr). Deadline for billetkøb med spisning er kl. 12.00 på dagen. Vær opmærksom på, at spisningen foregår i bedste folkekøkkenstil, hvor man sidder til bords med andre.

Billetter til foredraget koster 150 kr. (+ gebyr). Er der resterende billetter, sælges de ved indgangen til Koncerthuset fra kl. 19.00.

KØB BILLET

Detaljer

Dato:
20. maj
Tidspunkt:
18:00 - 21:00
Pris:
DK150 – DK300
Begivenhed Tags:
, , , , , , ,

Arrangør

LOF Lolland Falster

Sted

Højskolen Marielyst