Det har aldrig nogensinde været så let at udgive sin egen bog. Og aldrig før har så mange følt trang til at meddele sig i bogform. Men mange har også brug for en hjælpende hånd, både til at komme i gang – og ikke mindst til at holde ud til sidste punktum.

På Højskolen Marielyst på Falster har man de seneste otte år haft stor succes med skrivekurser, der hjælper nye forfattere på vej med at realisere drømmen om at skrive.

Lærer på kurserne er Hans Chr. Andersen, tidligere journalist ved dagblade og DR, og selv forfatter til flere bøger. Han har nu samlet alle sine erfaringer og gode råd fra undervisningen på højskolen og i DR i en gør-det-selv bog for vordende forfattere.

Bogen med titlen ”Få gang i skriveriet” udkommer 23. marts på Forlaget Marielyst, som højskolens forstander, Christian Schou har stiftet. Ambitionen er at udgive bøger med udspring i højskolens kursusvirksomhed.

”Få gang i skriveriet” fokuser dels på teknikken med at flytte tankerne fra hovedet og ned på papiret, dels på at gøre teksten oplevelsesrig og vedkommende for læserne. Den kommer således omkring både skriveteknik, fortælleteknik, struktur, dramaturgi og på arbejdet med at få bogen udgivet.

Bogen er fyldt med råd, anvisninger og eksempler på, hvordan man gør sig til herre over sin tekst, hvad enten det skal blive til en bestseller eller en bog til den nærmeste familie.

Netop fordi bogen tager udgangspunkt i Andersens erfaringer fra skrivekurserne, er den spækket med lærerige eksempler på, hvordan en tekst med små greb kan få liv, nerve og nærvær.

Bogen udkommer 23. marts, er på 150 sider, koster 199 kr. og kan købes hos alle boghandlere.