Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Guldharpens kraft

oktober 1 @ 19:30 - 21:30

DK100

Koncert med Ensemble Storstrøm – med harpen i centrum!

Med rødder i både nordiske folkeviser og klassiske tekster fra antikken, placerer harpen og ”harpens kraft” sig som en del af vores kollektive bevidsthed. Harpespil har visselig magiske egenskaber. Det kan dysse en Saul til ro, men kan også få verden til at skælve. I folkevisen slår Vilmunds harpestrenge barken af træerne, hornene af kvæget, og vejrhanen ryger af Maria kirke. Men Vilmunds forjættende spil flår også hans ungmø ud af troldens klør!

I Schuberts Arpeggione Sonate hersker der milde vinde. Et mesterværk, der virker som balsam for sjælen! Schubert skrev sit tresatsede mesterstykke for klaver og arpeggione, en krydsning mellem en cello og en guitar. Ensemblets Jakob Westh har farvelagt Schuberts partitur uden harpe, men med den sjældne og dybe baryton violin i centrum omgivet af strygere og blæsere.

D’herrer komponister Leo Smit og Gabriel Pierné kendte begge til harpens kraft og finurligheder, og som Mette Franck udtrykker det: ”Man kan som harpenist altid og med det samme mærke, om komponisten har et fortroligt forhold til harpen”!

Klarinetspillere over hele verden ved, at i Finland har de en Sibelius men også en Crusell. Sidstnævnte er en af Nordens få wienerklassikere og født bare fem år efter Beethoven. Og så beherskede Crusell klarinettens udtryksmuligheder, der rækker fra den dybeste vemod til jublende glæde.

Program:
Bernhard H. Crusell: Klarinetkvartet
Leo Smit: Quintet
Gabriel Pierné: Variations libres et finale op 51
Franz Schubert arr Jakob Westh: Arpeggione Sonata D. 821

Varighed/pause: Små to timer inkl. pause

Billetter til 100,- kr. + gebyr købes via køb-knappen herunder:

KØB BILLET

 

Detaljer

Dato:
oktober 1
Tidspunkt:
19:30 - 21:30
Pris:
DK100
Begivenhed Tags:
, , , ,

Arrangører

Højskolen Marielyst
Ensemble Storstrøm

Sted

Højskolen Marielyst