Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Folkekøkken & Foredrag: Lykke Friis

24/10/2022 kl. 18:00 - 21:30

DK100 – DK200
Portræt af Lykke Friis

Hør tidligere klima-, energi- og ligestillingsminister Lykke Friis spå om Europas fremtid ud fra sin specialisering i europæisk politik.

Efter 16 år med kansler Angela Merkel er Europa på rekordtid kommet på fornavn med socialdemokraten Olaf Scholz, der den 8. december 2021 blev Tysklands forbundskansler. Efter blot få måneder på posten holdt han den 27. februar, hvad der allerede nu er betegnet, en historisk tale, hvor han rykkede Tyskland. Baggrunden var Putins angrebskrig mod Ukraine, der i den grad har kastet hele Europa, ja hele verden, ud i en hvad der bedst kan betegnes som humanitær og økonomisk krise.

I foredraget stiller Lykke Friis blandt andet skarpt på følgende spørgsmål; Hvad vil Scholz overordnet med Tyskland? Hvad sker der med den grønne omstilling? Afhængigheden af bl.a. russisk gas? Og hvordan går det med Tysklands vanskeligheder med at lægge coronakrisen bag sig?

Hvor er Europa på vej hen?

Med udgangspunkt i sin rolle som EU- og Tysklandsekspert og sit generelle indblik i europæisk politik sætter Lykke Friis i sit foredrag “EU – Hvad nu?” også den nyeste udvikling i perspektiv og giver sit bud på, hvor Europa er på vej hen – alt sammen krydret med anekdoter fra hendes mange møder med toppolitikere og internationale kapaciteter.

Om Lykke Friis

Lykke Friis er specialist i europæisk politik med særligt fokus på Tyskland. Hun er direktør i Tænketanken Europa, tidligere prorektor ved Københavns Universitet, formand for Det Udenrigspolitiske Selskab og tidligere klima-, energi- og ligestillingsminister. Hun har udgivet adskillige bøger om EU og Tyskland og sidder i dag i en række europæiske tænketanke. Derudover er Lykke Friis en flittigt brugt ekspert af tv og radio.

Inden foredraget byder Restaurant Sømærket på Torvet i Marielyst på folkekøkken.

Billetter

Folkekøkken & Foredrag kl. 18.00 på Sømærket og kl. 19.30 på højskolen: 200 kr. (+ gebyr) | Deadline for billetkøb er på dagen kl. 12.00.
Foredrag kl. 19.30 på højskolen: 100 kr. (+ gebyr).

Køb din billet HER

Detaljer

Dato:
24/10/2022
Tidspunkt:
18:00 - 21:30
Pris:
DK100 – DK200
Begivenhed Tags:
, , , , , , ,

Arrangører

Højskolen Marielyst
LOF Lolland Falster

Sted

Højskolen Marielyst