Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Folkekøkken og Foredrag: Birgithe Kosovic: Det du ikke vil vide

14/03/2022 kl. 19:30 - 21:30

DK100 – DK200

Forfatteren Birgithe Kosović, født 1972 fik sit gennembrud med romanen ’Det dobbelte land’ baseret på historier fra sin jugoslaviske familie og slog for alvor sit navn fast med hendes politisk-personlige romanportræt af Erik Scavenius, ’Den inderste fare’. Sidste år udkom så “Det du ikke vil vide”, hvor Birgithe Kosović fortæller om at vokse op i et hjem præget af farens vrede.

Hun spørger: Hvorfra kom hans vrede? Og hvorfor skulle den familie, som hun voksede op i, ende med at ødelægges fuldstændigt? Det sender hende på opdagelse i historierne fra sin jugoslaviske familie, der er fyldt med folk, der slår ihjel eller selv bliver slået ihjel, og en af disse myrdede er hendes far opkaldt efter. I hendes danske familie er der tilsyneladende aldrig sket noget, men også her opdager hun en erfaring med rædsel. Det hele bliver sat i perspektiv, da hun selv står som forfatter og en af det frie ords forfægtere, da terroren rammer Danmark.

Er dette en historie om mislykket integration? Eller er det fortællingen om en helt almindelig familie, hvor hemmeligheden blev sagt højt? Hvad gør rædsel ved mennesker?

Birgithe Kosovic fortæller om sine slægter og giver gennem dem sit Danmarksbillede.

Inden foredraget byder Restaurant Sømærket på Torvet i Marielyst på folkekøkken.

Billetter:

Folkekøkken og Foredrag kl. 18.00 på Sømærket og kl. 19.30 på højskolen: 200,- kr. (+ gebyr) | Deadline for billetkøb er på dagen kl. 12.00.

Foredrag kl. 19.30 på højskolen: 100,- kr. (+ gebyr)

Billetter købes via KØB-knappen herunder.

KØB BILLET

 

Detaljer

Dato:
14/03/2022
Tidspunkt:
19:30 - 21:30
Pris:
DK100 – DK200
Begivenhed Tags:
, , , ,

Arrangør

Højskolen Marielyst og LOF Guldborgsund

Sted

Højskolen Marielyst