Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ensemble Storstrøm: Drømte mig en drøm

04/03/2021 kl. 19:30 - 21:00

DK100

Ensemble Storstøm har aflyst koncerten jf. corona-restriktionerne. Alle jer der har købt billetter via vores billetsystem får returneret billetterne automatisk og pengene kommer retur til jer her i uge 5.

 

En ganske særlig koncert er her i vente…!
“Drømte mig en drøm i nat” er den ældste danske og nordiske folkemelodi, og den går som inspiration og ledetråd gennem dette koncertprogram.

Komponisten Pernille Sejlund, som ensemblet har samarbejdet med flere gange tidligere, har indvilget i at sammenkæde koncertens værker med små musikalske vignetter baseret på den gamle folkemelodi. Således vil koncerten blive afviklet uden afbrydelser og uden “snik-snak” – som i en drøm…

Værkerne på programmet er udvalgt efter deres drømmende karakter med bløde harmonier, men også mere uhyggelige klange – og harpen i centrum! Centralt står Maurice Ravel’s Sonatine. Værket er egentlig for klaver, men præsenteres her i et vellykket arrangement for fløjte, bratsch og harpe.

Den sydamerikanske komponist Miguel del Aguila’s spændende værk Submerged beskriver verdenen under havets overflade – i en drømmeagtig men også latinamerikansk rytmisk inspireret kontekst!
Musikken klinger – tiden står stille – drømmene tager farve…

Ensemble Storstrøm er den klassiske musiks drivkraft i regionen. Fire kommuner i Kulturregion Storstrøm står sammen med Statens Kunstfond bag ensemblet som et af landets basisensembler med 8 fastansatte professionelle musikere.

Ensemblet blev dannet i 1991 og fik i 2016 hjemsted i den nyrenoverede forpagterbolig KUMUS ved Fuglsang Herregård og Fuglsang Kunstmuseum syd for Nykøbing Falster.

Med Klassiske koncerter på højt niveau og med musikpædagogisk indsats, skaber ensemblet stjernestunder gennem et bredt spektrum af aktiviteter, fra musikalsk samskabelse med børn og kreative projekter med andre kulturaktører til koncerter med de største klassiske værker og bestillinger hos tidens fremmeste komponister.

Lad os sammen bevæges, berøres og begejstres.

 

Billetter til 100,- kr. (+ gebyr) købes via KØB-knappen herunder:

KØB BILLET

Detaljer

Dato:
04/03/2021
Tidspunkt:
19:30 - 21:00
Pris:
DK100
Begivenhed Tags:
, , , ,

Arrangør

Højskolen Marielyst

Sted

Højskolen Marielyst