Er du en af vores nye kollegaer til køkkenet? Vi søger pt. en fagudlært kok, ernærings- eller køkkenassistent samt  en køkkenmedhjælper

Vi leder med lys og lygte efter nye, dygtige og venlige kollegaer til køkkenet, som står klar til at servicere de ca. 1.900 kursister, der besøger os årligt.

Vi er en seniorhøjskole, som holder til i sommerbyen Marielyst på Falster blot 300 meter fra Marielyst Strand.

Klassiske retter med meget mere!

Vores gastronomiske spillerum dækker både de gode gamle klassikere opgraderet i moderne versioner, det grønne køkken som meget gerne må blive endnu større, og så bager vi brød, boller og de mest vidunderlige kager og småkager.

Til kurset ”Mad på Marielyst” skruer vi ekstra op for det gastronomiske til alle måltider, og når vi afvikler vores 2-dages seniorfestival i uge 30 har vi flere boder med salg af diverse drikkevarer og måltider til de ca. 2.500 betalende gæster.

Vi har også en stor køkkenhave med krydderurter og spiselige blomster, som vi bruger, når det hele spirer, blomstrer og gror.

Hvad søger vi?

I stillingen som faguddannet kok/ernærings-/køkkenassistent ønsker vi en kollega, der har mindst 10 års erfaring med sig. Det er især vigtigt, at du er kommunikerende og klar til at modtage spørgsmål og ros fra vores kursister, der tit kigger forbi køkkenet. Stillingen er en fast stilling på 37 timer.

I stillingen som køkkenmedhjælper kan din baggrund være en blanding af hvad som helst, men det er vigtigt, at du har flair for orden. Du skal primært styre opvasken, men du skal også give en hånd med i forberedelserne til madlavningen og serveringen. Stillingen som køkkenmedhjælper er en fast stilling på 30 timer.

Sådan ansøger du

Ansøgningsfristen til begge stillinger er onsdag d. 15. februar. Ansættelsessamtalerne afholdes i uge 8 og 9, hvor en kollega og køkkenchefen deltager. Ansættelsen sker i perioden 1. april til 1. maj alt efter, hvornår du kan starte.

Lyder det som noget for dig, så send en kort ansøgning samt et CV og evt. anbefalinger til kontor@hsmarielyst.dk mærket den stilling du søger; faguddannet eller køkkenmedhjælper.

Har du spørgsmål til en af stillingerne, er du velkommen til at kontakte køkkenchef Jesper Ravn på jr@hsmarielyst.dk eller højskolens viceforstander Jannie Lehmann på jlm@hsmarielyst.dk

Hverdagen som ansat i højskolens køkken

Køkkenet har en helt central funktion på en højskole. Det at spise sammen med mange skaber den perfekte ramme til snakken ved bordet og skaber nye bekendtskaber. Kursisterne glæder sig altid til spisetid og holder øje med, hvad køkkenet har skrevet på menutavlen. Inden kursisterne går til buffeten eller serveringerne på tallerknerne, præsenterer vi altid måltidet for dem.

I løbet af dagen serverer vi mange store og små måltider for kursisterne: En stor og varieret morgenbuffet med bl.a. friskbagte boller kl. 8.00, en formiddagssnack, middag kl. 12.30 som ofte består af 2 retter, eftermiddagskaffe med hjemmebag plus frugt kl. 15.00, aftensmad kl. 18.00 samt aftenkaffe med lidt sødt plus frugt.

I weekenderne er spisetiderne ændret i fht. højskoleprogrammet. Køkkenet er bemandet fra kl. 7.00 – ca. 20.30. Derudover er der en festmiddag en onsdag aften på hvert kursus, hvor vi serverer en 3-retters festmenu. Her slutter arbejdsdagen ved 21-tiden. Vagterne er typisk planlagt på skift kl. 7.00 – 14.30 eller kl. 13.00 – 20.30. Vi skiftes til at dække weekender og helligdage.