Hold 2022-24: 60’ernes musik, Vikingernes myter og kult, Fugletræk på Falster, Byg en båd d. 9/10 – 22/10

DKK 5,200.00DKK 12,800.00

 

Hold 24 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 7.200,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.800,-

Pris som dagskursist 5.200,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

60’ERNES MUSIK

Kan man på en højskole, hvor hovedparten af kursisterne var unge i 60’erne, komme uden om et kursus om 60’ernes musik? Nej, vel. Tag med på en rejse gennem 60’ernes musik med Peter Søvad som den kompetente rejsefører. Vi kommer til at høre om The Beatles (naturligvis) og The Rolling Stones (der dengang blev præsenteret som det mørke modstykke til The Beatles). Men vi kommer også rundt om mange andre navne. Undervejs vil vi foretage et strejftog gennem 60’ernes Danmark. Hvad var det egentlig for et årti, musikken blev til i? Kursusdeltagerne vil blive inviteret til selv at komme med musikalske 60’er-ønsker, så vi kan få en god dialog om, hvad vi synes, var godt og skidt. Og ikke mindst hvorfor. Lærer: Peter Søvad.

 

VIKINGERNES MYTER OG KULT

Interessen for vores vikinge-fortid er stor i disse år. På dette kursus dykker vi ned i vikingetiden og ser på, både hvordan de levede og kæmpede, og især hvad de troede på. Du kommer til at møde Thor og Odin og de andre nordiske guder og til at høre om, hvordan vikingerne dyrkede deres religion. Du hører om levn fra vikingernes verden, og du kommer til at se Danmarks største vikingeborg, der netop er fundet på Falster. Lærer: Kåre Lind.

 

FUGLETRÆK OVER FALSTER

Det antages, at omkring 250 mio. fugle trækker gennem Danmark hvert efterår, og rigtig mange af dem passerer hen over Falster. Vores landsdel er faktisk berømt for at være stedet, hvor man ser på fugletræk om efteråret. På kurset er der god tid til at lære alt om emnet både i undervisningslokalet og på ture i felten, hvor du kan forvente at se gæs, rovfugle, traner, vadefugle m.m. Vær forberedt på at tilbringe en del tid ude (når vejret tillader det), da vi regner med at skulle besøge både Fuglereservatet Bøtø Nor, Gedser Odde, samt at overvære ringmærkning af fugle på Gedser Fuglestation. Lærer: Simon Vikstrøm.

 

BÅDEBYGNING

Kom og vær med til at bygge en færøsk træbåd på to uger til højskolen. Kurset består af aktivt samvær og samling af en båd. Det er for de nysgerrige, som gerne vil gå til hånde og deltage i processen og se et gammelt håndværk blomstre op og blive medskaber af en færøsk båd. Den færøske båd går i lige linje til, hvordan vikingeskibene blev bygget. Der bygges uden tegninger, men på øjemål. De vigtigste redskaber er kniven, øksen og saven. Du får mulighed for at skære med båndsaven, håndhøvle og nitte border sammen med jernnitter. Undervejs vil der blive fortalt om den nordiske klinkbyggede båds udvikling.  Lærer er Mikkel Thomas Christensen.

 

Det sker der også:

Højskolens kreative værksted er åben de fleste eftermiddage på hverdage fra kl. 15.30 – 17.00

Mandag d. 10. oktober er der om aftenen foredrag med Silas Holst

Onsdag d. 12. oktober er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Lørdag d. 15. oktober er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på Sydhavsøerne