Hold 2022-24: Træværksted, 60’ernes musik, Vikingernes myter og kult og Fugletræk på Falster d. 9/10 – 22/10

kr. 5,200.00kr. 12,800.00

 

Hold 24 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 7.200,- / ét værelse tilbage

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.800,- / UDSOLGT

Pris som dagskursist 5.200,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

kr. 0.00Beskrivelse

TRÆVÆRKSTED

Er du vild med træ, så kom og udlev dine drømme som træmand- eller kone.

Byg en træskulptur, skammel eller måske et fuglehus, eller restaurer en af dine gamle træmøbler. Uanset om du er nybegynder eller ekspert inden for træhåndværket, finder vi i fællesskab et projekt, der passer til dit niveau.

Vi arbejder primært med gammeldags håndværktøj og træsamlinger, men har enkelte elektriske hjælpeværktøjer til at udsave og slibe med.

Der vil på kurset være en vifte af opgaver til inspiration, alt fra et navnebræt eller et fuglehus, til en skammel eller en træskulptur eller hvad du end drømmer om inden for kursets faciliteter og tidsramme.

Lærer: Uddannet arkitekt Mikkel Christensen

 

60’ERNES MUSIK

Kan man på en højskole, hvor hovedparten af kursisterne var unge i 60’erne, komme uden om et kursus om 60’ernes musik? Nej, vel. Tag med på en rejse gennem 60’ernes musik med Peter Søvad som den kompetente rejsefører. Vi kommer til at høre om The Beatles (naturligvis) og The Rolling Stones (der dengang blev præsenteret som det mørke modstykke til The Beatles). Men vi kommer også rundt om mange andre navne. Undervejs vil vi foretage et strejftog gennem 60’ernes Danmark. Hvad var det egentlig for et årti, musikken blev til i? Kursusdeltagerne vil blive inviteret til selv at komme med musikalske 60’er-ønsker, så vi kan få en god dialog om, hvad vi synes, var godt og skidt. Og ikke mindst hvorfor. Lærer: Peter Søvad.

 

VIKINGERNES MYTER OG KULT

Interessen for vores vikinge-fortid er stor i disse år. På dette kursus dykker vi ned i vikingetiden og ser på, både hvordan de levede og kæmpede, og især hvad de troede på. Du kommer til at møde Thor og Odin og de andre nordiske guder og til at høre om, hvordan vikingerne dyrkede deres religion. Du hører om levn fra vikingernes verden, og du kommer til at se Danmarks største vikingeborg, der netop er fundet på Falster. Lærer: Kåre Lind.

 

FUGLETRÆK OVER FALSTER

Det antages, at omkring 250 mio. fugle trækker gennem Danmark hvert efterår, og rigtig mange af dem passerer hen over Falster. Vores landsdel er faktisk berømt for at være stedet, hvor man ser på fugletræk om efteråret. På kurset er der god tid til at lære alt om emnet både i undervisningslokalet og på ture i felten, hvor du kan forvente at se gæs, rovfugle, traner, vadefugle m.m. Vær forberedt på at tilbringe en del tid ude (når vejret tillader det), da vi regner med at skulle besøge både Fuglereservatet Bøtø Nor, Gedser Odde, samt at overvære ringmærkning af fugle på Gedser Fuglestation. Lærer: Simon Vikstrøm.

 

Det sker der også:

Højskolens kreative værksted er åben de fleste eftermiddage på hverdage fra kl. 15.30 – 17.00

Mandag d. 10. oktober er der om aftenen foredrag med Silas Holst

Onsdag d. 12. oktober er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Lørdag d. 15. oktober er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på Sydhavsøerne

Mandag d. 17. oktober er der om aftenen foredrag med komponist og musiker Karsten Vogel

Torsdag d. 20. oktober er der om aftenen koncert med Kim Sagild og Dansk Amerikansk Musikklub – som også optrådte på Seniorfestivalen