Hold 2022-27A: Musik på Marielyst fra 13/11 til 26/11

Musik på Marielyst er et 2 ugers kursus

Pris i enkeltværelse 7.200,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.800,-

Pris som dagskursist 5200,- (som dagskursist bor du hjemme, men deltager i alt fra kl. 7.30 – 22.30)

kr. 0.00

Musik på Marielyst er et 2 ugers kursus for dig, der elsker at lade øregangen fylde med musik. Som er åben overfor mange forskellige musikgenrer. Som holder af at høre historierne bag musikken. Som er vild med selv at lade stemmen gjalde, når vi kalder til fællessang og korsang. Og som gerne finder dit gamle instrument frem, når der spilles op til folkemusik.

Alle højskolens faste lærere er musikere og deltager på kurset med hver sit instrument og musiske speciale.

Hver dag starter vi med morgensamling for alle deltagere på kurset, naturligvis med masser af fællessang.

Efter morgensamlingen kan du vælge mellem følgende:

• Klassisk musik med Simon Vikstrøm. Simon var som barn elev i en Rudolf Steiner skole og voksede her nærmest sammen med en violin, som har ført ham dybt ind i den klassiske musiks verden. På kurset præsenterer han et bredt udvalg af både kendte og mindre kendte værker og komponister fra den klassiske musiks verden. Værkerne bliver alle vist på storskærm, så du både hører musikken og ser musikerne opføre den. Værkerne er primært fra barokken, wienerklassikken og den romantiske periode. For hvert værk vil komponist, orkester og dirigent blive præsenteret, og der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs og diskutere værkerne og fremførelsen af dem.
  • Fællessang med Thomas Bjerre. Thomas er højskolens dedikerede fan af Højskolesangbogen – vækker du ham en nat og siger en sangtitel fra højskolesangbogen, vil han på stedet sige hvilket nummer den har i bogen. Hver formiddag på kurset inviterer han til to timers fællessang fra højskolesangbogen med fortælling om sangene og melodierne.
  • Troubadourens værksted: Mikkel-Thomas Christensen er skolens egen troubadour og som rejser rundt med sin guitar, når han har fri fra skolen og spiller sine sange på Danmarks små listige steder. Sammen med Mikkel-Thomas kan du få lov at arbejde med skrive dine egne sangtekster og komponere melodi til.
  • Folkemusik med Jan Borre og Kåre Lind. Er der nogle, som kan få den gamle nordiske folkemusik til at swinge, er det de herrer Borre og Lind. Tag dit eget instrument med og find (eller måske rettere genfind) din indre spilleglæde, når Jan Borre og Kåre Lind inviterer til uforpligtende sammenspil af klassiske nordiske folkemusiknumre.

Du bestemmer selv, om du vil vælge det samme hver dag – eller om du vælger et andet tilbud. Dog vil der af hensyn til optimalt udbytte være begrænsninger for, hvor mange der hver dag kan deltage på troubadourens værksted og på folkemusik.

Efter frokost kan du i stedet for en middagslur vælge at deltage i korsang. Thomas Bjerre vil med nænsom hånd føre alle med lyst – og stemme – ind i flerstemmighedens verden. 50 af de bedste sange fra højskolesangbogen er i år udgivet som korarrangementer og det er dem, som Thomas vil arbejde med. Om koret den sidste dag skal vove at optræde for resten af holdet eller bare skal nyde den daglige øver, vil være helt op til deltagerne.

Efter eftermiddagskaffen kl. 15 står den på musikalske foredrag. Her får du fortalt historierne om mange kendte musikere, alt sammen garneret med musik af de portrætterede i foredragsholdernes egen fortolkning. Mange af foredragene inviterer også til fællessang.

Om aftenen er der hver dag enten inspirerende foredrag, fællessang eller koncert i skolens eget koncerthus i de fine akustiske rammer, som huset er forsynet med.

Vi satser på at have flere koncerter på programmet i løbet af kurset. Koncerterne er p.t. under planlægning og bliver offentliggjort på højskolens hjemmeside i takt med, at aftalerne falder på plads.

Følgende aftenarrangementer er alle på plads:

Søndag d. 13. november er der koncert med Vik & Vej

Mandag d. 14. november er der koncert med Duo d´Aria, der spiller musik fra Ludvig Holbergs tid krydret med humor.

Onsdag 16. november er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Torsdag d. 17. november er der koncert med duoen Dronning Louise

Lørdag d. 19. november er der koncert med Mary’s Men (højskolens husorkester på “irsk”)

Mandag 21. november er der foredrag med journalist og tv-vært Klavs Bundgård Povlsen, DR

Tirsdag 22. november er der foredrag om Fehmern-forbindelsen med Jørgen Prior Larsen.

Onsdag 23. november er der koncert med guitaristen Anders Roland.

Midtvejs i kurset, lørdag 19. november, er der en heldagsudflugt med bus og frokost på en cafe/restaurant ude. Udflugten går til Faxe og Præstø-området.