Hold 2023-28: Dans – Sprog – Alternativ behandling – Akvarel d. 5/11 – 11/11

kr. 3,800.00kr. 9,950.00

 

1 uges kursus med valgfag som man følger i mindst 3 lektioner dagligt

Pris i enkeltværelse 5400,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 9950,-

Pris som dagskursist 3800,- (du deltager i alt, men har ikke et værelse og overnatning)

kr. 0.00Beskrivelse

Vælg mellem valgfagene herunder som du følger hele dit højskoleophold:

DANS, DANS, DANS
Et kursus for dig, der kan lide at danse og vil prøve nye danse. Du bliver introduceret for en ny dans hver dag også fra forskellige verdensdele. Salsa (mandag), afrikansk dans (tirsdag), Shim Sham “swing” (torsdag) og bevægelse/dans (fredag) er nogle af dem. Kurset har fokus på at lære dig at finde rytmen i de forskellige danse og knække koden til, hvor rytmen sidder i dine fødder og dine hofter, ikke på at blive teknisk perfekt til den enkelte dans. Det handler først og fremmest om at nyde musikken og lære at udtrykke den med kroppen – og så er det altid sjovt at danse. Kursusleder Jannie Lehmann har bl.a. inviteret Ulla Holm Olsen og Tine Laulund til at guide dig igennem ugen.

 

KLOG PÅ SPROG
Vores sprog og evnen til at kunne tale og skrive er nok den mest særegne egenskab ved os mennesker. Vil du være (endnu) klog(ere) på sprog, så dyk med ned i forskellige sider af sproget, når vi ser på sprogets oprindelse, sproget i hjernen, sprogslægtskab og sprogfamilier. Vi kigger nærmere på det danske sprogs udvikling og går en række ord efter i sømmene under devisen ”Hvorfor hedder det sådan”? Undervejs tager vi desuden pulsen på ord og udtryk, der er oppe i tiden og på dagens dansk og dets forhold til europæiske sprog: Er vores modersmål i fare, eller vil dansk bestå? Lærer: Ole Lauridsen.

 

ALTERNATIV BEHANDLING
– tag kampen mod skavanken
En sund sjæl i et sundt legeme er nu engang succeskriteriet for et godt liv. Det er dog ikke alle, der hører under den kategori. Flere lider af skavanker, som ikke er diagnosticeret og det er derfor svært at få den rette behandling. På kurset dykker vi ned i det grå marked for behandling af udbredte skavanker og ser på aktuelle trends inden for alternativ behandling – fx kosttilskud og naturmedicin. Har du selv skavanker, og bruger alternativ behandling, så byd endelig ind med dine erfaringer. Vi skal også høre om og debattere samspillet mellem krop og psyke og granske begrebet sundhed. Lærer: Thomas Bjerre.

 

AKVAREL FOR BEGYNDERE / FÅ PLADSER TILBAGE
Har du aldrig prøvet at male akvarel, er her et kursus for dig. På en lille uge får du en grundig indføring i de vigtigste akvarelteknikker. Vi maler vådt på tørt, vådt i vådt og bruger penslen på forskellige måder. En dejlig uge med farver, vand og inspiration til at fortsætte derhjemme med at male akvarel. Lærer: Kåre Lind

 

 

Det sker der også:

Tilbud om morgenmotion alle hverdage kl. 7.30 – 8.00

Onsdag d. 8. november er der en 3 retters festmiddag

Torsdag d. 9. november er der en halvdagsudflugt til et spændende sted

Torsdag d. 9. november er der jazzkoncert med Helle Danum Trio