Hold 2023-27: Lær at synge – Idehistorie – Kirker – Filtning d. 22/10 – 4/11

kr. 5,600.00kr. 13,600.00

 

2 ugers kursus med valgfag som man følger i mindst 3 lektioner dagligt

Pris i enkeltværelse 7600,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 13.600,-

Pris som dagskursist 5600,- (du deltager i alt, men har ikke et værelse og overnatning)

kr. 0.00Beskrivelse

Vælg mellem valgfagene herunder som du følger hele dit højskoleophold:

SANG FOR SANGBESVÆREDE 
At få at vide, at man er dårlig til at synge, kan være ødelæggende for sanglysten og selvværdet. Føler du dig sangbesværet, men elsker at synge, er dette kursus helt sikkert noget for dig – også selvom du måske ikke rigtig tør. Vi synger 1- og 2-stemmige satser, fortrinsvis på dansk, men enkelte numre på andre sprog (fx engelsk) kan snige sig ind. Kom og oplev glæden ved at synge sammen med andre sangglade og sangbesværede seniorer, når vi trodser sortseerne og kaster os ud i fællessang. Lærer: Peter Søvad.

 

EUROPÆISK IDEHISTORIE
Idehistorie handler om de vigtigste ideologier og filosofier, der præger vores verden, hvoraf mange er europæiske. Tag med tilbage til antikkens Grækenland, hvor vi starter vores rejse gennem Europas kulturhistorie. Vi hører om Sokrates, menneskerettigheder, folkelighed, socialisme, liberalisme og konservatisme. Om personer og ideer, hvoraf mange stadig har betydning for vores verden. Formen bliver små oplæg om de forskellige emner og derefter samtale og debat. Vi ser også filmen Sofies verden. Lærer: Kåre Lind.

 

KIRKER OG KALKMALERIER 
Sydhavsøerne byder på en overdådighed af historiske kirkebygninger – flere af dem udsmykket med nogle af de bedst restaurerede kalkmalerier fra Danmarks katolske fortid. Kom med tilbage til fordums tid, hvor du bliver præsenteret for en blanding af lokal kirkehistorie og højdepunkter fra verdens kirkekulturarv. Ud fra besøg i en række af de mest spændende kirker og ved hjælp af foredrag og fotos, forsøger vi sammen at genfinde det globale i det lokale ud fra historien, der knytter sig til store og små kirker på Sydhavsøerne. Lærer: Thomas Bjerre.

 

FILTNING
Filtning er bearbejdning af kartet uld. På kurset lærer du at arbejde med to teknikker: Nålefiltning og vådfiltning. Med begge teknikker kan du fx fremstille dukker – ulden er superb til at give nisser, trolde og alfer et meget naturligt udtryk. I princippet er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan lave af sjove figurer og genstande med filtning. Ved at vådfilte med sæbevand kan du fx lave hjemmesko så bløde, som du aldrig har oplevet dem før. Lærer: Ann-Louise Lorentzen.

 

 

Det sker der også:

Tilbud om morgenmotion alle hverdage kl. 7.30 – 8.00

Onsdag d. 15. oktober er der en 3 retters festmiddag

Lørdag d. 28. oktober er der en halvdagsudflugt til et spændende sted

Søndag d. 29. oktober er der Søndagssalon om eftermiddagen med billedkunstner Karin Lykke Groth

Mandag d. 30. oktober er der foredrag med Benjamin Koppel, der fortæller om sin bestseller-bog Annas sang

Torsdag d. 2. november er der koncert med Timeless Duets Project