Hold 2023-25: 60’ernes musik – Eksistens – Sort sol – Tekstilgenbrug d. 1/10 – 14/10

kr. 5,600.00kr. 19,600.00

 

2 ugers kursus med valgfag som man følger i mindst 3 lektioner dagligt

Pris i enkeltværelse 7600,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 13.600,-

Pris som dagskursist 5600,- (du deltager i alt, men har ikke et værelse og overnatning)

OBS: Tillæg på 3000,- på Sort sol-tur i Tøndermarsken svarende til den oplyste pris i kataloget s. 20

kr. 0.00Beskrivelse

Vælg mellem valgfagene herunder som du følger hele dit højskoleophold:

60’ERNES MUSIK
Tag med på en rejse gennem 60’ernes musik med Peter Søvad som den kompetente rejsefører. Vi kommer til at høre om The Beatles og The Rolling Stones, der dengang blev præsenteret som det mørke modstykke, men vi kommer også rundt om mange andre navne. Undervejs foretager vi et strejftog gennem 60’ernes Danmark. Hvad var det egentlig for et årti, musikken blev til i? Som kursist er du velkommen til selv at komme med musikalske 60’er-ønsker, så vi kan få en god dialog om, hvad vi synes, var godt og skidt – og ikke mindst hvorfor. Lærer: Peter Søvad

 

EKSISTENS: HVERDAGSFILOSOFISK SALON
Over to uger tager vi livtag med de store spørgsmål her i livet. Første uge vil vi fokusere på individ og eksistens med temaer som tro, lykke, værdier, drifter, kærlighed og meningen med livet. Anden uge vil fokus være på sameksistens – om forholdet mellem individ og samfund: Samfundskontrakten, social kontrol, overvågning, køn og race, nationalitet, ære og skam, straf og tillid. Formen bliver korte oplæg om de forskellige temaer og derefter samtale og debat. Lærer: Thomas Bjerre.

 

FUGLETRÆK
– med sort sol i Tøndermarsken
Falster er berømt som destination for fugletræk om efteråret, mens Tøndermarsken i Sønderjylland er kendt for det helt exceptionelle fænomen Sort sol. På dette kursus oplever du begge dele. Efter en introduktion hjemme på højskolen om mekanismerne bag fugletræk, drager vi tre dage til Sønderjylland for at opleve stærene danse solen sort. Vi besøger også idylliske Mandø i Vadehavet og andre spændende fuglelokaliteter. Hjemme igen udforsker vi fugletrækket på Falster med besøg på gode fuglelokationer og oplever ringmærkningen på Gedser Fuglestation. Lærer: Simon Vikstrøm.

 

TEKSTILGENBRUG
Skab nye ting af dine gamle pjalter. Tag dit lager af aflagt tøj, klude, tørklæder, viskestykker, gardiner og stofrester med – så river vi det i strimler og giver det nyt liv på dette kursus. Med den enkle håndarbejdsteknik, locker hooking,og med klassiske strikke- og hækleteknikker genbruger vi strimlerne og skaber alt fra nye tasker, bordskånere og tæpper til kurve, pudebetræk og vægdekorationer. Lærer: Anne Green.

 

 

Det sker der også:

Tilbud om morgenmotion alle hverdage kl. 7.30 – 8.00

Lørdag d. 7. oktober er der en heldagsudflugt til spændende steder

Søndag d. 8. oktober er der Søndagssalon om eftermiddagen med skuespiller, forfatter mm. Fritze Hedemann

Onsdag d. 11. oktober er der en 3 retters festmiddag