Hold 2023-24: Musical – Quiz – Digital fotografi – Portrættegning d. 25/9 – 30/9

kr. 3,400.00kr. 9,200.00

 

1 uges kursus med valgfag som man følger i 3 lektioner dagligt

Pris i enkeltværelse 4950,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 9200,-

Pris som dagskursist 3400,- (du deltager i alt, men har ikke et værelse og overnatning)

kr. 0.00Beskrivelse

Vælg mellem valgfagene herunder som du følger hele dit højskoleophold:

MUSICALEN LÆNGE LEVE!
Er du vild med musicals? Og vil du gerne vide meget mere om historien bag og om, hvordan en musical konstrueres? På dette kursus dykker vi ned i musicalens historie – fra dens ophav i europæiske operetter over den første rigtige musical i New York i 1927 til Andrew Lloyd Webbers store succeser. Vi ser på, hvordan dramaet er opbygget, musikken konstrueret, karaktererne skabt, og hvilken betydning hele det visuelle udtryk har. Alt sammen krydret med eksempler fra en række flot filmede musicals. Lærer: Musicaleksperten Michael Eigtved, lektor, Ph.D. på Institut for Kunst og Kulturvidenskab på KU.

 

QUIZ DIG GLAD
Er du vild med at quizze i alt fra Jeopardy og Trivial Pursuit til selskabslege og krydsord? Og kunne du tænke dig at dyste mod andre quizglade, skarpe seniorer – og udfordre dem i egne quizzer? På kurset sætter vi hukommelsen på overarbejde og dyster på paratviden, men vi giver os også i kast med mange andre forskellige og sjove måder at quizze på. Undervejs kaster vi os bl.a. ud i at opbygge quizzer, som vi afprøver på hinanden og udsætter resten af højskolens kursister for. Lærer: Thomas Bjerre.

 

DIGITAL FOTOGRAFERING
Med en smartphone eller tablet ved hånden er det blevet lettere at tage gode billeder. Vil du være en rigtig god fotograf, kræver det dog mere end skarpe billeder. Komposition og redigering er også afgørende faktorer for at tage smukke fotos. På kurset ser vi på, hvordan du med blot små forandringer kan tage fremragende fotos – uanset om du bruger din mobil, en tablet eller et egentligt digitalkamera. Vi arbejder med kameraindstillinger i felten, og ser på beskæring, farvekorrigering og optimal lagring af dine billeder. Lærer: Jan Borre.

 

PORTRÆTTEGNING / FÅ PLADSER TILBAGE
Et klassisk tegnekursus, hvor du kommer i dybden med at tegne ansigter. Du kan være begynder eller øvet – fokus på kurset er at få tegnet meget. Du lærer de grundlæggende tegneteknikker og både at tegne hurtigt og langsomt. Vi gennemgår ansigtets anatomi og proportioner og arbejder med, hvordan man kan skitsere et ansigt og systematisk bygge det op med hjælpelinjer. Du vil også lære, hvordan man skraverer med en blyant og tegner med kul. Endelig leger vi med, hvordan lys og skygger falder på ansigtet og at forstå, hvordan lys og skygge understøtter et godt portræt. Lærer: Mikkel Thomas Christensen.

 

 

Det sker der også:

Tilbud om morgenmotion alle hverdage kl. 7.30 – 8.00

Ankomst er mandag d. 25. september mellem kl. 11.00 og 12.30

Onsdag d. 27. september er der en 3 retters festmiddag

Torsdag d. 28. september er der en halvdagsudflugt til et spændende sted

Torsdag d. 28. september er der koncert med vokalensemblet Voci Fluenti om aftenen

Afrejse er lørdag d. 30. august kl. 9.00 efter morgenmad