Hold 2023-08: Kirker – Skrivekursus – Evolution – Bauhaus d. 23/4 – 6/5

2 ugers kursus med valgfag som man følger i 3 lektioner dagligt

Pris i enkeltværelse 7600,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 13.600,-

Pris som dagskursist 5600,- (du deltager i alt, men har ikke et værelse og overnatning)

kr. 0.00

Vælg mellem valgfagene herunder som du følger hele dit højskoleophold:

KIRKER OG KALKMALERIER PÅ SYDHAVSØERNE
Sydhavsøerne byder på en overdådighed af historiske kirkebygninger – flere af dem udsmykket med nogle af de bedst restaurerede kalkmalerier fra Danmarks katolske fortid. Kom med tilbage til fordums tid, hvor du bliver præsenteret for en blanding af lokal kirkehistorie og højdepunkter fra verdens kirkekulturarv. Ud fra besøg i en række af de mest spændende kirker og ved hjælp af foredrag og fotos, forsøger vi sammen at genfinde det globale i det lokale ud fra historien, der knytter sig til store og små kirker på Sydhavsøerne. Lærer: Thomas Bjerre.

FÅ GANG I SKRIVERIET
Selvom du hverken er forfatter eller journalist, kan du sagtens lære at skrive levende tekster. Kniber det med at finde motivationen, er kurset en oplagt mulighed for at komme i gang – hvad enten du vil nedskrive dine memoirer, eller drømmer om at skrive en roman. Du får hjælp til at finde erindringer frem fra glemslen og flytte tankerne fra hovedet til ord på papiret. Uanset hvad der hindrer dig i at skrive, har holdets lærer masser af gode råd til, hvordan du får gang i skriveriet – han har sågar udgivet en bog med alle sine nyttige tips. Lærer: Hans Chr. Andersen.

EVOLUTION: HVOR KOMMER VI FRA?
Har du for alvor forstået, hvordan videnskaben mener, livets opståen og udvikling hænger sammen? Vi starter med teorierne om hvordan det første liv og de encellede organismer på jorden er opstået. Hvordan kunne der opstå liv i et ugæstfrit og stinkende urhav og hvordan kunne dette bringe os videre til udviklingen af flercellede organismer herunder det plante- og dyreliv, som de fleste erkender som egentlig liv i dag? Dette fører os frem de mere avancerede livsformer som flercellede planter, insekter og hvirveldyr, herunder mennesket.

Menneskets udvikling fra aber over abemennesker til det moderne menneske er tilegnet en særlig plads på kurset. For at forstå hele denne sammenhæng skal vi også en tur rundt om livets byggesten, cellen, dna (gener) og arveanlæg. Og herfra er der en lige linje til nutidens brug af kloning, gensplejsning og gentest, samt brugen af genterapi og celleterapi i den moderne sygdomsbehandling.

Formen er oplæg om de forskellige elementer på foredragsform, samt efterfølgende samtale og debat, som ikke kan undgå at berøre selve meningen med livet. For at sætte ovennævnte i en større sammenhæng planlægges også enkelte ekskursioner til naturlokaliteter i nærområdet, ligesom relevante film vil blive inddraget i undervisningen. Lærer: Simon Vikstrøm.

KUNSTSKOLE A LA BAUHUS
Bauhaus var en berømt kunstskole i Tyskland fra 1919-1933. På dette male- og kunsthåndværk-kursus vil vi lave de samme øvelser, som de gjorde på Bauhaus-skolen. Vi vil øve os i at forstå farve og form ”der Bauhaus weg”. Karakteristisk for skolen var, at man lavede øvelser møntet både på kunst- og kunsthåndværk. Det skal vi også. For maleriets vedkommende arbejder vi i akryl, kul, blyant og tusch. Det er tredje gang, vi afholder kurset og denne gang er der tilføjet nye øvelser møntet på skulptur, kunsthåndværk og arkitektur. Lærere: Mikkel Thomas Christensen og Kåre Lind.

Det sker der også:

Tilbud om morgenmotion alle hverdage kl. 7.30 – 8.00

Onsdag d. 26. april er der en 3 retters festmiddag

Lørdag d. 29. april er der en heldagsudflugt til spændende steder

Søndag d. 30. april kl. 15.30 er der workshop bl.a. om tro med 4 unge gymnasieelever

Torsdag d. 4. maj er der koncert med Det Voxne Kammerkor