Hold 2023-03: Yoga – Karen Blixen – Ipad – Smykkeværksted d. 26/2 – 4/3

kr. 3,800.00kr. 9,950.00

 

1 uges kursus med valgfag som man følger i 3 lektioner dagligt

Pris i enkeltværelse 5400,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 9950,-

Pris som dagskursist 3800,- (du deltager i alt, men har ikke et værelse og overnatning)

kr. 0.00Beskrivelse

Vælg mellem valgfagene herunder som du følger hele dit højskoleophold:

HATHA YOGA FOR SENIORER

Vil du kræse om både krop og sind, er yoga ideelt. I Hatha yoga arbejder vi med at få kontrol over vores krop og åndedræt gennem yogaens mange klassiske øvelser. Yogaøvelserne gør dig smidig og styrker dine muskler, led, organer og dit bindevæv, mens åndedrætsøvelserne tilfører kroppen ny energi og giver dig en oplevelse af nærvær, indre ro og balance. Undervisningen er bygget op i faser således, at din krop indstiller sig på yoga. Vi slutter af med en dejlig omgang afspænding, så øvelserne kan få lov til at forplante sig i krop og sind. Lærer: Lone Friis.

KAREN BLIXEN
– dansk verdensborger og eventyrlig forfatterinde

Karen Blixens liv var en eventyrlig fortælling – fra barndommen på Rungstedlund til årene i Kenya og til sidst som aldrende forfatterinde i fødehjemmet. Vi beskæftiger os både med forfatteren og mennesket Karen Blixen. Vi skal høre om højdepunkterne i hendes forfatterskab og sammen undersøge, hvorfor forfatterskabet er mere aktuelt end nogensinde. Vi skal se på, hvordan hun levede sit liv, hvor vi bl.a. dykker ned i pagten, hun indgik med den langt yngre digter Thorkild Bjørnvig. En relation som både har ført til bøger, teaterstykker og film. Lærer: Jørgen Salling Stormgaard.

BLIV DUS MED DIN IPAD / UDSOLGT

Har du erhvervet dig en iPad og kunne du godt bruge lidt tips til at komme i gang? De små tynde tavle-computere kaldet tablets kan stort set det samme som computere, men er meget lettere at have ved hånden og nemme at bruge – når man ved hvordan. På kurset lærer du alle de basale funktioner, så du kan komme godt fra start eller bare lære funktioner, du ikke vidste, fandtes. Du kan fx føre video-samtaler via FaceTime, Messenger og Skype, se tv og film via gratis apps og meget andet – der er en hel verden, der venter på dig bag skærmen. Medbring din egen iPad til kurset. Lærer: Jan Borre.

SMYKKEVÆRKSTED

Det er en helt særlig glæde at gå med smykker, man selv har fremstillet. På kurset får du en kort introduktion til at udvikle dit eget formsprog, inden vi kaster os ud i smykke-fremstilling i et væld af forskellige materialer. Du vil lære håndværksteknikker som at lodde og nitte materialerne sammen og bearbejde metaller med klassiske sølv- og guldsmedeteknikker. Vi bruger primært materialer som er fundet på genbrugspladsen: Messing, jern, glas, plastic plus sten og træ, som vi finder i naturen. Lærer: Mikkel Thomas Christensen.

Det sker der også:

Tilbud om morgenmotion alle hverdage kl. 7.30 – 8.00

Onsdag d. 1. marts er der en 3 retters festmiddag

Torsdag d. 2. marts er der en halvdagsudflugt til et spændende sted om eftermiddagen