Hold 2023-02: Kærlighed på film d. 19/2 – 25/2

kr. 3,800.00kr. 9,950.00

Pris i enkeltværelse 5400,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 9950,-

Pris som dagskursist 3800,- (du deltager i alt, men har ikke et værelse og overnatning)

kr. 0.00

KÆRLIGHED PÅ FILM

Årets filmkursus står i kærlighedens tegn, når vi sammen skal svælge i alle aspekter af kærlighed fra ulykkelig og forbudt kærlighed til romantik og ubetinget kærlighed mellem fx mor og barn. Hver dag ser vi sammen en kærlighedsfilm, som vi efterfølgende taler om. Hvad er det for en slags kærlighed, vi har været vidne til og hvorfor udarter den sig, som den gør?

Den romantiske kærlighed, den uselviske kærlighed, familiekærligheden, kærligheden i dens mange former. Kærlighed formet af natur og kultur og tid. Hver formiddag vil der være diskussion af de sete film. Der vil blive inddraget klassiske kærlighedsforestillinger som Platons myte om den tabte halvdel. Der vil blive fortalt om kærlighed i filmhistorien, og vi skal se Asta Nielsen spille stumfilm. Der vil blive inddraget filosofi og kærlighedsdigte – og alle blandt publikum, der har noget på hjerte – er velkomne til at ytre sig.

Eftermiddag og aften er planen visning af følgende film:

Romeo og Julie (britisk-italiensk film 1968)- efter Shakespeares klassiske kærligheds-drama fra 1595.

Norwegian Wood (japansk film fra 2010) – en filmatisering af Murakamis roman, hvor en ung mand er forelsket i en indesluttet pige.

Paradiset børn (fransk film 1945) – der foregår i et fransk underklasseteater – hvor kurtisanen Garance har flere tilbedere – hvor den ene af disse kan mime kærligheden.

Postbudet (italiensk film 1994) – hvor et fattigt postbud lærer at håndtere et kærlighedssprog.

Kolya (tjekkisk 1996) – om en midaldrende ungkarl og cellist der må tage sig af en femårig dreng…

Rafiki (kenyansk 2018) – om to unge piger der føler sympati for hinanden midt i den kenyanske virkelighed.

Min mor (Mother of Mine, finsk 2005) – om et finnebarn hvis mor må sende ham til Sverige under 2. verdenskrig.

Doktor Zivago (amerikansk 1965) – om den russiske læge og den smukke Lara og om omvæltninger i Ruslans 1905-21.

Prinsessen holder fridag (amerikansk 1953) Prinsesse Anne (spillet af Audrey Hepburn) stikker af for at opleve Rom på egen hånd og møder en amerikansk journalist.

Lærer: Kåre Lind.

Det sker der også:

Tilbud om morgenmotion alle hverdage kl. 7.30 – 8.00

Mandag d. 20. februar er der foredrag med skuespiller Thure Lindhardt om aftenen

Onsdag d. 22. februar er der en 3 retters festmiddag

Torsdag d. 23. februar er der en halvdagsudflugt og om aftenen foredrag af Peter Søvad og Jan Borre “Toner fra filmens verden” om aftenen.