Hold 2022-26: Dansk politik – lige nu, Få gang i skriveriet, Kirker og kalkmalerier 2.0, Filtning, Rytmisk sammenspil d. 30/10 – 12/11

kr. 5,200.00kr. 12,800.00

 

Hold 26 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 7.200,- / UDSOLGT

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.800,- / UDSOLGT

Pris som dagskursist 5.200,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

kr. 0.00Beskrivelse

Vælg mellem følgende valgfag, som du følger begge uger:

DANSK POLITIK LIGE NU

Et kursus for dig, som er politisk interesseret og levende følger med i de politiske slagsmål på Christiansborg. På kurset kommer du tæt på den politiske dagsorden, som den ser ud lige, når kurset afvikles. Det sker med besøg af en stribe folketingsmedlemmer, som kommer én ad gangen, og som vi i fællesskab udfritter om den aktuelle situation, deres politiske manøvrer, krumspring og kovendinger på Christiansborg. Det er fjerde år, at vi har kurset på programmet, og i alle fire år er det lykkedes at lokke fremtrædende politikere ned som gæster på kurset. Lærer: Christian Schou.

 

FÅ GANG I SKRIVERIET

Har du lyst til at nedskrive dine erindringer til glæde for dig selv og dine efterkommere? Eller måske til at skrive en roman? Flere og flere oplever glæden, når ordene flyder, og ideer eller erindringer står lyslevende på papir. På dette kursus får du hjælp til at flytte tankerne fra hovedet til ord på papiret og til at gøre ordene på papiret levende. Du får også værktøjer til at finde erindringerne frem fra glemslen. Skrivekurset har max. 12 deltagere. Holdets lærer har selv skrevet en bog med alle sine gode råd til at få gang i skriveriet. Bogen hedder – lig kurset – ”Få gang i skriveriet” og kan bestilles på højskolens hjemmeside. Lærer: Hans Chr. Andersen.

 

KIRKER OG KALKMALERIER 2.0

Vores kursus i 2021 om kirker og kalkmalerier var så stor en succes, at vi i 2022 forsøger os med en fortsættelse. Kurset tager fat, hvor sidste års kursus og forårskurset i 2022 i kirkebyggeri og kalkmalerier stopper. Vi drager på nye udflugter til Lollands og Falsters kirker og nærstuderer altertavler, krucifikser, prædikestole, døbefonte og andet inventar. Vi dvæler også ved historien, selve kirkebygningerne og omgivelserne. Lærer: Thomas Bjerre.

 

FILTNING

Filtning er en bearbejdning af kartet uld, og denne teknik er en af de ældste kendte måder at fremstille tekstil på. På kurset lærer du at arbejde med to teknikker: Nålefiltning og vådfiltning. Med begge teknikker kan du fx fremstille dukker – ulden er superb til at give nisser, trolde og alfer (eller hvad du nu vil lave af figurer) et meget naturligt udtryk. I princippet er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan lave af sjove figurer og genstande med filtning. Ved at vådfilte med sæbevand kan du fx lave hjemmesko så bløde, som du aldrig har oplevet dem før. Lærer: Ann-Louise Lorentzen.

 

RYTMISK SAMMENSPIL

Behersker du et instrument, men savner nogle at spille sammen med? Så har du chancen på vores rytmiske sammenspilskursus, hvor du skal møde op sammen med dit instrument. Vi spiller rytmisk musik med udgangspunkt i de sidste årtiers populærmusik og kommer rundt i de mest kendte stilarter: Blues, rock og pop. Er der stemning for det på holdet, arbejder vi os frem mod at give koncert sidste fredag på kurset. Oplys om dit instrument ved tilmelding. Lærer: Jan Borre.

 

Det sker der også:

Højskolens kreative værksted er åben de fleste eftermiddage på hverdage fra kl. 15.30 – 17.00

Tirsdag d. 1. november er der om aftenen foredrag med Anna-Elisabeth Jensen fra Museum Lolland-Falster om stormfloder gennem 1000 år

Onsdag d. 2. november er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Fredag d. 4. november om aftenen er der koncert med BluesKartellet

Lørdag d. 5. november er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på Sydhavsøerne

Mandag d. 7. november er der om aftenen foredrag med Jesper Skibby tidl. cykelrytter

Torsdag d. 10. november er der koncert med Iben Rommes Hammondproject