Hold 2022-25: Dans, Den ukendte H.C. Andersen, Hjerteløber, Bliv dus med din iPad, Tegning d. 23/10 – 29/10

DKK 3,600.00DKK 9,600.00

 

Hold 25 er et 1 uges kursus med valgfag

Pris i enkeltværelse 5.200,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 9.600,-

Pris som dagskursist 3.600,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

DANS, DANS, DANS

Et kursus for dig, der kan lide at danse og vil prøve nye danse. Du bliver introduceret for en ny dans hver dag fra forskellige verdensdele. Salsa, afrikansk dans og flamenco er nogle af dem. Kurset har fokus på at lære dig at finde rytmen i de forskellige danse og knække koden til, hvor rytmen sidder i dine fødder og din hofte, ikke om at blive teknisk perfekt til den enkelte dans. Det er heller ikke par-dans som er i fokus. Det handler først og fremmest om at nyde musikken og lære at udtrykke den med kroppen – og have det sjovt med de andre på gulvet undervejs. Forhåbentlig får du lyst til at danse videre, når du kommer hjem efter kurset – enten i din stue eller på et dansekursus. Kursusleder er Jannie Lehmann, der har inviteret en stribe danseglade gæstelærere. Medbring tøj, som du kan bevæge dig i.

 

DEN UKENDTE H.C. ANDERSEN

Selv om H.C. Andersens værker hører til vores alles børnelærdom, er store dele af hans forfatterskab reelt ukendt for de fleste danskere. På dette kursus dykker vi ned i de mere ukendte værker, både eventyr, dagbogstekster og rejsebeskrivelser, og bruger dem til at få nyt perspektiv på Danmarks ubetinget kendteste forfatter. Lærer: Kåre Lind.

 

HJERTELØBER

Her er kurset for dig, der i bogstavelig forstand vil gøre en forskel. At være hjerteløber redder liv – og kræver ikke, at du kan løbe 800 meter på tid. Det kræver først og fremmest, at du kan smide, hvad du har i hænderne, når alarmen lyder, og bevæge dig afsted i bil eller på cykel og bringe en hjertestarter frem til den nødlidende. På kurset lærer du at yde kvalificeret førstehjælp til en person med hjertestop: Hjertemassage, kunstigt åndedræt og brug af hjertestarter. Du får rutinerne repeteret grundigt, så de sidder på rygraden. Forløbet i en alarm bliver også trænet grundigt. Desuden får de deltagere, der ønsker det, hjælp til at tilmelde sig hjerteløberordningen. Lærer: Thomas Bjerre.

 

BLIV DUS MED DIN iPAD

Tablets, de små tynde tavle-computere, har vundet stor udbredelse de sidste 5 år. De kan det samme som større computere og er tit nemmere at komme i gang med end computere. Der er mange forskellige tablets på markedet, men på dette kursus arbejder vi med iPad fra Apple – og lærer fra bunden, hvordan man bruger den til både stort og småt. En iPad er også velegnet til at føre video-samtaler på – det har mange forsøgt sig med under de to corona-nedlukninger i 2020 og 2021. På kurset lærer du, hvordan du kan video-chatte med programmerne FaceTime, Messenger og Skype. Medbring din egen iPad til kurset. Max. 12 deltagere. Lærer: Jan Borre.

 

TEGNING | OBS: Få ledige pladser tilbage

Blyant, tusch og tegnepapir er fantastiske redskaber til at sanse verden. På dette kursus lærer du nogle af de grundlæggende tegneteknikker i blyant og tusch. Vi arbejder med byer og landskaber i tre lag: Forgrund, mellemgrund og baggrund. Vi tegner opstillede genstande og vi øver os i perspektivtegning og hvordan man kan fange øjeblikket og sætte det ned på papiret. Kurset henvender sig til både begyndere som øvede. Lærer: Mikkel Thomas Christensen.

 

Det sker der også:

Mandag d. 24. oktober er der om aftenen foredrag med dir. i Tænketanken Europa Lykke Friis

Onsdag d. 26. oktober er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Torsdag d. 27. oktober er der halvdagsudflugt i bus hvor vi besøger seværdigheder på Sydhavsøerne