Hold 2022-23: Yoga for seniorer, Den kolde krig, Romantik i den tredje alder, Historisk værksted, Akvarelmaling d. 2/10 – 8/10

kr. 4,100.00kr. 10,400.00

 

Hold 23 er et 1 ugers kursus med valgfag

Pris i enkeltværelse 5.600,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 10.400,-

Pris som dagskursist 4.100,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

kr. 0.00Beskrivelse

Vælg mellem valgfagene herunder som du følger hele ugen:

YOGA FOR SENIORER

Yoga for seniorer på Marielyst er blevet så populært. Der er også god grund til, at rigtig mange seniorer er begejstrede for at dyrke yoga. For yoga træner både krop og sind. På kurset står den på hatha-yoga. I hatha-yoga forsøger man at få kontrol over det fysiske legeme og åndedrættet ved at praktisere yogaens mange klassiske øvelser, og man forsøger at skabe balance både fysisk og psykisk. Yogaøvelserne giver styrke og smidighed til kroppen, og man er inde at påvirke både muskler, led, organer og bindevæv. I yoga har vi stor opmærksomhed på åndedrættet for at øge oplevelsen af nærvær, i at mærke kroppen og få en oplevelse af tilstedeværelse i nuet. Derfor lærer du at turde trække vejret fuldt og roligt igennem. Ved hjælp af åndedrætsøvelser tilfører vi kroppen ny energi, og det er med til at øge vores modstandskraft og give os en oplevelse af indre ro og balance. Undervisningen er bygget op i faser således, at din krop kan indstille sig på yoga. Efter udførelse af de klassiske øvelser samt fokus på åndedrætsøvelser lukkes kroppen langsomt ned igen med en dejlig afspænding, så øvelserne kan få lov til at forplante sig i krop og sind. Lærer: Lone Friis.

 

KOLD KRIG

Begrebet ”Den Kolde Krig” dækker de politiske konflikter, som opstod mellem de tidligere allierede fra 2. Verdenskrig: På den ene side USA som leder af den vestlige interessesfære og på den anden side USSR som leder af den østlige. Det var angiveligt den engelske forfatter George Orwell, der som den første talte om ”kold krig”, som reelt brød ud i 1945 og først sluttede med USSRs sammenbrud i 1991. Heldigvis kom det som bekendt aldrig til ”varm krig” mellem de to blokke, men der blev udkæmpet flere stedfortræderkrige gennem perioden: Bl.a. den græske borgerkrig, Koreakrigen og Vietnamkrigen. På dette kursus vil vi gennem fortælling, billeder, lyd og filmklip (heraf en del på engelsk) forsøge at få et overblik over Den Kolde Krig. Lærer: Peter Søvad.

 

ROMANTIK I DEN TREDJE ALDER

Stadig flere seniorer har mod på at indlede et nyt kæresteforhold i deres tredje alder, hvad enten ægtefællen er død, man er blevet skilt eller har været single i mange år. Men det er ofte ikke så let. Hvordan sætter man grænser og beskytter sig selv? Hvordan tackler man, hvis ens nye kærlighed har helt andre forventninger til forholdet end en selv? Og hvordan finder man i det hele taget en ny kæreste? Alt det arbejder vi med på kurset. Vi taler også om, hvad kærligheden til tidligere partnere har betydet, og hvordan man hæger om sine minder, når man indgår i en ny kærlighedsrelation. For optimalt udbytte fordres det, at kursisterne er indstillede på at bidrage med egne erfaringer og ønsker til kærligheden. Det er femte gang, vi holder kurset. Kursusleder er parterapeut Bastian Larsen, der har stor erfaring med at være coach for seniorer.

 

HISTORISK VÆRKSTED

Historikerne har travlt i disse år med at omskrive historien om mange begivenheder, fordi kilderne til dem i dag ses i et nyt lys. På dette kursus lærer du at forholde dig kritisk til den gængse historieskrivning ved at få et indblik i de fagmetoder og metodik, som historikerne bruger. Vi arbejder med den franske revolution, den tyske invasion af Danmark i 1940 og mytteriet på Bounty ved at dykke ned i de kendte kilder til begivenhederne. Hvor sikre er de kendte kilder egentligt, og stemmer de reelt overens med de fortællinger, som er blevet skabt om begivenhederne? Et kursus for dig, der har lyst til at lege historiker for en uge. Lærer: Casper Dalboe.

 

AKVAREL for begyndere

Har du aldrig prøvet at male akvarel, er her et kursus for dig. På en uge får du en grundig indføring i de vigtigste akvarelteknikker. Vi maler vådt på tørt, vådt i vådt og bruger penslen på forskellige måder. En dejlig uge med farver, vand og inspiration til at fortsætte derhjemme med at male akvarel. (Er du øvet akvarel-maler, kan du godt snige dig med, men du får kun instruktion i begrænset omfang). Lærer: Kåre Lind.

 

Det sker der også:

Tirsdag d. 4. oktober er der om aftenen foredrag med Orlogskaptajn Per Herholdt Jensen om Grønland

Onsdag d. 5. oktober er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Torsdag d. 6. oktober er der halvdagsudflugt i bus hvor vi besøger seværdigheder på Sydhavsøerne