Hold 2022-20: De gode gamle sange, Arkitektur, Slægtsforskning, Patchwork, Vandring i naturen d. 28/8 – 10/9

DKK 5,200.00DKK 12,800.00

 

Hold 20 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 7.200,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.800,-

Pris som dagskursist 5.200,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

DE GODE GAMLE SANGE

Her er kurset for alle, der foretrækker det gode gamle repertoire i højskolesangbogen frem for de nyeste sange. Det meste af tiden synger vi bare løs, men vi lærer også noder til husbehov og leger hver dag lidt med rytmer, rap, kor og sangteknik (men ikke solosang). Vi får også tid til at snakke om sangteksterne og om digterne og komponisterne. Vi spænder altså buen lidt i forhold til de normale morgensamlinger og sangaftener men på en musikglad, afslappet og frem for alt humørfyldt måde. Lærer: Thomas Bjerre.

 

ARKITEKTUR

Hvorfor ser en iPhone ud, som den gør? Og hvorfor maler vi vores vægge hvide? På dette kursus dykker vi ned i den vestlige verdens moderne arkitektur og finder forbindelseslinjerne mellem de forskellige strømninger i arkitekturhistorien som fx Bauhausskolen i 1920’ernes Tyskland og til nutidens udtryk. Kurset giver en introduktion til stilhistoriens grundelementer, og hvordan de spiller en særlig rolle i både byplaner, huse og i de designobjekter, vi omgiver os med. På to busture vil vi se nærmere på udvalgte moderne arkitektoniske værker. Ligeledes vil der være byvandringer i Marielyst, hvor vi ser på gode og dårlige eksempler på arkitekturen i det 20. og 21. århundrede. Lærer: Mikkel Thomas Christensen.

 

SLÆGTSFORSKNING

Jo ældre man bliver, jo tydeligere bliver det for de fleste, hvad de er rundet af. På kurset får du redskaberne til at blive detektiv i dit eget liv – hvad enten du ønsker at finde så mange oplysninger om dine aner som muligt, eller om du leder efter nulevende slægtninge ud fra en fælles forfader. På kurset lærer du, hvordan du kan søge oplysninger i diverse kilder, hvordan du kommer fra en oplysning videre til den næste, og hvordan du organiserer de fundne informationer. Du får også konkret hjælp til din personlige søgning. Vi tager også på en udflugt til frilandsmuseet i Maribo for at udforske de bonderødder, langt de fleste af os er rundet af generationer tilbage. Kurset har plads til max. 12 kursister. Lærer: Torben Albret Kristensen.

 

PATCHWORK

Patchwork er en fortryllende verden, hvor der kan sys og trylles med mønster og farver. På kurset lærer du de grundlæggende teknikker, uanset om du syr i hånden eller på symaskine. Du får også en indføring i patchworkhistorien, når vi kigger på, hvor mønstrene kommer fra. Du kan arbejde med din egne mindre projekter eller gå med i et fælles projekt med lærer og andre deltagere. Du er også velkommen til at tage noget med hjemmefra, som du vil arbejde videre med. Inden kurset begynder, får du tilsendt et katalog med mulige ting, der kan sys. Vi tager også på en lille tur og kigger på lokalt patchwork. Kurset henvender sig både til nybegyndere som let øvede. Lærer: Lis Djernæs.

 

VANDRING I NATUREN

Vi vandrer ad ruter i de smukkeste omgivelser på Lolland og Falster. Dagsetaperne er oftest på 10 -12 km uden de store stigninger og ofte på skovstier, grusveje og lignende. Undervejs vil turlederen fortælle historier om natur (og kultur) på den strækning, vi tilbagelægger, samt om de dyr og planter, som er kendetegnene for Sydhavsøernes natur. Madpakker til turene smører højskolens køkken til os. Medbring rygsæk, regntøj, vandflaske, evt. termokande og godt humør. Lærer: Simon Vikstrøm.

 

Det sker der også:

Højskolens kreative værksted er åben de fleste eftermiddage på hverdage fra kl. 15.30 – 17.00

Mandag d. 29. august er der foredrag om aftenen med filminstruktør Anne Grethe Bjarup Riis.

Onsdag d. 31. august er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Lørdag d. 3. september er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på Sydhavsøerne