Hold 2022-19: Kunstrunden, Sydhavsøerne på motorcykel, Yoga for seniorer, Med biologen på arbejde d. 21/8 – 27/8

DKK 4,100.00DKK 10,400.00

 

Hold 19 er et 1 uges kursus med valgfag

Pris i enkeltværelse 5.600,-

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 10.400,-

Pris som dagskursist 4.100,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

KUNSTRUNDEN

Kunstrunden er et kursus, hvor vi besøger en lang række kunstnere og gallerier på Lolland-Falster. Vi hører om højskolens kunst, Kåre Lind fortæller om sin billedkunst, og vi oplever ”Lys over Lolland”: En kunstbegivenhed netop i denne uge med centrum i Sakskøbing Sukkerfabrik med mange deltagende kunstnere, både danske og udenlandske. Lærere: Jannie Lehmann og Kåre Lind

 

MOTORCYKEL

Der var engang, hvor motorcykler tilhørte ungdommen. Men tiderne skifter, og i dag ser man langt flere seniorer på landets motorcykler end de helt unge. Derfor vil vi gerne invitere dig til at tage din motorcykel med på højskole og opleve glæden ved at køre i flok. Vi skal ud at se Sydhavsøerne fra motorcykelsadlen og høre om øernes historie, geografi og kultur. Vi kører ud hver formiddag til et nyt hjørne af Sydhavsøerne og besøger også mc-klubber, mc-museer og private motorcykelsamlere i området. Lærere: Jens Fogh og Per Pallesen.

 

YOGA FOR SENIORER

Yoga for seniorer på Marielyst er blevet så populært og der er også god grund til, at rigtig mange seniorer er begejstrede for at dyrke yoga. For yoga træner både krop og sind. På vores kursus står den på hatha-yoga. I hatha-yoga forsøger man at få kontrol over det fysiske legeme og åndedrættet ved at praktisere yogaens mange klassiske øvelser, og man forsøger at skabe balance både fysisk og psykisk. Yogaøvelserne giver styrke og smidighed til kroppen, og man er inde at påvirke både muskler, led, organer og bindevæv. I yoga har vi stor opmærksomhed på åndedrættet for at øge oplevelsen af nærvær, i at mærke kroppen og få en oplevelse af tilstedeværelse i nuet. Derfor lærer du at turde trække vejret fuldt og roligt igennem. Ved hjælp af åndedrætsøvelser tilfører vi kroppen ny energi, og det er med til at øge vores modstandskraft og give os en oplevelse af indre ro og balance. Undervisningen er bygget op i faser således, at din krop kan indstille sig på yoga. Efter udførelse af de klassiske øvelser samt fokus på åndedrætsøvelser lukkes kroppen langsomt ned igen med en dejlig afspænding, så øvelserne kan få lov til at forplante sig i krop og sind. Lærer: Lone Friis.

 

MED BIOLOGEN PÅ ARBEJDE

Tag med biologen på arbejde og vær med til at undersøge livet i andedammen, tangen fra havet, planterne og insekterne på diget, sommerfuglene i parken, padderne i skovdammen og stenene på stranden. Som en anden Sherlock Holmes på opdagelse med sin lup vil højskolens biolog Simon Vikstrøm åbne en ny spændende verden for dine øjne, når du selv står med fiskenettet i grebet eller med frøen i hånden. Bemærk, at vi bruger en stor del af undervisningstiden udendørs, dog så vidt muligt ikke i regnvejr. Medbring fornuftigt udendørs(fod)tøj.

 

Det sker der også:

Onsdag d. 24. august er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Torsdag d. 25. august er der halvdagsudflugt i bus hvor vi besøger seværdigheder på Sydhavsøerne