Hold 2022-18: Strejftog på Sydhavsøerne, Kajak, Vandring på pilgrimsturen d. 14/8 – 20/8

DKK 4,100.00DKK 12,400.00

 

Hold 18 er et 1 uges kursus med valgfag

Pris i enkeltværelse 5.600,- (tillæg 1.000,- for kajak)

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 10.400,- (tillæg 1.000,- pr. pers. for kajak)

Pris som dagskursist 4.100,- (tillæg 1.000,- for kajak – du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

DKK 0.00Beskrivelse

STREJFTOG PÅ SYDHAVSØERNE / UDSOLGT

Strejftog på Sydhavsøerne er et 1 uges kursus, hvor vi sætter fokus på Sydhavsøerne, fællesbetegnelsen for Lolland, Falster, Møn, Fejø, Femø, Askø, Bogø og Nyord. To dage tager vi på heldagsudflugt og får frokost på øernes gode spisesteder. Hvor udflugterne går hen, planlægges først i løbet af foråret 2022, men den ene dag håber vi at kunne besøge en af de mindre øer. De øvrige dage dykker vi hjemme på højskolen ned i øernes historie, kultur og natur. Der vil også være foredrag om andre emner i løbet af ugen. Og så vil højskolen som altid genlyde af masser af sang og musik. På alle tre Strejftogs-kurser deltager grupper.

På dette hold deltager en gruppe fra Ældre Sagen Lyngby-Taarbæk.

 

KAJAK / FÅ PLADSER TILBAGE

At ro kajak er blevet uhyre populært blandt seniorer de seneste år. Kurset er arrangeret af firmaet Hasselø Kajak, der stiller 6 havkajakker til rådighed for kurset. Af kursets 5 undervisningsdage bliver de 3 på vandet i Guldborgsund, mens de øvrige 2 undervisningsdage bruges på kajakteori og sikkerhed hjemme på højskolen. Vi arbejder bl.a. med manøvreringsøvelser, lege og teknisk træning. Sikkerhed er en topprioritet, og redningsøvelser indgår derfor som en naturlig del af træningen. Du lærer fx at tømme kajakken for vand og komme op i den igen, mens du ligger på vandet. Lærer: Søren Kastrup.

 

VANDRING PÅ PILGRIMSRUTEN

Den danske pilgrimsrute strækker sig over 985 km. På dette vandrehold kan du gå en del af turen på cirka 70 km hen over Falster og Lolland. Turen starter på Falster, hvor vi kommer forbi den berømte valfartskirke Kippinge og videre til Guldborg og Sakskøbing by. Herfra skridter vi forbi Engestofte Gods, der ligger ved Maribo-søerne. Vi følger søen til Maribo, hvor vi besøger pilgrimshuset og domkirken. Fra Maribo går vi på den nedlagte roebane til Holeby og sluttelig til Rødbyhavn. Under turene vil der blive fortalt om det, vi ser, og der vil blive tid til eftertanke og refleksion. Vi bliver kørt ud fra højskolen om morgenen til stedet, hvor vi sluttede dagen før, og har madpakke med, som højskolens køkken smører til os. Turene ligger på mellem 12 km og 18 km pr. dag. Medbring rygsæk, regntøj, vandflaske og godt humør. Lærer: Jan Borre.

 

Det sker der også:

Onsdag d. 17. august er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Torsdag d. 18. august er der halvdagsudflugt i bus hvor vi besøger seværdigheder på Sydhavsøerne

Torsdag d. 18. august kan du tilkøbe en revy-tur til Nykøbing F-revyen til 325,- for billet samt bus retur.