Hold 2022-11: Seniordans, Lær 50 nye højskolesange, Kunstskole a la Bauhaus, Sydhavsøerne på cykel d. 29/5 – 11/6

DKK 5,200.00DKK 12,800.00

 

Hold 11 er et 2 ugers kursus med valgfag som man følger begge uger

Pris i enkeltværelse 7.200,- / UDSOLGT

Pris i dobbeltværelse for 2 personer 12.800,- / UDSOLGT

Pris som dagskursist 5.200,- (du deltager fra kl. 8.00 til 22.30 og overnatter hjemme)

OBS: Alle værelser udsolgt

DKK 0.00Beskrivelse

SENIORDANS / UDSOLGT

Seniordans har været på programmet på højskolen i mange år. I seniordans danser man ikke mand og dame, men i stedet rød og blå. Derfor er seniordans populært hos kvinder og mænd uden fast dansepartner. På kurset skubber vi stolene til side i højskolens koncerthus og danser til kendte og iørefaldende melodier. Somme tider tager dansene udgangspunkt i kendte standard- eller folkedanse. Andre gange er der tale om spændende nye danse, der er udviklet særligt til seniordans. Alle kan deltage – eneste forudsætning er glæden ved at røre sig til musik. Vi danser som regel 2 timer formiddag, mens den øvrige tid er helliget foredrag, udflugter, musik og sang. Instruktørerne kommer fra Dansk Senior Dans. Instruktører: Lene Damkjær og Anne-Mari Hartoft.

 

LÆR 50 NYE HØJSKOLESANGE

Den nye højskolesangbog, der udkom i november 2020, indeholder 150 nye sange, hvoraf 120 er HELT nye. Og der er virkelig mange gode imellem. Fra dette kursus bliver du bogstavelig talt sendt hjem med mindst 50 nye sange i hovedet. Sangene bliver grundigt indlært over flere dage, og vi diskuterer teksterne og hører om digterne og komponisterne. Som afslapning synger vi ind imellem selvfølgelig også de gode gamle velkendte sange fra bogen. Lærer: Thomas Bjerre.

 

KUNSTSKOLE A LA BAUHAUS / UDSOLGT

Her er et 2 ugers kursus for dig, som vil male og/eller lave kunsthåndværk. Bauhaus var en berømt kunstskole i Tyskland fra 1919-1933. På dette kunsthold vil vi lave de samme øvelser, som de gjorde på Bauhaus-skolen. Vi vil øve os i at forstå farve og form ”der Bauhaus weg”. Karakteristisk for skolen var, at man lavede øvelser møntet både på kunst- og kunsthåndværk. Det skal vi også her. Der vil også blive vist film om Bauhaus og dets kunstnere. For maleriets vedkommende arbejder vi i akryl, kul, blyant, blyant og tusch. Medbring gerne egne farver. Kurset rummer elementer fra succes-kurset i 2021 og er tilføjet nye øvelser møntet på skulptur, kunsthåndværk og arkitektur. Lærere:  Mikkel Thomas Christensen og Kåre Lind.

 

CYKEL / UDSOLGT

Oplev Sydhavsøerne på din cykel.  I førertrøjen er Simon Vikstrøm, der fører dig rundt på øerne og fortæller om de spændende natur- og kulturseværdigheder, vi møder på vores vej. På nogle af turene lader vi cyklerne overnatte på dagens slutdestination, mens vi selv bliver fragtet til og fra højskolen i bus. Turene bliver oftest på mellem 30 og 40 kilometers længde i roligt tempo og med medbragte madpakker, som køkkenet smører for os. Medbring egen cykel og udstyr, samt godt humør. Elcykler er velkomne, men det er de klassiske trædecykler, der sætter tempoet. Hvis du kører med vores bus til skolen fra København, er det muligt at få cyklen med i bussen. Oplys om du har cykel med i bussen ved bestilling af busbillet til dig selv. Lærer: Simon Vikstrøm.

 

Det sker der også:

Onsdag d. 1. juni er der festaften med 3-retters festmenu og underholdning

Lørdag d. 4. juni er der heldagsudflugt i bus hvor vi spiser frokost på en restaurant og besøger seværdigheder på Sydhavsøerne

Søndag d. 5 juni er der Grundlovsdag, hvor vi inviterer til Sydhavsøernes største grundlovsmøde

Søndag d. 5. juni er der om aftenen koncert i parken med New Jungle Orchestra

Tirsdag d. 7. juni kan du tilkøbe en revy-tur til Nykøbing F-revyen til 325,- for billet samt bus retur.